Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V dospělosti jsem měla tyto mety: řidičák na velkou motorku, řidičák na auto, zdravé dítě, umět dobře anglicky, protože mi to kdysi šlo a taky jsem si strašně přála cestovat, poznávat nové země a jejich zvyky. Poslední dvě přání jsou asi jen už fantazie…
To už asi fakt nestihnu…
Být na sebe tvrdá v učení jazyků, AJ umím tak, abych se domluvila. NJ rozumím všemu, neb děda je rodilý Němec, odmítám mluvit, mluvím z donucení jen na nákupech v Německu a pod nátlakem rodiny, co nemumí ČJ. Chtěla bych umět FJ, protože to umí můj chlap. A taky bych se chtěla učit víc Italsky, abych znala víc, než základní fráze
![]()
S tím souvisí, že bych chtěla být víc cílevědomá, větší dravec.
Chtěla bych víc rozumět slaboproudé elektro, neb to potřebuju.
A chtěla bych mít víc čas se věnovat svému koníčku - druhé světové válce, ať už ze strany našich vojáků v zahraniční armádě, přes problém holocaustu a koncentračních táborů vůbec. A s tím souvisí schopnost lépe mluvit v Jidiš.
A chtěla bych umět krásně kreslit a malovat jako moje ségra.
A vůbec chtěla bych umět všechno, co neumím a co umí jiní… ![]()
Znát všechny bylinky světa a mít o nich znalosti, která na co a jak se používá a co obsahuje. Naučit se znakovou řeč a rozumět řeči těla…
![]()
Chtěla bych umět tančit a být elegantní. Ale jsem dřevo.
Do tanečních jsem chodila, ale k ničemu to nevedlo, myslím, že je na to potřeba nějaký dar.
A pak bych chtěla umět se snadno dokopat k práci a k učení a neprokrastinovat místo toho na emiminu ![]()
Chtěla bych se naučit francouzsky. Nejde mi to.
Taky bych chtěla mít hudební sluch a chtěla bych umět malovat. A chtěla bych se naučit dochvilnosti.
@Kacise píše:
Nežrat, to by mi bohatě stačilo.
Děkuji
Strašně dlouho mě nikdo tolik nepobavil. ![]()
Chtela bych umet poradne anglicky ( aspon jako manzel), domluvim se, ale je to bida a stydim se.
Chtela bych umet poradne ridit, resp. stacilo by se mozna nebat. Ridim, ale jen z donuceni (asi ne uplne blbe, ale jen kdyz musim).
Chtela bych se naucit poradne Dopplera. Kdysi davno jsem to trochu umela, tak to mozna jeste nekdy dam… aspon tohle. V tom ostatnim si moc neverim…
A jeste bych chtela mit vuli zhubnout… to asi budu muset dat, jinak dopadnu spatne
![]()