Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veronikq
Až nevydržíš v práci… někdo chodí až do mateřské a někdo to zabalí sotva otěhotní… ale jak jsem psala, bacha na smlouvy na dobu určitou. To je jen a jen na Tobě… Já jsem doma ale vzhledem k tomu že jsme v RD tak budu mít na jaře práce dost na zahradě a zahrádce ale bejt v bytě tak se asi zbláznim
@Anix taky jsme v domě. Jak to myslíš s tou práci na dobu určitou?
@Veronikq
Já měla po 2,5 letech u zaměstnavatele stále smlouvu na dobu určitou, šla jsem marodit 3.12 takže zaměstnavatel mi ukončil smlouvu k 31.12… nato abych měla nárok na mateřskou, která se počítá z hrubého platu, musim natu mateřskou nastoupit do 180 dní od ukončení pracovního poměru, stihnu to ale kdybych šla marodit ihned na začátku listopadu a už neměla smlouvu tak mam smůlu a přijdu o hafo pěnez, i takhle vlastně přijdu, kdybych měla smlouvu tak by mi proplatili dovolenou.
Mateřská se počítá z hrubého platu dr? Co myslíš? Přej máš 220 000 a můžeš se rozhodnout na jak dlouho budeš doma a že na tři roky to je 7 200
a jak ti může ukončit smlouvu to ti ji jen nepředloužil ne?
@Veronikq
Přesně tak… smlouva mi končila 31.12 takže mi jí jednoduše neprodloužil a nemůžu na něj. Ano rodičák je 220tis. a je na tobě jak si to rozdělíš, ale max jak 11500kč měsíčně ti nedají. já si dam na 3 roky, tzn. do půl roku věku prcka mam mateřskou z platu, pal přestoupim na rodičák na 2.5 roku a to je myslim 7300kč. Pak nějak přežijeme prázdiny a září 2016 do školky ![]()
Ty jo máš to hezky nalajnovany… Taky to budu muset vykutit… A to se dá např. Dat mateřskou na tři a po roce na dva? Kde se mám pak obrátit pro informace?
@Veronikq
todle ti řeknou na sociálce ale dá se s tim hejbat… kdyby si třeba po roce otěhotněla tak si to zkrátíš zase na dobu než bys šla s druhym prckem na mateřskou ale jak jsem psala víc jak 11500kč ti nepošlou takže i tak může ženská o prachy přijít, je třeba si to prostě naplánovat
teda pokud to jde…
@Anix @Veronikq Ahoj ja to taky ted nejak resim a propicitavam, zatim bych chtela v praci zustat do konce kvetna tj do konce 5 mesice ale uvidime. ja sem porad tak strasnne unavena, ze ted je pro me predstava dalsi4 mesice v praci uplne neskutecna tak snad to prejde. spim v pohode 12 hod denne, ted jdu asi pomalu taky spat
taky to mate?
Já mam taky šílenou únavu, musim spát tak 10-12h denně a padne 22h večer a já zase zívam ![]()
@Vikajzna píše:
Ahoj holky pokud Vam to nebude vadit ráda bych se k Vàm přidala půl roku se snazime a zatim nic a tento mesic jsem dostala clostik a uz jsem 12 Dc a uz se opravdu modlim abych mela ovulku a nejlepe otehotnela zatim z 6 mesicu bylo 5 anovulacnich prvni prcek byl hned na poprve a ted to nejak nejde…navic mam nekdy 33, nekdy 30 dni dlouhej cyklus tak ani nevim kdy mam ovulku mit..zkratil se nekomu z Vas po nem cyklus? posledni mesic jsem mela dokonce 36 Bt merim koupila jsem si i ovu testy dokonce i glukophan a gel na podporu poceti..tak snad to vyjde
Ahoj, ja mivala pred clostylem cyklus tak 31 dní a s clostylem se mi zkrátil na 28. Ovulaci byvala tak 13-14 DC. Taky mame prvniho prcka napoprve bez potizi a druhe uz nejde tak 2 roky, z toho posledni rok uz s podporou clostylu.. Ale tento mesic si od nej davam pauzu. Ke clostylu mi dr. dala jeste proveru a pichala pregnyl.
@Mooonki píše:
Ahoj, ja mivala pred clostylem cyklus tak 31 dní a s clostylem se mi zkrátil na 28. Ovulaci byvala tak 13-14 DC. Taky mame prvniho prcka napoprve bez potizi a druhe uz nejde tak 2 roky, z toho posledni rok uz s podporou clostylu.. Ale tento mesic si od nej davam pauzu. Ke clostylu mi dr. dala jeste proveru a pichala pregnyl.
Tak já doufám že už bude líp jen už mě drtí jak člověk furt slyží že někdo těhotněl já jim to přeju všem jen mi to bere vítr z plachet bojím se že už třeba druhé nepůjde :/
@Vikajzna myslím že každá tu ví jak se citis a každé to bere vítr… Ale podle mě nemusíš zoufat ono se to podaří uvidíš ![]()
@Veronikq píše:
@Vikajzna myslím že každá tu ví jak se citis a každé to bere vítr… Ale podle mě nemusíš zoufat ono se to podaří uvidíš
Tak já v to dofám dnes jsem 13 DC ani nevím kdy teď může být ovulka cyklus předtím měl 35 a předtím 32 a ještě předtím 28..jsem zvědavá zdali to bude dřív když jsem brala ten clostík ![]()
@Vikajzna jo to já taky ovu nevěděla kdy bude a zda vůbec tak sme měli doma sex pro jistotu KAŽDY den a asi se povedlo
hodně štěstí ![]()
tak to my máme obden protože to prý není dobrý každý den
TAK UVIDÍME NO..Deržím palečky ![]()