Co dělat s vystudovaným učitelstvím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10995
16.5.25 17:49
@Anonymní píše: Více

To bych ráda, psala jsem to.
Bohužel na stejnou školu jako je starší nebyla vylosována, byť znalostní předpoklady zvládla.
Dělo se tak v tu dobu prvně na něci stížnost.
Vždy se jednalo o výběrovou školu a to se někomu přestalo líbit.
Takže ředitelka to nechala vyhucet a kritérium bylo pouze místo bydliště a na pár mít co zbylo, tak losování.
Až o rok později zařadila do kritéria i sourozence a k losování už ani nedošlo.
Prostě zbylá místa připadla sourozencům.
Je to poměrně i finančně náročná škola, protože se jedná o jazykovku, kdy se veškeré semináře, učebnice a příprava včetně certifikátů platí z vlastní kapsy. Plus se počítá s tím, že žáci vyjíždí do cizích zemí, takže další finance.
A i tak je o tu školu obrovsky zájem, protože se tam něco opravdu naučí.
A všeobecně jsme velmi spokojeni, že se řeší znalosti a né pitomosti.
Jiné školy v okolí? To byl vždycky můj zlý sen. Buď tam řeší podobné srandy, nebo něco jiného a možná i horšího.
Vždycky jsem jen kroutila hlavou, že se nás to naštěstí netýká, tak teď už týká.
Takže z toho nejvíc hrozného, je to možná to nejmíň hrozné.
A pokud přeci jen je někde klid, tak jí nevezmou, protože není místo, proč asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
16.5.25 18:11

@Mkmkz nám už se stalo, že ji odmítli i díky odlišným metodám výuky.
Prostě nemají Hejného v matematice a ona jo, v čj píšou vázaným pismem a ona comenia.
Takže věřím v zazrak a sama jsem jí doucila aby uměla číst vázané písmo a i aby jim byla schopna „nějak“ psát, navíc je levačka, takže to nebylo úplně snadné.
Od Hejného by se dokonce ráda odprostila, mnohem víc jí vyhovuje klasicka matematika, než celý ten zvěřinec a šaškárny kolem. Od pavučin, autobusů, neposedu a kdoví co ještě přibude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat