Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky evíku,
no byli a úplně v poho, doktorka byla moc hodná a nabídla nám řešení v injekcích, musím dát na pojišťovnu nějakou žádost o léky nevím proč a ani nevím, budu něco platit či ne? nějak jsem to nepochopila, horší ale je že manža hned vyprudil když mu řekli že si chtěj udělat vlastní spermiogram a jestli je s tím smířenej, tak vyjel, nakonec jsme ukecala doktorku že jí tamten stačí, no ale díky tomu že nám krom těch léků doporučila ještě pomoci inseminací, tak by ho to stejně čekalo. jenže můj doposud úžasný manža se šprajcnul, že on to chce jen přirozenou cestou a a že jsme ještě určitě nezkusili všechno a že do tohohle nejde…tak nevím co budu dělat, vím že blbne a že se s tím musí asi chvíli smířit, ale nevím co mám dělat, nechci aby nás to rozdělilo a není to můj rozmar, myslela jsem že s tím počítá že nám možná i tohle doporučí a to jsme na tom ještě dobře, nejni to takovej zásah, ostatní jsou na tom ještě mnohem hůř…
díky Lucka 01
Ahoj Luci,
no s chlapama je to někdy docela těžké, ten můj by do toho asi taky nechtěl jít, taky by radši přirozenou cestou…no ale když to nejde, a mimíse oba chcete, nedá se nic dělat…
Myslím, že se s tím za chvíli vyrovná a půjde do toho
Já i z tohoto důvodu neuvažuju zatím o IUI, protože je mi jasné, že by to bylo hoodně dlouhé přemlouvání.. ![]()
Luci, musíme bojovat, ono se to nakonec podaří a budeme šťastné maminy
S těmi léky a doplácením moc nevím, určitě se něco platí, ale ty částky jsou různé. Pojišťovna to částečně hradí.
Držím palce, zase se ozvi ![]()
Miki, my se snažíme rok a půl a už mi to taky začíná lézt krkem…
A jak dlouho jsi ten Clostil. poprvé brala? Já 5 měsíců a teď budu mít pauzu. A doufám, že bude ovu i bez toho
Jak to bylo u Tebe?
Pápáááá!!
Ahojky holky,
tak kdepak se touláte, že nepodáváte zprávy?
Fetus, kdepak ses nám zatoulala?
já jsem dnes byla odnést žádosti o léky na pojišťovnu, ale mrzí mě, že mi řekli že to vyřídí do 10 dnů a tak následující cyklus asi nestihneme začít, pač to mám ve čtvrtek dostat a musí se prý začít 2DC, tak asi až ten delší, mrzí mě to, blbý úřady, ještě takhle nám to kazit…
pí doktorka mi napsala fostimon či tak nějak, nevíte kolik to normálně stojí a jeslti budu či nebudu doplácet? jsem u vnitra…
dokonce se mi o tom IUI zdálo, mám strašný strach z toho jak mi bude potom, kdyby to nevyšlo..neřekla mi co budeme kdyžtak dělat dál, někde píší že se takhle pokouší jen jednou a pak IVF, některá holka to podstoupila 9×…tak fak nevím co lze, ale hned po prvním neúspěchu by se mi na IVF nechtělo pač to beru že je to jen něco silnějšího než clostil a jen lépe načasované umělé snaženíčko, ale je tam spousta dalších faktorů a jak jsem myslela, že to vyjde po Clostilu a vidím že ani náhodou tak nevím…
jinak nám tam říkala, že normální je otěhotnět jen jednou za 6 měsíců…
holky, jak jste na tom? kéž bych to nedostala, kéž by se to povedlo ještě před tím, snažili jsme se hodně i podle teplot mi přišlo že jsem ovulovala a jsem docela v klidu celý měsíc…i teď mám teploty vyšší a doktorka říkala, že tam vidí u žl. tělísko na vaječníků a dobře narostlou sliznici, držte mi palečky a ozvěte se…
jak budete vy pokračovat? jaký máš fetus názor na IUI..?
a co ty Jančo, jak jsi dopadla, vyšlo to??
díky pa Lucka 01
Ahoj Holky,
jsem na neschopence.Mám pěknou virozu a navíc rozhašené hormony štítné žlázy
Nakonec na tanečky nejedu,protože manžel usoudil že dovolenou potřebujeme oba.Takže pojedeme společně nejspíš do Řecka.Už aby to bylo!!Jsem z toho už docela vyčerpaná,asi jako vy všechny tady
Ale snad bude brzy zase lépe
Manžel je mi velkou oporou,ikdyž teď musí pracovně skoro na 14dní pryč.Ale na dovolené si to vynahradíme
Musím se zase hodit do pohody ![]()
Luci,myslím že IUI je dalším přirozeným krokem v tvé léčbě.Myslím že by tak měli začínat léčbu u většiny párů v centrech AR(pokud je SPG v normě a průchodné vejcovody)Není to bolestivý zákrok a doporučuje se jeho opakování,které zvyšuje pravděpodobnost oplodnění.Takže bych se zatím do IVF nehnala a zkusila IUI
Držím palečky
V doplatcích na léky se moc neorientuju,mění se to.Ale rozhodně tě to výjde pořád o dost levněji než IVF.Zkus se kuknout na www.neplodnost.cz - vstup pro veřejnost a pak informační brožury,vlevo na liště - IUI je tam taky popsané.
