Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nikuše24 určitě se to zase srovná, a s práškama já radši taky opatrně, člověk nikdy neví… ![]()
@Peťulínka29 Ja si to prave moc nepamatuji, je to uz rok
ale vim, ze mi pri uzivani bylo mizerne(navaly, unava, horkost v obliceji…),to ted bylo v pohode.
Rekla bych, ze to bricho boli min, uvidim zitra a v patek bych zajela na gyndu.
Gynex kapu, ale uz tam mam jen na zitrek.
Na cysty je vyborny Indol-in ![]()
@Papaj29 tak snad to nic nebude…ale kdyby to bolelo, tak radši na gyndu skoč
@Peťulínka29 Pne mi uz cely podbrisek, bricho mam jak balon, nevim co to je a co delat, abych nebyla tak nafoukla. Porad prdim, hlavne vecer. Je to fakt bozi
Tohle pocituje kazda druha, tak nevim, jestli jet trapcit na gyndu… prudky bolesti v pravo pri sednuti uz nemam a kdyz, tak snesitelny. Ted me bere leve trislo ![]()
Taky bych to mohla mit po syrovatce, tedji piju, nebo po wobenzymu, dobiram posledni krabicku… mam dost zacpu. Nevis co je na to dobre? Prirodniho?? ![]()
@Papaj29 já byla takhle nafouklá po Duphastonu, taky to bylo něco, pořád se mi chtělo prdět, i v práci
no to bylo doslova NAPRD ![]()
Na střeva mi pomáhá vláknina Psyllium, po tom mi to funguje docela pěkně
A pro jistotu kdyby se ti opravdu něco nezdálo, tak na tu gyndu radši skoč…
@Peťulínka29 Ahojky,jak to jde??
Ja nakonec na gynekologii byla.
Mela sem hyper ovulaci. Ale v pravo se mi udelala cysta 3 cm a v levo vyroslo dalsi vajicko. Melo 18 mm v patek. Tak ted uz je asi po.Ale mozna to jeste pojistime.
Gybekolog mi dalsi clostil zakazal. Mam pry vypustit mimi z hlavy a dat se do klidu. A v srpnu prijit na kontrolu.
Driv me videt nechce.Ze to je psychikou!!!
Kvuli cyste clostil vysadim v cervnu, ale v cervenci si ho naordinuji sama a zajedu si asi jinam.
Docetla sem se, ze clostil 3-7 DC je na mnozstvi vajicek a od 5-9 DC na kvalitni jedno, max.2 vajicka.
Tak ho budu uzivat jako loni od 5-9 dne.
Abych to pripomenula, naordinoval mi ho 3-7 den.
Nevim jak vypnout mozek, aby prestal myslet na miminko…neumim to!!!
Jo a jako vedlejsi ucinek je deprese a precitlivelost!!!
![]()
@Papaj29 Jo tohle nesnášim, když mi někdo řekne, ať se zklidnim a nemyslim na to
Jak asi? Mozek nejde vypnout a i když na to nemyslíš zrovna přímo, tak podvědomí stejně funguje
Ale ovulka ti určitě proběhla, tak to je super, radši ještě pojistěte a třeba to vyjde…Clostil už ti zakázal? A fungovala ti ovulka jen s Gynexem? Ten bych brala klidně dál…No ono se to těm doktorům řekne, ale hůř se to udělá. Mě moje dr. nabízela, jestli si nechci jít popovídat k psycholožce o tom stresu ![]()
Jinak já dneska od rána cítila malinko pravý vaječník, tak doufám, že tam roste nejakej pěknej folík, dnes jsem 11. DC a v pátek jdu na folikulometrii. Tebe doktor teď nechce vidět?
Aspoň tu ovulaci by ti mohl hlídat a měřit folíky, aby jsi věděla jak to vypadá…
Já když brala Clostil, tak 3. - 7. den, a první cyklus byly 2 folíky a další 2 cykly už byl jen 1 folík.
@Peťulínka29 Muj gynekolog mi tvrdi, ze se vsim stresuji, i tema vecnejma kontrolama
![]()
A mam odjet na 3 tydny na dovolenou a uvolnit se…
Psycholog je k prdu, byla sem tam, bylo to trapny… to lepsi psycholog jsou kamaradky ![]()
Jinak ovulka od zari nebyla, od potratu…az v prosinci, ale vznikla z toho cysta.
