Co dělat s vystudovaným učitelstvím?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Však jdi.
Já se vůbec ničím neoháním.
Diskutuji v rámci vlastních zkušeností.
Co si dovolí u mladší na škole si nedovolí u straší.
Je to škola od školy. Takže neříkám, že se tak děje všeobecně.
Vlastně bych na školství vůbec nebyla vytočená, kdybych neměla tyhle zkušenosti a neřešila konkrétní dopady.
Otravuje mě to a zasahuje nám to do kvality rodinného života.
Jinak ty samozřejmě dělej, co uznáš za vhodné.
Pokud jsou spojeni jiní, neznamená to, že budeš ty.
Pořád je to o tom co můžeš nabídnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše: Více
Máte to tak nastavené, co chceš slyšet ode mě?
Prostě zase pujde o lektora ze státní instituce, který nikdy v ničem nehne prstem navíc, natož aby byl někde do večera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše: Více
casy DVPP si neurcuji ucitele, ale skolitele a vzdelavaci instituce. Mnohdy mimo statni instituce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale já nikde nepsala, že si to volí učitelé.
Bereme program od firmy, která poskytuje program i většině škol.
No takže všechny školení se nejdříve udělají pro školy od rána, protože to tak vyžadují a protože u nás se prostě pracovat musí, tak přicházíme po nich…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek u nás vedení chce veškerá školení celého učitelského sboru odpoledne nebo o prázdninách. Dopolední školení máme jen jednotlivci a většinou to není žádné krátké školení, ale kurz, co má 50 a více hodin.
Nevím, kolik toho máte vy, ale my za rok poměrně dost, v tomto školním roce jsem dělala dva kurzy a asi sedm odpolednich školení. Ještě nás čekají další školení k formativnimu hodnocení.
Předtím, než jsem pracovala ve škole jsem dělala ve fabrice, výhoda byla čistá hlava, prakticky nulová odpovědnost. Odkroutila jsem si 8,5 hodiny a šla jsem domů. I návrat do fabriky beru jako jednu z možností.
- Citovat
- Upravit
Pro trojlistek a dalsi hnojomety
Z me vcerejsi posty. Jsou to kratka skoleni. Ta osmihodinova neprobihaji od 15 do 23 hodin (nebo i pozdeji) zkrátka nikde. Skolitele samozrejme nabizi casy odpoledne, pokud to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hnojomety
… Od samého počátku píšu, že se tak neděje všude.
Kdyby nezačala chodit mladší dcera do školy, bohužel musela jinam než ta starší, tak ani nevím o tom, jak některé školy umí komplikovat dětem, potažmo rodičům život.
Prostě tak to je. Mně je ve finále úplně jedno, kdo za tím stojí, mně vadí, že to existuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy nabídka pestrá, co se dá za ten čas a v jaké kvalitě stihnout, se raději neptám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To beriete nejaky uctovny software? Na ten sa ale ucitelia neskolia.
Příspěvek upraven 16.05.25 v 17:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ked si myslis, ze to, co robia v skole tvojej mladsej je tak zle, vzdy mozes podat podnet na inspekciu, aby to preverili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ano, presne, ale predpokladam, ze si to asi nemoze dovolit.
Kolegyna tak mala inspektorat - vsetko preverili a bolo. Nenasli u nej pochybenie a ktovie, ci to rodicov nejako ukludnilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek my máme 95% školení po vyučování, ale pokud chceme zkvalitňovat výuku třeba pomocí metodických návštěv, musí se to dít v době výuky. Plus jsem letos dělala několikadenní školení, kdy jsem si sice vybrala odpolední hodiny, ale jedna lektorka mohla jen dopoledne, tak jsem z 12 dní byla jednou celý den.
Pořád se ohanis tím, ať si to učitele jdou zkusit, od nás ze sborovny odchází do soukromého sektoru někdo dost často a nikdo se nikdy nevrátil. Všichni si libují, jak mají méně starostí. Že jsou učitelé jedním z povolání, které jsou vyhořením ohrožené, je fakt. Nesouvisí to ani tak s pracovní dobou, ale s jinými věcmi.