Taky nevím co je s Jančou
Snad se brzo ozve.
Evíku,mrzí mě tvé falešně pozitivní testy a souhlasím že už je to někdy na palici
Boužel ted nemám pozitiv.energie na rozdávání,ale snad příště ![]()
Mějte se kočky fajn.Pa pa Z.
Ahoj holčiny,
moc se vám omlouvám, ale vůbec jsem se ted nedostala k počítači jinak bych se vám ozvala dřív.
Bohužel mi transfer nevyšel.
Byla a jsem pořád zklamaná. Pevně jsem tomu veřila, i když jsem i tak trochu s porážkou počítala.Ale stejně.Bolí to.
Ještě máme 2 embria - zmražený. Takže na KET půjdu až v červenci.Pořád přemýšlím v čem jsem udělala chybu, ale na to asi stejně nepříjdu. Po transferu jsem odpočívala a snažila jsem se na to moc nemyslet, ale… Příště asi budu odpočívat víc.Uvidíme.
A co jinak vy? Jak pokračujete? Nemůžu se dočkat až tady někdo nahlásí // !!!! Pak se to určitě podaří každé z nás!!!!!!
S chlapama je to někdy těžké, můj přítel to taky snašel špatně.
Moc se mu už do toho nechce, ale já na to půjdu klidně 20krát, jen když se dočkám pozitivního výsledku!!!!!!!! Je to sice spousta peněz, ale na nich tak ani nezáleží. Je to na dobrou věc a je to rozhodně lepší než když někdo to třeba propije v hospodě!!!!
Holčiny, přeji vám spoustu štěstíčka a také velkou oporu a spoustu trpělivosti od vašich drahých polovičkách!!!
Mějte se moc prima a určitě mi napište. Jen jak budu moct, tak vám zase hned napíši. Držte se!!!!
Janča
ahojky holky,
tak ani já jsem tentokráte neuspěla, dneska jako každý 28dc jsem začla špinit, nejdřív jsem ráno myslela že už jsem to dostala, ale teď to vypadá jen na špinění, včera jsem začla doufat, pač žádné příznaky mrchy jsem neměla, naopak měla jsem dost a divný hlen než jindy, ale ani žádné těhu. taky jsem tomu začla věřit tentokrát tak jako můj manža byl o tom tentokrát přesvědčen že se nám to povedlo, i po tý lapárce a klidu a tak…
no ale na všem negativním je něco pozitivního, moc ho to zklamalo, skoro mu taky vyhrkly slzy do očí a tak mi hned řekl, ať se nebojím, že bez pomoci to asi nepůjde a tak půjdeme na injekce a na to IUI a že to určitě klapne, jsem moc ráda, že si to rozmyslel. dneska zkusím cvičně zavolat do centra jestli už jim ten poukaz nedošel zpátky, ale pochybuju a tak začneme až asi další cyklus, tenhle to už nestíháme…
Miki, je mi to moc líto, taky mám strašný strach z toho, že budu úplně hotová až se IUI nepovede, nevím jestli to zvládnu, už teď mám v sobě pocit, že se nikdy těch // a toho pocitu nikdy nedočkám, vůbec mám v sobě to, že mi není holt přáno, vůbec si neumím představit, že by to jindy bylo jinak a já bych to nedostala a byla těhu…pročpak jdeš na další až tak pozdě? to se nesmí tak často opakovat?
a máš to potvrzeno? asi ti neřekli co se stalo že?
ahojky fetus, no aspoň že jsme se našli a je nám spolu dobře, určitě bude líp, taky teď nejsem moc pozitivně naladěná, pořád doufám, že se něco stane, že mi nějaký strážný anděl pomůže…vždyt máme 90% věcí v pořádku, tak co se sakra děje…ach jo…
tak papa, jsem s Vámi
Lucka 01
Ahojte holčinky,
tak to tu čtu a je mi to moc líto
. Hladím po dušičce Tebe, Janči, i Tebe, Luci. Já si někdy taky myslím, že těhu nikdy nebudu, ale zase vím ze svého okolí, jak dlouho na mimíska spousta lidí čeká (minimálně 1 rok). Takže, hlavičky vzhůru, ono se nám to jednou podaří (možná až tehdy, kdy už to vzdáme…). Hlavně musíme být v pohodě (já vím, že je to moooc těžké) a být rády, že můžeme být na světě a těšit se
.
