Co dělat s vystudovaným učitelstvím?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Máš VŠ, která je ti mimo tvůj obor úplně k ničemu, jazyky neumíš, s žádnými speciálními programy nejspíš taky neumíš. V soukromé firmě neohromíš, k nám by ses neměla šanci dostat ani na pohovor
zkus tu pedikúru, těch je pořád málo a vydělat se tím dá hezky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše: Více
Pravdu máš v jednom. Za Covidu jsem myslela, že zdechnu. Tři notebooky jely najednou. Já, jako učitel, jedno dítě šestá třída a druhé dítě třetí třída-jiná škola. Zatímco dcera už byla u mě a fičela, syn ve třetí třídě ještě na vesnické škole, která to absolutně nezvládla. Takže online měli po hodině 4× týdně a denně jsem s ním dělala cca 2 hodiny úkoly. Do toho Já online téměř celý úvazek, protože hlavní předměty. Třídnictví, řešení kybersikany, komunikace s rodiči a žáky, proč nejsou na hodinách, přípravy
, doma chtěli obědvat
šílenství. Ještě, že to netrvalo déle. Byla jsem chvíli před zhroucením. Práce minimálně 10 hodin denně + minimálně 10 hodin o víkendu. Hnus. Nikdy víc ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak potřeba doučování nemusí být jen špatným učitelem. Doučovala jsem svého žáka, minulý týden jsem skončila. Ve škole pozor nedával, nesoustředil se a nemám tam jen jeho, abych ho co pět minut napomínala. Zbytečně jsem s ním po škole doháněla to, co mohl pochytit pohodlně ve škole. Samozřejmě aktivity střídám, střídám metody, formy učení. Ale animátor nejsem, učím. Úsilí musí vyvinout i žáci. U nás ve škole většina devaťáků nemá doučování, ale chápu, že pro někoho je ve škole rychlé tempo a potřebuje individuální vysvětlení a procvičení. Úspěšnost přijetí je dobrá.
Výhody i nevýhody svého zaměstnání si uvědomuji. Znala jsem je už před započetím studia. Učení mě baví, jediné, co mě vysiluje jsou nevychovaní žáci, kteří z domova nemají nastavené žádné hranice. Až mě to bude zmáhat natolik, že to převáží nad radostí že samotné práce, odejdu jinam. Nebudu si stěžovat, mám možnost volby (také mám SŠ v jiném oboru).
Obecně dlouhodobé stěžování nemám ráda u nikoho. Když tě to dlouhodobě štve, jdi jinam.
Spoustu učitelů pracuje mimo obor, někteří ani nikdy neučili. Většina v mém okolí se do školství vrátila. Jo, jeden bývalý učitel pracuje s manželem ve firmě, ale ten skvěle využil vystudovanou němčinu (firma má německou matku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tymto ja celkom nesuhlasim. Jazyky su dolezite pre korporat, ktory nic neprodukuje, nevyraba. Moze sa kedykolvek presunut do krajiny s lacnejsou pracovnou silou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mkmkz píše: Více
I výrobní mezinárodní firma se přece může kdykoli přesunout jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Firma, která něco vyrábí, tak potřebuje odborníky, techniky, programatory…učitele jen v případě jazyků. Pokud neumí jazyk, tak co bude učitel ve výrobní firmě dělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše: Více
Dovolim si tvrdit, ze som zdatna, co sa tyka cudzich jazykov. Ale tvrdit, ze jazyky su to najdolezitejsie… Samostatne, kriticke uvazovanie, emocionalna inteligencia, schopnost prezit, hladat alternativy, dorozumiet sa s ostatnymi, spolupracovat. Odbornost (akakolvek). To, ze vies jazyk a robis v nom nejake absolutne opakujuce sa rutinne operacie ti nezarucuje, ze mas to ostatne vymenovane, ani ze zijes stastny a naplneny zivot, podla mna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Dělám XY let obchodníka, nejdříve v letectví, teď u polovodičů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
Narazala som na dolezitost ovladania cudzich jazykov.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda, spatne jsem naucila, proto mam dvoje konzultace pred pisemkou tento tyden
A ted vazne, delam to proto, abych mela klid na nekolika frontach. Ja se tam pokusim tem, kterym neni shury dano, nebo tam chodi jen kvuli rodicum, v lepsim pripade opravdu tem, co si jen nejsou jisti, veci dovysvetlit. A jsem kryta. Na otazku kohokoli z rad rodicu, vedeni, csi…, co jsem udelala pro to, aby dany zak prospival, mam jasnou odpoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kde tvrdím, že jazyky jsou to nejdůležitější? Já za nejdůležitější považuji praxi v oboru, znalosti v oboru jsou ceněné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše: Více
To tvrdila @trojlistek. Reagovala som povodne na nu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka neumí nic mimo svůj obor…a ty jazyky, minimálně AJ je něco, co pořád hodně pomůže.
A kdyby ses ptala jak to vím…tak nepsala, že by se zajímala o jakýkoli jiný obor.
Vlastně čeká co jí s tím nic co umí poradíme…
a na to tedy fakt nemám radu.
U nás se musí umět různé obory. Účetnictví, obchod, marketing…no a k tomu ten jazyk, jenže to už jsou nabalené další znalosti, které jaksi jednostranným zaměřením k těm lidem nepřišly jen tak.
I zakladatelka má možnost se jazyk doučit, navíc má výhodu. Učila se jich víc, jistě dokáže efektivně zhodnotit, který jí šel nejlépe a navázat na něj, to tak je někdy, lidi se učí celý život, když jim nestačí, kým jsou.
Absolvují dost často na vlastní náklady školení, ve svém volném čase jezdí na konference - to přeci paní učitelky nedělají, ty mají práci ke svým dětem, protože je to výhodné… těžké radit, když to pak dojde do stádia zjištění, že vlastně nic moc neumím a nějak nebyla vůle to měnit…
Nebo může dělat třeba taxikářku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek som presvedcena, ze zakladatelka je troll. Diskusia zalozena za ucelom rozprudenia emocii.
Na zaklade tvojho tvrdenia: „Absolvují dost často na vlastní náklady školení, ve svém volném čase jezdí na konference - to přeci paní učitelky nedělají…“ by som ti odporucala sa trocha zahlbit do toho, aky je system vzdelavania ucitelov, atestacii a pod.
To, co pises, je scestne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není, mně dosud není jasné, jak může učit družinarka děti ve druhé třídě, protože paní učitelka je na vzdělávacím kurzu v tu dobu.
Tento školní rok minimálně po 4..
Takže dokud bude ve školství takový bord.el, tak mě nikdo nepřesvědčí, jak hrozný obor to je, když může zaskakovat družinářka, která nemá ani VŠ vzdělání, natož pro první stupeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit