Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravim, citim se svym manzelem nedocenena. Varim, pecu, staram se o deti, vyrabime, hrajeme si, doma mame kazdy den naklizeno, staram se o sebe a sportuji. Chodim na brigadu ( jsem na materske). A on to bere vse automaticky.
Chova se neutralne, proste jak po 10 letech manzelstvi. Ja ale potrebuji i pochvalu, jeho zajem, uznani nic vic. Kdyz mu to reknu..rekne, ze tak je to dobre a tak to ma byt. Ze to dela kazda. Ja si to ale nemyslim. Aspon podle naseho okoli. Strasne me mrzi ty jeho slova, ze to dela a umi kazda. Mam v okoli muze co po me pokukuji a uprimne pro pekny slovo a nadbihani bych zabijelavse je jinak v pohode ale uz se nedivim ze jsou podvody. Zacinam byt silene vyprahla v tomhle smeru.
mate to nekdo stejne?
Ve většině případů nevarim, úklid jak stíhám, domácnost i dítě je nás obou, takže se staráme oba. Pak se můžeme i oba chválit.
Nejsem otrok, abych doma dělala vše jen já ![]()
@Dahlia0409 tak diky no
to mi moc nepomohlo
nechci mu krivdit on taky pomuze jak s detmi tak v domacnosti ale vse bere automaticky jak u sebe tak u me. Neumi chvalit je slozita povaha a je to narocny.
Nechceš mu rovnou i otírat zadek? Jste partneři, máte se starat OBA. Sorry, drsný ale je to pravda. Zvykl si. Zkus x dní třeba neuvařit, ( ať uvaří on ) neuklidit ( ať uklidí on, zamést snad dokáže ) a uvidíš jak ti bude líbat nohy… ![]()
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 tak diky noto mi moc nepomohlo
nechci mu krivdit on taky pomuze jak s detmi tak v domacnosti ale vse bere automaticky jak u sebe tak u me. Neumi chvalit je slozita povaha a je to narocny.
Chápu, ale někdy je právě ta přehnaná „starost“ a dělání všeho i na škodu ![]()
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 tak diky noto mi moc nepomohlo
A za co bys třeba chtěla, aby tě chválil? Nevyjadřuje ti třeba vděk jinými způsoby ve stylu "zlato, neustále pro nás vyvařuješ, tak jsem dnes zařídil hlídání a véču v restauraci?
Prej, to dělá každá 😄mi ho pošli. Ještě bude rád za dokonale uklizený byt.
Strašně se mi líbí ty nacincany videa, dokonale uklizený byt, Sklené sklenice, všechno urovnané a sladěné, čisté…
Já to nedám takhle hezky. Nemám to v sobě
![]()
Fakt nejsem dokonalá. Uklizime oba
Ne, nemám to stejně. Jsem jeho žena, ne kuchařka, uklízečka a pradlena. Twl proč ženy pořád posuzují svojí hodnotu podle toho, že mají navařeno a uklizeno
Tak to nedělej, když za to čekáš vděk a uznání.
@Lu66 v tom problem nebude.. kdyz jedu na brigadu je s detmi a obstara je, okoupe, nakrmi i umi uklidit. Ale bere to automaticky jak u sebe tak u me. Kazdy den jidlo, doma. uklizeny, ja upravena, o decka postarany. Brigadu po me nechtel to byl muj vymysl at vypadnu nekdy z domu a neco super si koupim ![]()
Spis si mysli ze to tak chodi vsude a to me mrzi a vadi protoze vim ze ne. Stacilo by pochvalit..nekdy.
Spis vi ze me ma jistou a nikde mu neutecu.. ac zajemcu je hodne nejsem ten typ.
Dokonce sem mu pomahala se stavbou a kolem nas stavi a zeny maji veget. Podle jeho slov to je tak spravny a ma to tak byt…smitec, ze by to ocenil..
@Atisia píše:
Prej, to dělá každá 😄mi ho pošli. Ještě bude rád za dokonale uklizený byt.
Strašně se mi líbí ty nacincany videa, dokonale uklizený byt, Sklené sklenice, všechno urovnané a sladěné, čisté…
Já to nedám takhle hezky. Nemám to v sobě![]()
Fakt nejsem dokonalá. Uklizime oba
Mám to stejně. Ano, mám ráda uklizeno, ale ne vždy mám náladu to mít fakt echt, nebo raději dlam něco pro mě důležitějšího. A víc echt to udělám jindy. Ale pořád jsme doma dva a i když to není denně, umíme se taky pochválit ![]()
Ale jako jo, můj ex taky tak nějak bral, že jsem ženská, tak mám hlavně řešit takové ty ženské práce doma a moc se mu nelíbilo, že má dělat taky, i když třeba vařil a tak. Představa mateřské s ním byla nejspíš taky ve stylu Však jsi doma, tak má být doma vše hotové
![]()
@Dahlia0409 píše:
Mám to stejně. Ano, mám ráda uklizeno, ale ne vždy mám náladu to mít fakt echt, nebo raději dlam něco pro mě důležitějšího. A víc echt to udělám jindy. Ale pořád jsme doma dva a i když to není denně, umíme se taky pochválit
Jako dneska… Fuj
Na komodě hromada věci, na konferenčním stolku ručník, rozsypaný lego, plyšáci na gauči, pocmarany okno.
V ruce? Sklenička vína. Jo a Myků jsem teda tak nevybrala.
![]()
@Atisia tak to by uklidil vse sam a pak byl na me nasr.. ![]()
Trochu zavidim ze jsou lidi co to neresi a proste si jen zijou ![]()
@Anonymní píše:
@Atisia tak to by uklidil vse sam a pak byl na me nasr..
Trochu zavidim ze jsou lidi co to neresi a proste si jen zijou
Jde o život? Nejde ![]()
@Atisia píše:
Jako dneska… Fuj
Na komodě hromada věci, na konferenčním stolku ručník, rozsypaný lego, plyšáci na gauči, pocmarany okno.
V ruce? Sklenička vína. Jo a Myků jsem teda tak nevybrala.![]()
Když je doma provozní binec, aspoň je vidět, že tam někdo bydlí ![]()
Zdravim, citim se svym manzelem nedocenena. Varim, pecu, staram se o deti, vyrabime, hrajeme si, doma mame kazdy den naklizeno, staram se o sebe a sportuji. Chodim na brigadu ( jsem na materske). A on to bere vse automaticky.
vse je jinak v pohode ale uz se nedivim ze jsou podvody. Zacinam byt silene vyprahla v tomhle smeru.
mate to nekdo stejne?
Chova se neutralne, proste jak po 10 letech manzelstvi. Ja ale potrebuji i pochvalu, jeho zajem, uznani nic vic. Kdyz mu to reknu..rekne, ze tak je to dobre a tak to ma byt. Ze to dela kazda. Ja si to ale nemyslim. Aspon podle naseho okoli. Strasne me mrzi ty jeho slova, ze to dela a umi kazda. Mam v okoli muze co po me pokukuji a uprimne pro pekny slovo a nadbihani bych zabijela