Už musím utíkat, moc Vás všechny objímám, držte se, holčičky ![]()
papa
ahojky, taky mě držíte nad vodou z velké části vy, díky vám za to, a nepřestaňte psát prosím, moc to pomáhá, sami to znáte…
můj nový stav je takový, že moje tělo si opět po nějaké době dělá co chce opět jsem 4 dny krvácela jen miniaturně až dnes trochu víc, tak to tak vidím, že to budu mít zas tak 10 dní, asi se z toho zvencnu, normálně to mám 5 dní v poho, ale vždycky když se to tak začne na začátku vléct tak to tak dopadne…no nicméně jsem si radši dělala i test, co kdyby náhodou a samo nic, ani jsem moc nic nečakala, zas mám lítostivou i z toho blbýho počasí dneska…
no a pokračování, vzala jsem si clostil a jedem od znova, až budu v poho začneme s tulečníkem no a v pátek si zavolám do centra jestil už jim přišel poukaz, dojdu si to vyzvednout ať jsem připravená a s dalším cyklem začnu s pícháním a snad nám to vyjde hned na poprvé…budu vás průběžně informovat, jak mi to jde…
a jak vy jste se rozhodli pokračovat nepkračovat?
papa Lucka 01
Ahoj Luci,
uvidíš, že to zvládnem a brzy už budem spolu vozit ty naše vytoužený ratolesti!!
Já jsem zatím skončila s Clostilbegytem, ale objednala jsem se i přesto na folikulometrii, na kterou jdu zítra (budu 13.DC), tak uvidím, jestli se něco i bez hormonů urodilo
No a jinak tomu teď chvíli asi nechám volný průběh, popravdě mám docela stres v práci atd., takže mimíse jsem částečně vypustila z hlavy a taky myslím, že by bylo vhodnější otěhotnět, až se kompletně přestěhuju do Prahy, což bude koncem léta ![]()
Luci, drž se, jsou horší věci na světě, hlavně se snaž dělat to, co Tě baví a radovat se z posledních měsíců volnosti a ono to pak přijde, uvidíš ![]()
Měj se moc krásně a určitě zase napiš!!
A co Ty, Zuzi, a Ty, Jančo, ozvěte se!
Papa
P.S. Luci, ještě reaguju na to Tvé špinění - mně špinění přestalo, když jsem začla brát Clost., ale teď už se to opět vrací do normálu, tzn. cca 5 dní před mrchou špinění, pak 3 dny mrcha a opět asi 4 dny slabé špinění, takže krvácím v podstatě skoro 14 dní. Ale říkám si, že 10 dní luteální fáze, kterou mám bez špinění, by na uhnízdění mimíse mělo stačit…
Tak papa
Ahojky Evíku,
no já jsem na to bez clostilu trpěla úplně stejně, a teď jsem v pohodě, akorát jednou za čas se mi stane, že to mám na zač. málo a táhne se mi to 10 dní, a taky si myslím, že až vy:,–(ím clostil, opět začně špinění…no uvidíme, tak se zítra ohlaš, co se urodilo…
Lucka 01
Čau Holky,
já vám nemám moc co napsat,protože se u mě zatím nic zvláštního neděje
Už jsem zase v práci a zvykám si pomalu ale jistě
Jediné co mě povznáší je příslib dovolené s mým manželem
Ale to si ještě 3 týdny počkám!Snažím se najít ztracenou energii a hodit se do klidu ![]()
Jsem momentálně bez jakékoliv hormonální léčby a doufám že mi to prospěje ![]()
Všem vám držím palce a myslím na vás ![]()
Mějte se krásně.Pa pa Zuzi
Ahoj Luci a Zuzi,
měla jsem dnes tu folikulometrii (tento cyklus byl bez stimulace) a byl tam folík cca 2 cm. Takže jsem dostala Pregnyl a uvidíme
Ale ani nedoufám, že se něco urodí… Příští měsíc jdu hned po MS na průchodnost vejcovodů a zároveň budu brát zase Clostilb. (dr. říkal, že když mi pomáhá od špinění, že mi ho ještě dá). No a pak už tomu fakt asi nechám volný průběh, strašně mě ten neúspěch deptá, a když se mi chvíli daří na to nemyslet, je mi mnohem líp (však to znáte…
). Tak se mějte krásně, užívejte si sluníčka, brzy zase napíšu ![]()
Papa!
ahoj Evíku a Zuzi,
Evy, škoda že tě doktorka nenechala úplně bez všech hormónů pro jednou, jako i bez pregnylu, aby sis odpočinula…ale je bezva že i bez clostilu ti narostl pěkný folikul, uvidíš, třeba zrovna teď před tou průchodností to vyjde…
já už jsem se objednala na 9/6 do centra, do jdu si pro injekce a instrukce a odhaduji, že koncem června tak 28/6 podle všech informací, který zatím mám půjdeme na inseminaci, tak za měsíc budu moudřejší, moc bych chtěla aby se to povedlo, trochu ten pocit v sobě mám, ale přebíjí ho skepse z přechozích nezdarů, držte palce, kéž bych byla v červenci už mamkou…:o))
papa L.
Pardon zase nejsem přihlášená, moc se omlouvám s stydím

MIKINA