Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Papaj29 ahojky, já mám zatím s Clostilem jen tu zkušenost, že jsem po něm sice otěhotněla, ale pak i potratila, tak právě přemýšlím, jestli je vůbec dobré to hnát těma umělýma hormonama…na druhou stranu co tak čtu v diskuzích, tak je spousta holek, co má po Clostilu zdravé dětičky, takže to asi byla u mě jen blbá náhoda
Teď čtu zpětně v diskuzi, že jsi po Clostilu taky potratila, a sakra…
No já ho chtěla právě teď při dalším snažení zase zkusit, i dr. mi ho chce asi pak dát, tak nevím… ![]()
@Peťulínka29 Jo,potratila sem, ale duvodu je spousta, proc se tak stane.Je to uz rok. Kamaradky potratily 1-2krat za sebou, ted maji krasne deti
dnes zacinam s clostikem po roce zas, at se deje vule bozi. A pokud to nevyjde ted, tak priste
Jdu do toho. Vyzkousela sem vse mozne a uz to je pres dva roky snazeni, tak do toho jdu! A co ty? ![]()
@Papaj29 Já teď čekám na MS a pak hned se vrhneme na nové snažení, jsem 14 dní po revizi. Z toho nejhoršího jsem se už vzpamatovala, ale předtím mě to dost vzalo
Vlastně se mi podařilo otěhotnět po víc jak 2 letech snažení a pak to takhle dopadlo. Beru Nosifol, kyselinu listovou a mám objednaný bylinkový kapky Gynex. Musím se pak domluvit s dr. co se mnou dál, jestli zase zkusíme i ten Clostil…ale asi to fakt bude spíš náhoda, Clostil s tím potratem asi fakt nesouvisí, jak píšeš - těch důvodů co mohlo být špatně je hodně. Konkrétně u mě si myslím, že k tomu přispěla chřipka s horečkama, kterou jsem měla zrovna v době, kdy se vajíčko zahnizďovalo a začínalo se vyvíjet, tak myslím, že se tam něco pokazilo. No ale pořád doufám, že se podaří brzo znovu a dopadne to na druhý pokus už dobře! I tobě to moc přeju ![]()
Ahoj holky, dneska mi doktorka předepsal a clostilbegyt. Docetla jsem se ze se předepisuje při poruše ovulace nebo pokud žádná není. Moje doktorka ani neví jestli ovuluji, ani mi neudelala žádné vyšetření. První její vyšetření byla laparoskopii, kde se ukázalo ze je vše v pořádku. Tak přemýšlíme zda je moje doktorka v pořádku. ![]()
Prosím o rady, diky ![]()
@Shelbi Tak to je hodne divne. Ja clostil dostala pro to, ze nemam ovulaci a snazime se dva roky. Ja bych hned zasla k jinemu doktorovi, poradila se s nim. Udelala hormonal. profil a sledovala alespon dva cykly ovulaci na ultrazvuku, kdy a jestli vubec ovulujes!! Aby ste se lepe trefili do ovu.Jak dlouho se snazite?
@Peťulínka29 Tak ja ted douzivala Fertlity blend a zacala kapat gynex. A zitra si koupim listovku
Dnes druhy den uzivam clostik a zatim ok
jsem ted vic pripravena, rok pracovani na sobe je znat a vim na tuty, ze to ted klapne. Po potratu sem mela stale anovulacni cykly. A uz cekat na zazrak nebudeme. Ted sme oba pripraveni, jako nikdy. Citim to
Preji hodne sil a pozit. prustup a dej vedet co noveho ![]()
@Papaj29 Já dneska s Gynexem právě taky začala…jaký máš dávkování? Já jsem začala tím nejvyšším - 3× denně 7 kapek, ale nevím jestli je to tak dobře, v pondělí jdu na kontrolu k doktorce tak se s ní ještě poradím. Tobě to teď určitě vyjde brzo, máš správnej přístup, víru v úspěch a velký odhodlání
Já se právě někdy s tím pozitivním přístupem peru a pak to na mě někdy padne…ale možná ten Gynex že by mě mohl trochu srovnat do klidu ![]()
@Peťulínka29 Me na psychiku gynex vubec nezabira. Jedine na co mi zabira jsou vytoky a mykozy.Mam v lahvicce jen na dne, tak kapu 1*6 kapek.Piju od 1 DC kontryhel sypany, ten je nejlepsi.Na psychiku doporucuji ten fertility blend, jedine minus je to, ze sem asi majinko oplacanejsi, ale to jde resit.Ja v den kdy mi gyn.rekl,ze bohuzel, ze to nevypada dobre, zhroutil se mi svet.Bylo to po 15 ti mesicnim snazeni. Potrat probehl doma, prirozene, hrozna bolest, poceni a na zvraceni.Ale zvladla sem to.Az ted mi gyn. napsal clostil, branila sem se hormonum.Ale bylinky a doplnky nezabiraly. Mozna ovu jednou za rok byla, ale nic. Tak budes chodit na folikumetrii??
