Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malej má 3 den ekzém, mažeme měsíčkovou mastí. Trošku se to lepší, ale pomalu. Myslíte jít raději k lékaři? Bojím se, aby nedala kortioidy..Nevíte o jaký ekzém se jedná a co zabírá? Nejprve se to udělallo na čele, pak na tvářičce na jedné a pak i na druhé. Jinak to nemá nikde. Asi ho to nesvědí, nepláče. Díky.
@LLenule111 zdravím, to jsme měli ve 2 mesicich pomohl krem z lékárny excipial urea a umýt jen vodou ![]()
@LLenule111 Řekla bych, že je to novorozenecké akné. Nám na to pomohlo otírání odvarem z řepíku.
Taky jsem to se synem i dcerou řešila. Nakonec se mi překvapivě nejvíce osvědčilo potírat černým čajem. Což jsem byla překvapená, protože mi přišlo, že to potřebuje spíše promašťovat než vysušovat ![]()
https://www.emimino.cz/…kzem-108919/
Nakonec se jim to vyléčilo oboum a atopák nemá ani jeden. Otce mají silného atopika.
@LLenule111 píše:
Ahoj holky, malej má 3 den ekzém, mažeme měsíčkovou mastí. Trošku se to lepší, ale pomalu. Myslíte jít raději k lékaři? Bojím se, aby nedala kortioidy..Nevíte o jaký ekzém se jedná a co zabírá? Nejprve se to udělallo na čele, pak na tvářičce na jedné a pak i na druhé. Jinak to nemá nikde. Asi ho to nesvědí, nepláče. Díky.
Nam na detsky ekzem pomohol ji koupat v hermankovem caji jinak i na opruzeniny je to super. Me se mala tak osypala kdyz jsem jedla boloske spagety kojila jsem. Mela to tyden tak sem si vycitala.
Ahoj, muj malicky to ma ve vlasech, hodne promazavame. Dr radila mazat, mazat a mazat. Ale zatim nemam pocit, ze by se mu to lepsilo, takze v pondeli na trimesicni prohlidce budu resit znovu.
No snad to není seborea, tu měl starší syn ve 3 měsících a mazaly jsme to imazolem a kortikoidy a pak měl hlavu suchou a popraskanou, takové mapy. Léčilo se to hodně dlouho. Má to takové suché jak si jezdí po tvářičkách rukama a to má rukavičky. Potřebuje to spíše promazat, nebo vysušit? Nechci aby tam měl pak suchou mapu jako u staršího syna.
Dcera mela neco podobneho v 6nedeli. Dr. mi rekla, ze je to nejaka reakce na okolni vlivy (prach, vyfukovy plyny atd.). Mazala jsem Linolou a zmizelo to.
@KristýnaKM A taky to měla takové suché tu kůži, jakoby šupinky? Na těch tvářičkách je to takové tvrdé jak popálenina na dotek. Říkám si, zda nekoupím excipial u lipolotio emulze, je to na ekzémy.
@LLenule111 spis takova krupicka na dotek, suché to bylo, tvrde ne. Hodne to zcervenalo pri kojeni nebo po koupani. Excipal nam na jiny druh ekzemu nezabral, vim i o vice lidech, co nebyli s nim spokojeni, navic je parfemovany. Linola face je dobra na promazani obličeje.
Holky pátrám po netu a našla jsem na ekzém holtova mast. Neznáte někdo?
@KristýnaKM Tak ten náš to má trochu více. Když spí, tak to vapadá, že to má lepší, ale když vstane a máchá rukama, tak jak jezdí po tom obličeji, tak mu to zrudne.
@LLenule111 Váš malý to ma slitý, no. Asi.bych mozna zkusila prece jen jit k tomu lekari, kortikoidy muzete odmitnout vzdy, min. je malému nedavat… ![]()