Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den. Asi potřebuji nezaujaté názory z venčí. Jsme s partnerem 5 let máme spolu dvouletou dceru. Jsem na RD. Přítel děla v potravinářství žijeme skromně nemáme potřebu drahých dovolených a podobně. Přítel je bývalý hráč automatu. Byt a všechno je moje tak říkajíc přišel k hotovemu. Před časem jsem zjistila ze během půl roku napucoval 50000kc jinému gamblerovi. Pochopitelně pak s výplatou nevycházel tak jsem to doplacena ze svých úspor. Nemůžu si pomoci ale veškerá důvěra v to ze se o nás dokáže postarat me opustila. Mám chuť to ukončit než pridu o všechno co jsem pro nas šetřila. Jsem moc precitlivela? Jak by jste se zachovali?
@Mia 91 píše:
Dobrý den. Asi potřebuji nezaujaté názory z venčí. Jsme s partnerem 5 let máme spolu dvouletou dceru. Jsem na RD. Přítel děla v potravinářství žijeme skromně nemáme potřebu drahých dovolených a podobně. Přítel je bývalý hráč automatu. Byt a všechno je moje tak říkajíc přišel k hotovemu. Před časem jsem zjistila ze během půl roku napucoval 50000kc jinému gamblerovi. Pochopitelně pak s výplatou nevycházel tak jsem to doplacena ze svých úspor. Nemůžu si pomoci ale veškerá důvěra v to ze se o nás dokáže postarat me opustila. Mám chuť to ukončit než pridu o všechno co jsem pro nas šetřila. Jsem moc precitlivela? Jak by jste se zachovali?
Zdrhni, musi zsam uznat ze je gambler a zacit se lecit adiktologie
@Mia 91 píše:
No, pochybuji, ze tim, ze to ukoncis, zachranis uspory. Ale resit je to určitě potreba, taky tak úplně nevwrim, ze to nekomu půjčil, takze tohle zjistit, a pak s tenou bud chce byt a pujfe se kecit a vyplatu bude odevzdavat nebo nechce a pak holt zustanes sama a ne ze budes neco doplacet, ale budes platit vsechno.
Áha. Takže najednou přestal nosit domů tolik peněz kolik by měl.
A Ty - namísto abys na gamblera hned uhodila, žádala vyúčtování a převzala kontrolu nad domácími financemi, jsi se zachovala nesmyslně - začala jsi vybírat své vlastní úspory a dotovat z nich rodinný rozpočet.
Holka zlatá, vy dva jste se hledali až jste se našli. On - gambler, háže peníze do automatů. Ty - lehkomyslná osoba, hážeš vlastní peníze do kanálu, aby on měl na svoje automaty.
Příspěvek upraven 15.10.22 v 09:42
@Mia 91 píše:
Tech 50.000 byly uspory tvoje nebo spolecne? Pises o tom tak smirene. Co ti k tomu rekl, omluvil se, sypal popel na hlavu, jak zajistil splaceni a deje se to?
Je-li to JEN partner, tak je rozchod jediným bezbolestným řešením.
Jak bych se zachovala? Řekla bych příteli, že je nezodpovědný a že chci mít kontrolu nad vašimi financemi (tedy zejména nad jeho příjmy). Je ale potřeba, aby si přítel sám připustil, že má problém. Pokud ne, těžko ho přiměješ, abys ty spravovala vaše finance. Pokud by to tak šlo dál, asi by nezbývalo, než se s přítelem rozloučit a požadovat po něm výživné ![]()
Dostal by poslední šanci, kdyby se šel léčit. Neměl by žádný přístup k účtu, k penězům. Dostával by kapesné. Dokud by nebyl zdravý. Jinak rozchod.
Takhle můj švagr v Anglii utrácel za elektroniku. Nenormálně. Vše utratil. Švagrová musela udělat nepěkný, rázný krok, ale mělo to účinek. Všechny peníze má ona na účtech. On dostává jen kapesné. Kdyby na to nepřistoupil, tak se rozvede. On by je jinak dostal do průseru.
@Mia 91 píše:
Dobrý den. Asi potřebuji nezaujaté názory z venčí. Jsme s partnerem 5 let máme spolu dvouletou dceru. Jsem na RD. Přítel děla v potravinářství žijeme skromně nemáme potřebu drahých dovolených a podobně. Přítel je bývalý hráč automatu. Byt a všechno je moje tak říkajíc přišel k hotovemu. Před časem jsem zjistila ze během půl roku napucoval 50000kc jinému gamblerovi.Pochopitelně pak s výplatou nevycházel tak jsem to doplacena ze svých úspor. Nemůžu si pomoci ale veškerá důvěra v to ze se o nás dokáže postarat me opustila. Mám chuť to ukončit než pridu o všechno co jsem pro nas šetřila. Jsem moc precitlivela? Jak by jste se zachovali?
Tak tomu snad sama nevěříš ne?
Opustila bych ho, tohle nemá budoucnost. Chudák dítě ![]()
I kdyby je fakt půjčil což moc nevěřím tak je zpět nedostanete.
Horší varianta, že v tom jede sám a i když ti peníze odevzdá klidně si může napůjčovat a máte za chvíli za dveřma exekutora.
@Mia 91 píše:
Jestli se ho nezbavíš, tak ti všechno sebere exekutor.
@Thomassss píše:
Jak bych se zachovala? Řekla bych příteli, že je nezodpovědný a že chci mít kontrolu nad vašimi financemi (tedy zejména nad jeho příjmy). Je ale potřeba, aby si přítel sám připustil, že má problém. Pokud ne, těžko ho přiměješ, abys ty spravovala vaše finance. Pokud by to tak šlo dál, asi by nezbývalo, než se s přítelem rozloučit a požadovat po něm výživné
Jenže když je gambler ( na nějakýho kamaráda fakt nevěřím), tak klidně naseká dluhy, i u nebankovní, a kde budou? Nabehnou exekutoři a už se vezou. Bič a pryč.