Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den.
Bývala partnerka se se mnou rozešla když se nám narodil syn. Šla sama na socialku a nevím co vše jim tam řekla. Ale nic pěkného to určitě nebylo, když mi ani u soudu paní od socialky nepodala ruku. Jsem člověk co je realistů a tak když se dva rozjedou a mají spolu potomka, měli by fungovat. Můj synek mi chybí a já čím více času s nim chci trávit, tím víc matka bráni. Vymysli si různé věci a příběhy, lze i na sociálně. Když se chci dohodnout tak mi řekne ze se se mnou nemá o čem bavit ať si to dam soudně a když jsem tedy podal navrh k soudu tak mi řekla ze se nedokážu bavit a tahák ji po soudech. Malý mě miluje a já miluji jeho. Jediný kdo trpí je syn a ja nezmizí nic a nehmu s ni aby komunikovala o zásadních věcech a o výchově. Teď chce maleho dat do školky, když se zeptám do jaké abych zjistil zda bude školka pro synka prospěšná a abych mohl platit třeba obědy atd… řekne mi ze mě to nemá co zajímat. Řešil jsem to přes OSPOD a paní mi řekla, ze se musíme domluvit. Takže jsem opět na začátku. Když jsem sociální pracovnivi prosí zda by mi pomohla sehnat nějakou poradnu, tedy spíše přesvědčit bývalou partnerku aby šla na společne sezení a my se někam v komunikaci pohnuli, řekla ze to ona nemůže. Když maleho předávam u matky, vytrhne mi ho z rukou i když malý odměně nechce a jde pryč. Přeci v tomto státě musí být někdo kdo háji děti a rodiče aby dite nemělo psychické problémi, když jeden dospěly ma dite jako zbraň. Pokud jste někdo na tom stejne, prosím o radu co dělat aby vše bylo v pořádku. Dekuji
Bohuzelv tomto state nikdo takovy neni. Je mi to lito, radu nemam. Mam podobny pripad v rodine (prosim anonym) a nema to reseni (uz to trva spoustu let), jen utrpeni vsech zucastnenych (krome asi exky
)
Rada neni - jen to nevzdávej ![]()
Ve svém okolí mám tatínky kdy matky jejich dětí se chovají podobně jako tvoje ex.
No, ty sis ji nasel, vlozil jsi do ni tolik duvery, zes s ni mel sex bez ochrany, tak verim, ze je tahle pani natolik schopna, aby dokazala vybrat skolku.
Dát to k soudu. Ale ani to nepomůže.
Jinak jsi na blbem webu, dostaneš čočku.
@Lama Lama píše:
Dát to k soudu. Ale ani to nepomůže.
Jinak jsi na blbem webu, dostaneš čočku.
Myslím, že je tu spousta rozumných ženských. Nikdy bych nebránila tátovi vidět děti, dělám všechno pro to, aby měli pěkné vztahy a měli se rádi. I když mi jejich táta dost ublížil, v tomto myslím víc na ně než na sebe. Zakladatel si takové jednání nezaslouží a pokud to není gambler a narkoman, což zřejmě není, má právo na kvalitní vztah se synem. Bývalka by měla přestat blbnout.
@VitaminC píše:
No, ty sis ji nasel, vlozil jsi do ni tolik duvery, zes s ni mel sex bez ochrany, tak verim, ze je tahle pani natolik schopna, aby dokazala vybrat skolku.
@VitaminC neřeším jestli jsem si ji našel a nebo sex bez ochrany, ditko jsme plánovali, to jak se zachovala pak tak tomu nerozumím. Jedinne co chci je aby tím netrpěl malej.
