Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5084
12.5.26 17:19

U nas se vcera dojedla knedlickova polivka a segec. Dneska rybi prsty, brambory a tatarka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
12.5.26 18:15

@Konys

Co angína u dcerky? Snad lepší…

to počasí dneska teda děs, strašnej vítr, zima brrr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17309
12.5.26 19:17
@Betty MacDonald píše: Více

Kuře na paprice miluje Nin :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17309
12.5.26 19:18
@Gerberka píše: Více

O počasí mi nemluv… nějak jsme ho nevnímala, ale svítilo sluníčko, chtěla jsem vyhnat dcerku ven, než jsem ji to řekla, vichr a slejvák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
12.5.26 19:31

Slane palacinky se smetanovym spenatem a kurecim a cesnekem. Zalite maslem a zapecene se syrem. Odkulili jsme muze do pracovny, jeste musi pracovat, ale knuci tam, ze je mu zlee. Me je take tezko, je to hrozne zrave. Jen nas Otesanek PG si to pochvaloval, jak se pekne najedl :mrgreen:, retervoval si zbytky, kdyby dostal jeste hlad :P. Na zitra jsem udelala sladke palacinky detem do skoly a mrnousovi na snidani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
12.5.26 19:31

Diky za optani. :hug:
Uz s ni nekolik dnu šijí všichni certi :mrgreen: :cert: Zitra jde s muzem na kontrolu. Tak doufam, ze dr rekne, ze dobry. Ale do skolky ji strcime az příští pondeli. Ať se dotahne v klidu doma.
U nas pocasi taky divny. 8) Vecne prsi a celkem zima. Kdyz jsem sla z prace ve 14h bylo jen sedm st. Ty tri zmrzly tydyti nam to pekne ochladili. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
12.5.26 19:33

@Konys dnes je den rybich prstu koukam! Decka je mely ve skole. A u @azaleila byla modifikace na rybi prsty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
12.5.26 19:34
@Winter garden píše: Více

U nas varila lenost, proto rybi prsty. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
12.5.26 19:35
@Konys píše: Více
:palec: Od toho rybi prsty jsou. Na lenost nebo kdyz se prijede pozde a neni co jineho rychle varit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17309
12.5.26 20:54
@Winter garden píše: Více

U nás je často nějaká modifikace :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
12.5.26 21:17
@azaleila píše: Více
:mrgreen: Aspon je sranda ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33406
12.5.26 22:53

Dnes kotlety bez kosti opecené na pánvi a dopecene v troubě na cibuli, rajčatech, pod slaninou a strouhanou goudou.
Zítra si manžel uvaří speciální dršťkovou a já omeletu. Ve čtvrtek oběd z jídelny, v pátek kyjevske kuře, brambory, nádivka, okurkovy salát.
V plánu jsou taky zítra navečer palačinky, pozítří vajíčková pomazánka, na víkend piškot z 10 vajec a velká babovka. Máme nadbytek domácích extra premiovych vajec, momentálně v lednici 74. Takže asi budu mrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
13.5.26 06:13

@adresa

jak děláš to kyjevské kuře prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
13.5.26 06:16

U nás brknedlíky s uzeným a zelí

Starší syn má narozeniny, takže na oslavu budou roštěnky na houbách s rýží.
Kuře s nádivkou na bramborách a zaliju to šlehačkou

Tortellini s omáčkou a sýrem

Žemlovka

Ještě uvidíme polívku a buchtu jakou udělám..

Teď byla pórková polívka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33406
13.5.26 09:02

Zní to vznešeně, ale jsou to obyčejné řízky z kuřecích prsou, plněné bylinkovým máslem.
Jsou pak šťavnaté a chutné
Základ recept tady

Já davam maslo, pazitka, petrželka, citron, sul, pepř, česnek. Tohle maslo si rádi dáváme i na brambory, lososa a zeleninu v páře, tak si dělám do zásoby, někdy i zamrazim.
Do kyjevskeho kuřete přidám často i sekané mandle. Kapsu dělám velkou, nebo rozkrojim prso na tebou placku, dám náplň a sklepnu nebo spíchnu paratkem.

Osmažím, osuším a dopeču v předehřáte troubě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport