Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych to rozhodně ostříhala, aspoň po ramena a začala s kvalitní péči.
Koukni na kudrnatevlasy.cz, je k tomu webu i skupina na FB, najdeš tam spoustu rad, jak svoje vlasy poznat a jak se o ně starat tak, aby vypadaly krásně
Se správnou péčí budeš mít ty vlny pěkně upravené a hydratované.
PS: stříhání bych zatím odložila než je dáš trochu do kupy a uvidíš o kolik je to skutečně potřeba zkrátit.
Ostříhat zničené konce. Máš to přesušené a proto zkrepatěné. Když budeš o vlasy pečovat budou výrazně hezčí, než ty na fotkách. Když ostříháš to nejhorší, s čím nic dělat nejde, bude to fakt mnhokrát lepší.
Vyhodit šampony se sulfáty, hydratovat, pepčovat o kudrny tak jak se má - https://www.kudrnatevlasy.cz/…etoda-postup
Se obávám, že se strukturou vlasů se nedá nic moc udělat bez toho, abys je úplně zlikvidovala. Ostříhej konečky, aby nebyly takové okousané, a fénuj přes kulatý kartáč do hladka. Používej kvalitní vlasovou kosmetiku.
Zkus je párkrát umýt v heřmánkovém šamponu od Alpy a uvidíš, co to udělá. Někdy méně je více.
No já mám taky takové šáší a mám to kratší. Po ramena. Kvalitní žehličku a po každém mytí žehlím, abych mohla mezi lidi. Voda je můj nepřítel. Takže deštník ☔ vždy v kabelce.
Jak se pise vyse… Nastudovat Curly Girl Metodu a prozkoumat www.kudrnatevlasy.cz - za mne to bylo jedno z nejlepsich rozhodnuti za posledni dobu ![]()
A tedy taky bych o nejaky ten centimetr vlasy strihla ![]()
Především suché nečesat!! Rozčesat jen mokré hned po umytí a pak suché už vůbec nečesat, jen upravit prsty
@vulpes píše:… a nefénovat, nechat schnout přirozenou cestou.
Především suché nečesat!! Rozčesat jen mokré hned po umytí a pak suché už vůbec nečesat, jen upravit prsty
Imho je mas silene suchy.. tj hydratace, hydratace… me dost pomohlo kombo masek a kondicioneru od Herbal Essence… minimalne doporucuju zkusit pri kazdym myti (po odstrihnuti alespon 10-15 cm vlasu) umyt valsy samponem, pak dat masku na vlasy cca aspon minutku a pak dat jeste kondicioner. Pred susenim jeste nejaky olejicek do konecku (mam dobrou zkusenost od farouk systems) a klidne jeste nejaky hydratacni sprej na vlasy pred susenim.
@Aquarius79 píše: … a nefénovat, nechat schnout přirozenou cestou.
Nebo fenovat, ale s difuzerem a na nižší teplotu
Kudrnaté asi úplně ne, ale vlnité určitě. Precti si metodu curly girl a začni. Ale obávám se, ze bez střihu to úplně nepůjde.
Ty to nechceš stříhat, ale bez toho to nepůjde, aby se to upravilo a držel hezky tvar. Navíc retro móda Kelly Familly dávno pominula. To není pěkné.
Dobrý den mám dotaz ohledně mých vlasů (viz. foto) Já tomu říkám že je mám od sebe ale
ale odborný název nevím někdo říká že je mám jen kudrnaté ale já myslím že je to něco jiného
. Napadlo mě jestli to není tím že je mám třeba mockrát za den seplé v gumičce. Prosím poraďte jak se mám zbavit těch roztřepených vlasů a místo nich měla normální (viz. foto 2,3) děkuji za jakoukoli radu 
P. S. omlouvám se za kvalitu fotky 1
A bez stříhání prosím
Příspěvek upraven 20.03.21 v 20:46