Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokud nejsou nesveporavny, tak co by bylo? Zdědí dům a budou se muset starat sami ![]()
To jako by jsi mluvila o mých švagrech. Je pravda jeden se odstěhoval a bydlí sám. Ten co zůstal doma je vyloženě vychcánek jemu to tak vyhovuje. Maminka navaří atd… Už dostal i dům. Přece je chudáček. A nejlepší je, když ti řekne, já jsem tak rád že nemám hypotéku, kdyby nebylo rodičů, tak nemá nic. Už žije tedy jen mamka, ale on bude nejlepší. I když neměl 5 let práci, tak to bylo v pohodě. Kdo v dnešní době může být tak dlouho doma. No jo jemu se žilo, když on nemusel platit inkaso atd… A když jednou nebude mamka, tak nevím co s ním. On sám nenapíše a my se nebude angažovat. On ani neví, kdy mají naše děti narozeniny. Nikdy jim nedal ani blbou čokoládu. Ale já jsme vychovaná, když jsou Vánoce nebo narozeniny a jedu k někomu, že aspoň nějaký dárek dám. On už má chování své mamky 80 let, jemu 50 a jde poznat prostě ta stará škola. Ty jejich zastaralé názory.
@Anonymní píše: Více
No co by. Popláčou si, zaříděj funus a hlavně se konečně budou moci svobodně nadechnout. Dostanou se z dusivého (sic láskyplného) jha svých rodičů a konečně si budou moci žít podle svého. Jestli je teda ta celoživotní symbioticko- parazitická výchova nezničila úplně. Jestli jo, tak to budou asi potřebovat mediátora s okolním světem jako teď ten po čtyřiceti letech propuštěný vězeň.
Aha. Já spíš myslím, že pohřeb nezařídí, pokud na něj nebudou mít rodiče našetřeno a v těch domech vůbec nezvládnou sami poplatit energie a tak. Nejlepší by byl asi domov důchodců, ale na to jsou moc mladí.
Ale blbost. Oni to zvládnou. Nejsou nesveptavni, jsou je líní.
Tak pohřeb bude na stát a energie jim časem odpojí a budou si svítit třeba svíčkou. ![]()
Pokud nemají IQ houpacího koně tak přijít na poštu se složenkou a hotovostí se slovy chci to zaplatit by zvládlo snad i naše čtyřleté dítě.
Oni ani nechodí do práce a ty rodcie je živí?
Ty máš za opravdové kamarády o které máš opravdovou starost dva opravdové mamánky? Neobvyklé. Tihle lidi nemívají kamarády.
Nemyslím to zle. Tak se jich prostě zeptej, jaké mají plány a jestli nepotřebují s něčím pomoc. Vždyť už musí být pomalu v důchodu, ne? Třeba to nějak vymyšlené mají. Jestli jsou schopní udržovat opravdová kamarádství, tak si i s tím, co přijde, poradí.
Jinak je to případ od případu. V první řadě záleží, proč to jsou mamánci. Protože to může být někdo, kdo se celý život trápil pod nějakou manipulativní sekernicí, přes někoho, kdo nemá diagnostikovanou nějakou psychickou nemoc/poruchu (klidně PAS nebo nějakou formu autismu), až po někoho, kdo by bez matinky dávno skončil pod mostem na alkoholu nebo drogách a díky její opičí lásce si žije dekády pohodlně na její úkor.
Někdo se dál stará o dům a dál žije v podstatě sám a taky tak umře, ale dožije důstojně, někdo se dá do kupy s příbuznými, nebo se o něj dál stará třeba jeho sestra a on je za toho divného strýce, někdo dál nedělá nic a jen se kouká, jak mu dům spadne na hlavu, někdo skutečně skončí jako místní alkoholik v hospodě, někdo žije jako bezdomovec, nebo ještě hůř.
To je přesně případ moji babi. Její syn je ožralá existence. Až ona nebude. Nevím, co s ním bude. Přes 30 let jsem ho střízlivého neviděla. Pomoc si nedal od začátku. Děcka mu říkají čert. Je to ztracená duše.
Mám kamaráda, je mu 50 a celý život bydlel s rodiči, nikdy se neoženil, děti nemá. Pár let zpět mu umřel táta o kterého se staral do posledního dechu včetně přebalování. Sám říká, že až to bude prožívat s mámou bude to horší, ale ví to. On i měl nějaké přítelkyně, vždy bydleli s ním u jeho rodičů a tak nějak to nevyšlo.
Tady v Čechách je to divné, ukazuje se na ty mamánky, ale v jiných zemích je to normální bydlet s rodiči a starat se o ně do smrti.
Až jeho maminka nebude, bude nějakou dobu trpět vnitřně, ale zvádne to. On je takový bavič, furt mezi lidma.
Já s našima nebydlím od 18, ale maminka je maminka a budu to možná snášet hůř, než on a to mám rodinu. On s mamkou bydlí, ale nikam spolu nechodí, spíš se nevidí. On má dvě práce, koníčky, jezdí s přáteli všude možně. Já maminku beru i na dovolenou (ne na každou), výlety, chodíme do kina, na večeře. Voláme si každý den.
Mám dotaz. Znáte takové lidi, co žijí celý život v domě, kde se narodili. S mámou nebo oběma rodiči, kteří jim vaří, platí složenky atd. Vlastní rodinu nezaložili, děti ani přítele nebo pritelkyni nemají. Je jedno, jestli jde o muže či ženu. Co s nimi bude, až rodiče umřou? Mám takové kamarády dva a začínám mít o ně docela strach. Jejich rodičům je skoro osmdesát. Asi proto, že v týdnu umřela jiné kamarádce máma, ale ta má rodinu, tak to dost dobře zvládá.