Gynex mi k mimi a ovu nepomohl. Uz ho nemam.
Jinak od ovu me boli bradavky, mam je natekle, citlive, svedi. 9-10 den.
Zitra si chci zkusit tehu test.
Ty si mela pri clostilu taky citlive bradavky???
Ja si zapsala, ze min.rok ne, az druhy cyklus, ale to sem byla tehu.
@Papaj29 No ta psychika je opravdu někdy potvora a něco na tom bude, že čím člověk víc řeší a běhá na kontroly, tak je to v tý hlavě víc a víc…ale mě se nedařilo otěhotnět ani předtím, když jsem to ten první rok vůbec neřešila, nikam na kontroly jsem neběhala, jen jsme se doma snažili když byla chuť, takže nevím, v čem to teda vězí
K tý psycholožce se mi fakt nechce, nějak si nedokážu představit, že to budu s ní probírat a řešit proč mě to stresuje…to fakt radši řešit s někým doma nebo s kamarádkou. Mě nebolely při Clostilu bradavky, ale spíš jsem měla citlivý celý prsa, ale bylo to možná spíš i Pregnylem, prsa byly i mírně zvětšený a pak najednou splaskly a přišla MS. Ten 3. cyklus byly větší a citlivý pořád a když MS nedorazila, tak jsem dělala test a byly tam //. Tak testík zítra zkus, třeba to opravdu vyšlo a už zítra se budeš radovat
Kolik dní jsi zhruba po ovulce a kdy ne/čekáš MS?
@Peťulínka29 No,my jsme se začali snažit v květnu a hned jsem v červnu otěhotněla, ale to týdne potratila, pak jsem si řekla, že další měsíc hned zase určitě otěhotním a byl z toho rok a zašla jsem k jinému gynekologovi, který mi diagnostikoval PCO. Nasadil Clostil a bylo zaděláno ale zase potrat.
Taky jsem zkoušela na to i nemyslet, ale i tak to nešlo, jak by taky jo, když jsme zjistili, že nemam ovulaci
![]()
Dnes jsem to probírala s kamarádkou a zakopaný pes může být kdekoliv. Něco si nesem z minulosti, nebo po rodičích, blok z lidí, z práce, atd…
Kamarádka mi tvrdí, že vše má svůj čas.
![]()
A nejlepší věta na závěr: Nemyslet na to!!!
![]()
Bradavky mam stále bolavý, dnes těhu test nebyl, protože jsem v noci byla čůrat, tak zítra, musím si to připravit ![]()
Jinak včera tulení nebylo, neměla jsem náladu… ať už to je jak chce. Snažili jsme se a snad sme se i trefili do daného dne, tak ať to tam nahoře nějak vyhodnotí a pošlou mi zprávu ![]()
Ovulku jsem mohla mít cca 18.5 +-…
@Peťulínka29 Tak a je to tady, duch na tehu testu, je videt krasne… a co ted??
Jsem z toho vydesena… zaroven mam radost ![]()
@Papaj29 no tááááák
teď už bude jen sílit, to je opravdu super zpráva, moc ti to přeju! ![]()
@Peťulínka29 Dekuji,manzilek si delal srandu, jestli tam jsou dve.Co myslis? Kdy zajet na gyndu. Nejradsi bych gynekologa rovnou zmenila, kdyz mi sam rekl ze mam prijit az v srpnu.
Zkusila bych testík ještě třeba zítra a když bude sílit, zavolala bych příští týden na gyndu, ať tě objednaji. Pokud nejsi s přístupem doktora spokojená, poohlídla bych se po jiným…Jé, holka já ti tak závidím ![]()
No nic, já jdu chrnět, přišla jsem po noční a za chvíli zas vstávám, půjdu na měření folíků, tak snad bude co změřit ![]()
@Peťulínka29 Me ceka nocni pristi tyden a jelikoz na me neco leze a i Manzel me v tom utvrdil, mam si dojit k obvodakovi pro neschopenku. Alespin na 2 tydny. Proste nabrat sili.
Moje imunita je v haji, tam at zas nepotratim.
Testovat budu zitra.
Ale prsa boli pekelne a porad me picha podbrisek.
Co folici???
Jinak doporucuji lubr.gel Conceive plus, zrychluje spermie, taky urcite pomohl!