Jde mi o synka a budování vztahu s nim. Platím vše na všem se chci podílet, starám se ale vše je o tom co zrovna bývala vymysli. Mám se synem program a hned vše blokuje. Když chci o malém informace, zablokuje si mě v tel. Já ji veškeré info i fotky posílám, když je jeden lichý vikend se mnou. Už to trvá dva roky. Nerozumím tomu. Proč by zenska, máma se takhle chovala, když miluje syna stejne jako já. Dluhy jsem za ni zaplatil, předělal byt. Když jsme spolu nebyli už, tak jsem ji opravil auto, koupil nový tel když ji ho malý rozbil, potřebovala brýle, tak jsem ji pořídil brýle. Nic zlého jsem ji neprovedl aby se takhle chovala skrz maleho. Jak píšete, kdybych byl alkoholik, fetak atd, asi bych si takové jednání právem zaslouzil
Zažádala bych o svěření do péče a odůvodnila tím, cos tu napsal. Vezmi si dobrého právníka. Bohužel to spíš nevyjde a dítě bude jedním z těch psychicky týraných matkou a štvaných proti svému tátovi… Zkus vysoudit aspoň střídavku, jinak hrozí, že o dítě přijdeš úplně (drtivou většinu času mu bude matka vymývat mozek…). Jinak i pokud má matka dítě v péči, o důležitých věcech týkajících se dítěte mají rozhodovat oba rodiče. Hlavně jednej rychle, dítě je ještě ve věku, kdy se nedá úplně zmanipulovat a ještě máš šanci zachránit vztah s ním. Za dva, tři roky už může mít úplně vymytý mozek a třeba k Tobě nebude chtít ani chodit. Za mě by tyhle ženský zasloužily kriminál, ty děti z toho mívají celoživotní následky. ![]()
@anniette o svěření do pece jsem se už informoval, musela by bývala partnerka malému ubližovat. Ale stridavou péči mi poradila psycholožka až od 5ti let dítěte. O tu budu usilovat. V rámci komunikace jsem toto oznámil matce a jedinne co mi řekla, ze s tím zásadně souhlasit nebude a ze se se mnou nehodlá bavit.
@Libor776 píše:
@VeveříJde mi o synka a budování vztahu s nim. Platím vše na všem se chci podílet, starám se ale vše je o tom co zrovna bývala vymysli. Mám se synem program a hned vše blokuje. Když chci o malém informace, zablokuje si mě v tel. Já ji veškeré info i fotky posílám, když je jeden lichý vikend se mnou. Už to trvá dva roky. Nerozumím tomu. Proč by zenska, máma se takhle chovala, když miluje syna stejne jako já. Dluhy jsem za ni zaplatil, předělal byt. Když jsme spolu nebyli už, tak jsem ji opravil auto, koupil nový tel když ji ho malý rozbil, potřebovala brýle, tak jsem ji pořídil brýle. Nic zlého jsem ji neprovedl aby se takhle chovala skrz maleho. Jak píšete, kdybych byl alkoholik, fetak atd, asi bych si takové jednání právem zaslouzil
S takovými lidmi to po dobrém nejde, bohužel. Podáš jí prst a už jsi v pekle… Jednej s ní slušně, ale tvrdě. Pořizuj důkazy o jejím chování, nenech si nic líbit, nesmí jí takové chování procházet, jinak se to bude ještě stupňovat! Jestli syn zůstane v její péči, připrav se na to, že o něj přijdeš, to Ti říkám rovnou. Obzvlášť až si najde chlapa a vmanipuluje syna do toho, že to je novej táta.
@Libor776 píše:
@anniette o svěření do pece jsem se už informoval, musela by bývala partnerka malému ubližovat. Ale stridavou péči mi poradila psycholožka až od 5ti let dítěte. O tu budu usilovat. V rámci komunikace jsem toto oznámil matce a jedinne co mi řekla, ze s tím zásadně souhlasit nebude a ze se se mnou nehodlá bavit.
Ve Tvé situaci je v pěti letech pozdě, to už bude za tátu považovat někoho jinýho a Ty budeš ten nejhorší na světě, fakt to řeš ihned. Dneska střídavku dávají i proti vůli matky a brzo, od tří let bývá úplně bez problémů. Na psycholožku nedej, zachraň svoje dítě. O výlučnou péči zažádat můžeš a být Tebou to udělám, hlavně shromažďuj důkazy, ona synovi reálně ubližuje tím, že mu chce sebrat tátu. Štvaní proti rodiči je klasifikovano jako psychické týrání.
@Veveří píše:
Myslím, že je tu spousta rozumných ženských. Nikdy bych nebránila tátovi vidět děti, dělám všechno pro to, aby měli pěkné vztahy a měli se rádi. I když mi jejich táta dost ublížil, v tomto myslím víc na ně než na sebe. Zakladatel si takové jednání nezaslouží a pokud to není gambler a narkoman, což zřejmě není, má právo na kvalitní vztah se synem. Bývalka by měla přestat blbnout.
A dal? Vylučuje to nějak možnost, že dostane čočku?
@Libor776 Js nerozumim tomu, jak ten maly trpi? Tys u soudu styk dostal. Ona ho mari? Chces vyssi styk? Kde je ten problem, ze s tebou nechce mluvit? Asi k tomu ma duvod. Ona nema povinnost ti skladat raporty. Jedina konkretni vec, o ktere se zminujes, je skolka. A o te by mel rozhodovat ten, kdo tam dite bude vodit a vyzvedavat. To ty s vikendovym stykem nejsi. Nechapu, co po nas chces. Postezovat si na exku? Vetsi rozsah pece? Bez k soudu. Na me to cele pusobi spis tak, ze se chces ex plest do zivota.