Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@LuMiTa Tak což o to, já chápu, proč to tam dávaj. Jenom nechápu, proč vemou plenu, přikolíčkujou jí tak, aby nehrozilo, že se do boudy dostane třebas i jen vánek, dítko navlečou jak na výpravu do Arktidy a libujou si, jak se to tomu upečenýmu dítěti suprově líbí, pže ani na chvilku neceklo. Jenom minulej dejden jsem viděla dítko v podzimním fusaku, několik mumií a dvě se zatepleným nánožníkem.
@kotyk něco podobného taky vidím každou chvilku a nepobírám ale zrovna minulí týden mě uplně dostalo miminko v černé autosedačce(vajíčku)přikryté dekou ale několikrát přeloženou a ještě přes to slídu a venku bylo fakt velké vedro
@kotyk píše:
@janusak Taky nechápu, proč někdo dává na hlubokou korbičku v tomhle vedru ještě suchou plenku. Obvykle pak má ještě dítko dupačky a přes nohy flískuA maminky si libují, jak jim hezky pak takhle spinká
Taky bych spala, kdybych byla nabalená v kočárku, kde mám slabých 50 stupňů.
Tak to já bych teda právě v takovým vedru nespala. Tobě se spí dobře, když jsou pařáky? Nedá se spát ani v noci, když už je líp. Řekla bych, že když dítě spí, tak je mu dobře. Naší malé když je vedro, tak řve a řve, ale ani náhodou pěkně nespinká. A jinak..v tomto vedru dávám jen bodýčko a přykryju jen plenkou, když na ni svítí nebo fouká vítr. A tu plínku přes korbičku dávám jen když jí přímo svítí sluníčko do obličeje, ne proto aby tam měla 50 stupňů
.
Jééé - taky jsem dnes dala plenu přes boudu
Janince svítilo přímo do očí a sluneční clona si pěkně hověla v druhém podvozku ![]()
A když jsme ještě jezdili s hlubokou korbičkou, tak jsem pod malou taky dávala plínku - aby byla každý den v čistém…
Jinak to navlékání dětí taky moc nechápu, hlevně nechápu, jak to ty děti mohou vydržet - taky to na procházkách vídám. Janičce jednou bylo horko v autě - spustila takový řev, že se to fakt nedalo vydržet - musela jsem zastavit, slíknout do bodyčka (bylo to nějak z jara a měla jsem půjčené auto bez klimatizace a během nákupu se udělalo pěkné vedro), dát napít, uklidnit a mohli jsme pokračovat… Horký odchov by nám fakt neprošel ![]()
@janusak Ono ze začátku na vedro mimčo reaguje řevem, ale pak je flegmatické a usne. Je to normální reakce a pokud bys ležela a usínala při teplotě kolem 40 stupňů, což v té uzavřené vytopené korbičce bývá bez problémů, tak tvoje tělo taky vypne.
Dobrý den, miminko budeme mit v létě a chtěla bych se zeptat jestli se ještě dává ozdobný polštář za hlavičku do kočárku? opravdu nevím
Děkuji
@lle to je asi jen věc vkusu… do korbičky, která už je tak malá bych ho nedala, do velký taky ne, mě se to tuze nelíbí, a le u kamarádek jsem to viděla… pokud se ti to líbí, proč ne…
@Krrysa děkuji za odpověď, taky jsem to už viděla, a rozmýšlím o tom, chtěla jsem vědět jestli je to vůbec moderní ale spíše se přikládám k variantě bez polštářku
@lle hele moderní nemoderní.. taohle je fakt jen věc vkusu… jen třeba do korby od jané bych ho ani kam dát neměla
ale třeba do korby od marity už jo, tam se to hodí i stylem.. apokud se ti to líbí, dopřej si to, miminko je malý jen jednou ![]()
tak plenky se tam dávají aby tam nesvítilo slunce aspon si myslím takže není ptřeba ani flíska ani oblečení, ale jak píšu nahoře, nedávám plenu ale clonu