Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@tulipán píše:
Já ji vařím, občas, v normálním hrnci, ale je za dvě hodky hotová, s namáčením. Ale prostě není hezká, oloupaná, olezlá, prostě dobrá namlít do falafelu. Ale většinou si dávám bonduel z plechovky, nakupím vždycky v akci. Mě ta z lidu přišla už moc měkká, vrátila jsem se k bonduel.
Mě ta z Lidlu vyhovuje, udělám si základ a cizrnu přidám nakonec jen prohřát
Otevřel jsem láhev našeho loňskýho červenýho a udělal z něj marinádu s česnekem a rozmarýnou. Do marinády jsem frknul jelení panenku a kus kýty a prohnal to vakuovací marinovačkou. Něco sežerem až se večer všichni sejdem doma - late night steak by the bonfire - a zbytek hodím zítra na gril.
Máme doma dvě děti ze tří a zítra je velký svátek a tak se rozšoupnem ![]()
My se nechali pozvat k tchýni, takže kachnička, zelíčko a knédl 😃
Dnes naše kuchyně odpočívá 😂
@micta píše:
Tlakáč nemám, bojím se hoa četla jsem, že luštěniny se v něm vařit nemají, prý to má tendenci bouchnout.
Když koupíš nový značkový, tak ti určitě nebouchne, to dělaly někdy ty staré, které neměly tolik pojistek. Vařím v něm luštěniny naprosto běžně a nic se neděje. Bez tlakáče cizrna v podstatě nejde uvařit, nedovedu si představit kolik hodin by se musela vařit.
@Adrasteia píše:
Když koupíš nový značkový, tak ti určitě nebouchne, to dělaly někdy ty staré, které neměly tolik pojistek. Vařím v něm luštěniny naprosto běžně a nic se neděje. Bez tlakáče cizrna v podstatě nejde uvařit, nedovedu si představit kolik hodin by se musela vařit.
Kdyz ji pres noc namocis, je uvarena za chvilku.
@Eemii píše:
Mě to taky funguje. Teda u mě ne za chvilku, to neumím, ale za dvě hodiny. Ale to bych přičetla konkrétnímu druhu. Kupuju Countrylife. Jen není nikdy tak kompaktní, jako z plechovky stejně jako fazole.
@Eemii píše:
Měla jsem namočenou celý den a noc a stejně zůstala tvrdá. I v tlakovém hrnci potřebuje hodinu a to je co říct.
@Adrasteia píše:
Měla jsem namočenou celý den a noc a stejně zůstala tvrdá. I v tlakovém hrnci potřebuje hodinu a to je co říct.
To je zajímavý. Asi záleží jaký druh, většinou je do hodiny měkká.
Ale stalo se mi nedávno s bílými fazolemi, namáčela jsem je určitě nejmíň 24 hodin a po hodině a půl vaření byly pořád úplně tvrdé. Dál jsem neměla trpělivost. ![]()
@aiwwa píše:
Ale stalo se mi nedávno s bílými fazolemi, namáčela jsem je určitě nejmíň 24 hodin a po hodině a půl vaření byly pořád úplně tvrdé. Dál jsem neměla trpělivost.
Fazole právě vařím taky v tlakáči, ale kratší dobu než cizrnu.
@aiwwa píše:
Ale stalo se mi nedávno s bílými fazolemi, namáčela jsem je určitě nejmíň 24 hodin a po hodině a půl vaření byly pořád úplně tvrdé. Dál jsem neměla trpělivost.
Neosolila jsi je omylem? Někdy se to stane ![]()