Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak já jsem po profouknutí vejcovodů a vše je v pořádku, tento měsíc jsem bylabez clostilu, a měla jsem takovou radost, že mi i dnes a včera vyšly nádherně ovulační testy, ale když jsem dnes byla na folikulometrii, tak mě MUDr vyvedla z omylu, že tam žádné folíky nejsou, jak to!!!
, doktorka mi nakonec řekla, že mě příští měsíc pošle na inseminaci, a aby toho nebylo málo, tak když jsem to řekla doma, tak mě manža vyvedl z omylu, že si myslí, že na inseminaci je brzo, a že by to ještě zkoušel normálně…
ach jo…
Andys5: neboj ono to dobře dopadne… zkus mu dát poslední šanci, ale opravdu poslední… zažila jsem něco podobného… tak vím o čem mluvím, ale taky vím, že se to lépe říká, než realizuje
tržím pěstičky
@VerunkaS Mne taky Dr. loni říkala ze folikuly byly malé i když jsem mela pozitivní ovulační testy. Tak na co ty testy pak jsou že?..asi na jedno brdo..
Moonki: Myslíš, že bych mohla mít to PCO? Nebo se to jen občas stává?
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, doktorka mi řekla, že mě příští měsíc pošle na tu inseminaci, ale vůbec nemluvila o nějakých stimulantech (clostil), myslíš, že mi to napíše a nebo to nechá bez stimulace? Nebo myslíš, že bych měla někde na netu ten clostil sehnat? Mě to totiž přijde bez stimulace k ničemu ![]()
@VerunkaS bohužel co se inseminace týče, tak ti neporadím, k tomuto jsem ještě nedospěla, tak nevím co všechno s tím souvisí, jaká je stimulace apod. snad ti poradí některá jiná z nás? s PCO taky nemám zkušenosti. Clostil je jen na předpis.
Ahoj co vim tak andys pred inseminaci brala clostik…pockej jak se prihlasi ![]()
Čau holky nevim přsně o čem je řeč nestihla jsem všechno přečíst ale, ano před IUI jsem brala vždycky Clostík ale co vím tak nekteré holky pokud jsou na tom nějak hůře a na clostík neraagujou tak je i stimulují jako před IVF injekcema
U mě doktorka o žádné stimulaci nemluvila
tak doufám, že to IUI nebude k ničemu ![]()
VerunkaS: aha tak to je nějaké divné ne…přeci se nejdřív musí zjistit jestli vůbec ovuluješ to je základ ( to se zjišťuje 10-13 DC ultrazvukem) a pokud by ovulace nebyla zjištěna tak se dává bud Clostilbegyd a pokud nereaguješ tak se dávají jiné druhy hormonů). Ale delat inseminaci bez toho aby vůbec věděli, že jestli ovuluješ mi teda příjde dost divné
No, já jsem měla ted clostil na dva měsíce, první měsíc nic moc 17DC 13mm, a druhý měsíc 2 velké folikuly, pak jsem další měsíc neměla žádný stimulant a šla jsem na to profouknutí vejcovodů 10DC a 17DC mi řekla, že tam žádný folikul není
tak mě příští měsíc pošle na inseminaci, ale vůbec nemluvila o nějaké stimulaci… tak nevím ![]()
VerunkaS: aha tak to je divné
ale take si myslim, že by stimulace mela být.
Veroniq: jinak Veru doma ted dobrý snaží se vid, ale horší je ta pochroumaná důvěra už mu nevěřim a asi věřit nebudu, jsem nervozní a podrážděná ho nekde nechat samotného a to neni moc dobrý, to chce čas a uvidíme
Holky já měla s clostilem ukázkové pěkně narostlé folikuly a to každý měsíc a ani přesné snažení podle rady doktorky se neproměnilo v úspěch..a to jsem ho brala loni na jaře 2 cykly a pak celý podzim, šest cyklů za sebou. ach jo
Ahoj holky, moc prosím o radu - dnes jsem byla u doktorky s tím, že mně sledovala folikul, v pondělí byl 11 den cyklu skoro 15 mm a dnes ve čtvrtek cca 15 mm, takže špatné. Říkala mně, že mně bude dávat léky na stimulaci folikulů (to myslela asi Clostil). Prosím, pomůže mně to? Připadám si, že je něco hodně špatně, když se mně folikul zastavil ve vývoji
Omlouvám se za anonym, ale mám tu kolegyně a nechci aby to někdo věděl. Moc děkuji za rady..
Ahojky buď v pohodě, je možné, že Ti jenom nedozrávají vajíčka, když Ti nasadí ten clostil, tak je docela možné, že hned po prvním cyklu otěhotníš… Vůbec se toho neboj… Hlavně si nepřipouštěj, že je něco HODNĚ ŠPATNĚ…
přeji brzké // ![]()