Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím potřebuji odcitovat do diplomky 2 zákony:
1: Zákon č. 563/1991 Sb. o účetnictví
2: Zákon č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů
Nějak nestíhám termín a potřebuji je odcitovat, nevíte jak to uvést do seznamu literatury? Omlouvám se, normálně bych to vygooglila nebo našla někde v dokumentech školy, ale tlačí mě čas a totálně nestíhám:-/ Děkuji.
Ahoj, já bych do seznamu literatury prostě napsala:
Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví.
Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů.
A k tomu odkazu, ke kterému se to vztahuje, bych dala příslušný paragraf.
@Bublana píše:
Ahoj, já bych do seznamu literatury prostě napsala:
Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví.
Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů.
A k tomu odkazu, ke kterému se to vztahuje, bych dala příslušný paragraf.
Takhle jsem to měla v literatuře původně, ale vedoucí mně to vyhodila, že to je blbě. A jelikož jsem flákač největší a diplomku zpracovávám na poslední chvilku, tak už se jí nemůžu zeptat abych ji nenaštvala:-)
@LauJak no já nevím, jak jinak, než to psala Bublana - já jsem taky psala diplomku o zákonech a měla jsem to tak. V textu jsem měla citaci zákona udělanou modře (citovala jsem toho celkem dost), tak aby se to na první pohled odlišilo a jinak jsem tam měla vždycky ten parafraf napsanej na začátku. Nevím, co víc bych s tím do literatury dělala ![]()
Vygeneruj si to na citace.com jsou tam citace podle nejnovější normy
@acimedaca píše:
@LauJak no já nevím, jak jinak, než to psala Bublana - já jsem taky psala diplomku o zákonech a měla jsem to tak. V textu jsem měla citaci zákona udělanou modře (citovala jsem toho celkem dost), tak aby se to na první pohled odlišilo a jinak jsem tam měla vždycky ten parafraf napsanej na začátku. Nevím, co víc bych s tím do literatury dělala
No já to musím dát jako do seznamu ostatních zdrojů - tam píšu webovky atd. a ty zákony tam musí být taky:-/ Bohužel se už vedoucí nechci ptát..
@Sane píše:
Vygeneruj si to na citace.com jsou tam citace podle nejnovější normy
Na stránku www.citace.com chodím, ta je super, ale jak tam odcitovat bezchybně zákon teda nevím.
@LauJak je tam možnost generovat citaci legislativního dokumentu
@LauJak no v praxi se používá,,, v platném znění / případně,,, ve znění pozdějších p. p. (,,, ve znění pozdějších předpisů)
ale o citování do diplomky toho vím asi tolik, jako profesorky ekonomie o praxi ![]()
(místo těch prvních dvou čárek mají být tečky, nevím proč mi to emimino opravuje a nejde mi to editovat
)
@Sane píše:
http://generator.citace.com/…re6R2CTYLaho myslím, že tady
jj, děkuji moc. Ale to chce rok vydání a podobné nesmysly a ty si stejně musím vygooglit, protože je nevím a chtěla jsem si to na emiminu usnadnit
Asi to hodím do googlu rovnou a pak to na citace.com zkontroluji. Děkuji za pomoc! ![]()
Tak jsem něco našla, má to být zhruba nějak takto:
Česko. Zákon č. 111 ze dne 22. dubna 1998 o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách). In Sbírka zákonů České republiky. 1998, částka 39, s. 5388-5419. Dostupný také z WWW: . ISSN 1211-1244.
Ahojky, já to měla takto:
u citace § 24 odstavec 2 písmeno f) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, 2010, str. 53
a v seznamu literatury:
Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ÚZ č. 770, Sagit, 2010, § 17a, s. 31 ISBN 978-80-7208-786-0
snad ti to pomůže
@Jaru22 píše:
Ahojky, já to měla takto:
u citace § 24 odstavec 2 písmeno f) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, 2010, str. 53a v seznamu literatury:
snad ti to pomůže
Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ÚZ č. 770, Sagit, 2010, § 17a, s. 31 ISBN 978-80-7208-786-0
Paráda.. díky moc!!! ![]()