Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Peczka Ahoj, já při Clostilu normálně kotvičník užívám společně s Fertipronou ![]()
@Adulka24 CB je dost velký dryák a asi víš, že se může užívat pouze 6× za život. Kombinovat ho ještě s bylinkama, který umocňují jeho účinky opravdu není rozumný. Kontrolní ultrazvuky při preventivních prohlídkách jsou kvůli karcinomu vaječníků na místě. Měla by je podstupovat každá žena, která měla hormonální stimulaci.
@Peczka V cyklu, kdy máš hormonální stimulaci, by jsi neměla užívat žádné bylinky. Některé mohou hormony rušit, jiné naopak zbytečně účinek zvyšovat. Oboje není dobré. Užívej je v cyklu před nebo v cyklu poté.
Ahoj holky,
Mam bkby dotaz beru prvni cyklus clostibegyt, ovulace by mela vycházet na zítra. Nicméně přítel ma zitra nešťastně i spermiogram. Tak mam obavy ze ho tento mesic uzivam zbytečně. Ma cenu se snažit i když bude mit po spermiogramu a jeho spermie nebudou ještě zralé?
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,Mam bkby dotaz beru prvni cyklus clostibegyt, ovulace by mela vycházet na zítra. Nicméně přítel ma zitra nešťastně i spermiogram. Tak mam obavy ze ho tento mesic uzivam zbytečně. Ma cenu se snažit i když bude mit po spermiogramu a jeho spermie nebudou ještě zralé?![]()
Já myslím že, to marné není, nikdy nevíš… Takže já bych to potom po spermiu ještě třeba večer pojistila ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,Mam bkby dotaz beru prvni cyklus clostibegyt, ovulace by mela vycházet na zítra. Nicméně přítel ma zitra nešťastně i spermiogram. Tak mam obavy ze ho tento mesic uzivam zbytečně. Ma cenu se snažit i když bude mit po spermiogramu a jeho spermie nebudou ještě zralé?![]()
Já bych ten spermiogram posunula na dobu po ovulaci.
Ten spermio nejde prave posunout jedine az na dalsi měsíc konce měsíce a doktor ho chce co nejdříve at vi jak dále. Tak vazne netuším jen mi bylo recebo ze sperma zraje až pět dní proto pred spermio ma byt abstinence 3 až 5 dni…
no zkusit to zkusíme…
Uz ted citim ze me boli bricho i pri sedani 🙄
@Anonymní píše:. To je divné, ze to nejde posunovat. Toto vyšetření se děla všude, každý den. Nemůžete si ho tedy nechat udělat v jiné laboratoři? Já bych určitě při hormonální stimulaci dala šanci zralym spermiim a doufala, ze jsou OK. Spermiogram klidně 3 dny po ovu… To by měl lékař chápat. Vždyť před spermiogramem má byt 3denni abstinence.
Ten spermio nejde prave posunout jedine az na dalsi měsíc konce měsíce a doktor ho chce co nejdříve at vi jak dále. Tak vazne netuším jen mi bylo recebo ze sperma zraje až pět dní proto pred spermio ma byt abstinence 3 až 5 dni…no zkusit to zkusíme…
Uz ted citim ze me boli bricho i pri sedani 🙄
Posunovat to sice jde ale na pozdejsi termíny, spermio v nemocnici kde delali uz nedělají kvůli dlouhodobe nemoci lékaře a delaji ho snad jen na jedne klinice tady tak me odkazala jedna sestřička kdyz sem volala všude možně. ![]()
Tak primárně je divné, ze ještě nemáte výsledky spermio, ale už jedes v clostiku. Nicméně bych to nehrotila, manžela na odběr normálně poslala a večer sex
zadanku dostal od doktora az teď, nakonec jsem zkusila zavolat na kliniku a měli volny termín na příští tyden tak aspon ze tak…
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
V žádným případě. Hormony a bylinky NIKDY dohromady.