Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Sonmi píše: Více
To vypadá dobře. Co je to za sýr, haloumi? Brie?
@adresa píše: Více
Něco jako halloumi, konkrétně toto:
https://www.rohlik.cz/…panev-a-gril?…
Zeleninová polévka z kuřecího vývaru se strouháním, květák, část obalovaný smažený, část pečené sýrovo-květákové nugety, brambory, domácí tatarka
Nugety jsou z receptu z ukázky z avizované poslední kuchařky Jíme zdravě/Mandimu
Včera jsem našel krásnej pajzl. U Věstonickýho Venouše na Smíchově.
Víno do džbánku a k jídlu jen čabajka a rohlíky.
Tak jsme si ve dvou dali litr veltlínu a litr a půl primitivo.
Hostinec U rotundy vypadá stejně jako když jsme se chodili z VK ČVUT v osmdeaátých letech.
@Betty MacDonald píše: Více
Dnes nestihnu přijet, schovej mi jich cca 15 na zítřek… ![]()
@adresa píše: Více
Nugety, tedy spíš placičky, byly moc dobré, všichni jsme si pochutnali. Květáky byly dva, koupila jsem je v pondělí v penny po třiceti korunách kus.
Často se zmiňuje jak je to časově náročná otrava obalovat květák. Mně to nikdy nepřišlo, tak jsem si to stopla.
Jeden střední květák, už připravený, včera rozebraný uvařený, jsem obalila za 10 minut.
Placičky víc času, nastrouhat květák a sýr, zamíchat, uplacat, ale zase se pak samy pekly, zatímco jsem smažila kvetak.
Celkově i s brambory oběd za hodinu
Děkuji za inspiraci s květákem, nedělala jsem ho sto let…já dělám placičky podle receptu z mimibazaru
, bude koncem týdne
@Gerberka píše: Více
Květák jsem dlouho nesnášela, s trochou sebezapreni jsem jedla placičky, mozecek. Pak polévku. Až jako hodně dospělá jsem začala po troskach jist i obalovaný, manžel mě přesvědčil, že je to lahůdka a šidim se. No, snědla jsem to bez nadšení, ale aspoň už ne s odporem.
Po covidu se mu hodně změnily chutě a já s údivem zjistila, že mi chutná dušená sladkokysela! mrkev a smažený květák ![]()