Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já asi ne, protože jsem pohanskeho vyznání a celkově pohlizim na svět jinak. Prostě mě to jen zaujalo. Ona je i otázka, jestli a jak by se do tak uzavřené skupiny vůbec dostal kdokoli zvenčí.
@jessikka tak to si myslim ze je neco jineho. Ale je pravda ze zalezi na vykladu, nemyslim si ze by tu byli fanaticti muslimove, a ti ostatni jsou normalni, stejne jako u tech mormonu… treba tato diskuze tykajicich se katoliku : chci konvertovat z katolicke cirkve ( nejde mi na mobilu vlozit odkaz)
Tak to já si myslím opak. Jsou muslimové, co páchají sebevražedné atentáty a jsou muslimové, kteří žijí asimilovaní v západním světě. Totéž mormoni i jiná náboženství. Toto by potvrdil každý religionista.
Co je „normální“? Ti, co sice věří, ale žijí jako většinová společnost?
@jessikka vsak tak sem to myslela:-) v mem pojeti normalni znamena treba to ze te netlaci do svych nazoru, nevyhlasuji svatou valku, nepraktikuji sariu…tot muslimove:-)
Tak magori se vyskytují napříč politickými spektry, napříč narodnostmi i náboženstvím. Jakakoli myšlenka může být zneužita a zničena.
@MaDoRaBe píše:
Tak magori se vyskytují napříč politickými spektry, napříč narodnostmi i náboženstvím. Jakakoli myšlenka může být zneužita a zničena.
A to je duvod proc neuznavam zadne cirkve ![]()
@geilens Tak víra se dá praktikovat i bez slučování se kdekoli, ovšem v té křesťanské je to asi trochu problém už z podstaty.
@jessikka stat se netvari ze ti da rozhreseni a ze skpncim v pekle kdyz nebudu verit v tu pravou apod…
a to uz jdeme do jine debaty…
@geilens To je fakt. Nicméně pokud nejsi věřící, tak ti může být jedno, jak to druzí vidí a že tomu věří, ne? A myslím, že stát do života běžného občana zasahuje mnohem víc, než církev. Jinak řečeno - ve státě se vezeme všichni, v církvi jen ten, kdo chce.
No prave cirkev se da nastesti dnes uz zvolit. Ja jsem verici ale k tomu cirkev nepotrebuju. Nepotrebuju aby mi rikala co delat, jak se chovat, kdy se modlit a ke komu…a nemyslim si ze by cesky stat znicil tolik zivotu a zabil tolik lidi jako se stalo ve jmenu cirkvi
@geilens To je taky věc názoru…
Každopádně nikdy bych neřekla, že jsem proti církvi. Když jí lidi chtějí mít, ať jí mají.
Ahoj,
Omlouvam se za anonymitu, snad to neva.
Ja jsem mormonka, jsem clenka Cirkve Jezise Krista Svatych poslednich dnu. Toto je totiz oficialni nazev te puvodni mormonske cirkve, ktera je rozsirena po celem svete.
Pokud se zajimas o ruzne odnoze, tak ty maji trochu upravene nazvy, napr. misto oficilani The Church of Jesus… maji nazev Restorted Church of Jesus…
O jejich praktikach toho moc nevim. Samozrejme se od nich ale mormoni distancuji, protoze ackoliv po urcitou dobu v 19. stol. polygamii provozovali, od roku 1890 je zakazana.
Pokud te zajima mnohozenstvi, nedavno davali na National Geographic porad Polygamisti. Dokument primo z jejich mestecka, kde vystupovali skutecni lide. Moc zajimave.
Pisu sem hlavne proto, aby nebyl zmatek mezi temi jmeny. Nevim, jestli te zajima i neco o nas v Cechach. Jak jsem zminivala, o polygamii toho moc rict nemuzu.