Já na mykózy taky docela trpim, tak to bych byla docela ráda, kdyby se to zlepšilo…a jakej to bude mít vliv na psychiku uvidíme, kdyžtak budu zkoušet zase dál
O kontryhelu jsem taky hodně slyšela. No u nás to bylo tak, že první rok bez antikoncepce jsme nic nehnali a nechávali to na přírodě. Pak mi do toho přišly problémy se špatnou cytologií, tak jsem řešila spíš to, no a pak jsem musela nakonec na kónizaci. Pak jsem se trochu uklidňovala, že po tý operaci třeba už konečně otěhotním a zkoušela jsem různý vitamínový doplňky, co mi dr. doporučila, ale pořád se nic nedělo. To už ale asi hrála dost roli psychika, už jsem byla i docela z toho nerózní a rozhodila jsem si i trochu hormonální hladiny. Pak mi doktorka zkoušela dát hormony - nejdřív jen Duphaston, pak k tomu i Clostilbegyt a až při tý kombinaci se konečně podařilo. Ale v 7. tt mě začalo pobolívat břicho jak přicházející menstruace, pak se přidalo špinění a trochu krev. To mě znepokojilo, jeli jsme na pohotovst, ale pořád jsem doufala, že se snad nic nestalo, že bolesti nemám nijak velké a krve taky bylo jen málo. Ale bohužel to byl potrat - prý neúplný, potratila jsem embryo a to ostatní tam zůstalo tak jsem šla i na revizi. Myslim, že mi doktorka Clostil zase dá a budu chodit zase na měření folíků, minule říkala že to vidí dost nadějně, tak to mě trochu uklidňuje a snad to brzo vyjde ![]()
@Papaj29 snažíme se vice jak rok. Já taky uvažovala nad změnou doktorky. Dávám tomu šanci do konce roku a pak asi půjdu jinam. Když jsem byla na operaci tak místo doktor říkal o hormonech a když jsem se o tom zmínila před ni, tak začala mluvit o něčem jiném. Kartu by mi mela určité dat ne?
@Peťulínka29 Jinak s Gynexem se zacina pozvolne, ja zacala 3krat 2 kapky, pak postupne navysovala az na 6 kapek.Ted kapu jen jednou denne.Jo a byla sem se nechat premerit na supertroniku od firmy Energy.Tak tam mi rekli kde je problem(ledviny, stitna zlaza, slinivka,)a podle vysledku ti napise co a jak uzivat.Byla sem tam uz 4krat. Uzivam i jednou denne Fytomineral.
A s tim potratem…ja otehotnela asi den pred odletem na dovcu. A v te dobe sem mela srevni potize, tak uzivala leky.Pak na dovce kazdy den alkohol(vinecko, pivo, atd…)no řadili sme. Docela narocny.Malo spanku…pak sem dostala nejaky leky na slunecni alergii… takze i tohle vsechno urcite souviselo. A jako ty, asi v 5-6tt spineni a bolest. Nasazen Utros.Ale bylo pozde.Do 14 dnu potrat.
Musime byt optimistky ![]()
Dostanes clostil a to pujde hned
jako me ![]()
@Papaj29 Ahaaa…tak to bych neměla hned ze začátku tak přehánět s tou dávkou
Teď jsem si vzpomněla, že tady Energy centrum taky máme, nebo teda aspoň dřív tu bývalo…
No myslím, že ty léky k tomu potratu mohly určitě přispět…pivo a víno se říká, že snad až tak nevadí, ale ty léky a celkově vyčerpanost organismu to není moc dobré. A u mě zase ta hnusná chřipka. Léky jsem brala pro jistotu jen to co se smí v těhu, ale bylo mi celkově tak zle, že takovou chřipku jsem snad ještě neměla. Nebyla jsem schopná dojít pomalu ani na záchod. Ten Utroš a Duphaston asi pomůže udržet těhu pokud nejsou hormony v rovnováze, ale pokud je špatné embryo tak nepomůže nic ![]()
Ale opravdu to teď začínám vidět konečně pozitivně. Někdy v lednu, když jsem začínala s Clostilem jsem přítelovi říkala, že cítím v kostech, že už to brzo vyjde, a opravdu se pak podařilo. Teď mám ten pocit v kostech zas
Věřím, že to bude co nevidět, i u tebe! ![]()
@Shelbi Ahoj, to je opravdu zvláštní postup…
Laparoskopie je sice OK, teď máš jistotu, že jsou průchodné vejcovody a všechno je tam vpořádku. Ale před nasazením Clostilu určitě měla udělat vyšetření. Mě dělali 2 x hormonální profil z krve, kde se zjistilo, že to není úplně ideální. Doktorka mi sledovala ultrazvukem ovulaci - zjistila, že neprobíhá pokaždé. Až potom mi dala Clostil…Tak bych asi popřemýšlela o jiném doktorovi, tohle je divné. Kartu by ti měla dát, to by neměl být problém ![]()
@Peťulínka29 Rok 2015 je rokem početí a já mam tucha, takový silný pocit, že to vyjde s clostilem hned první cyklus a i podle toho mi vychází Jonášova metoda. Navíc mam dnes předposlední tabletu a zítra už poslední a nic mi není, ani hlava nebolí, prostě paráda
Minuly rok mi bylo dost divne. Tak jsem ráda.
Takže šup pro clostil ať už se můžeme radovat společně
![]()
@Shelbi Je to tvá svobodná vůle, změnit gynekologa… dobrých gynekologů je málo
a kartu ti určitě dá, nebo spíš si o ní zažádá nový gynekolog. Tak clostil zkus, když už ti ho dala, ale být tebou si zajdu 11-13 den cyklu na ultrazvuk, jak to vypadá s ovulací. Držím palce.