Co je to za ekzém?

3383
16.2.18 09:42

Co je to za ekzém?

Ahoj holky, malej má 3 den ekzém, mažeme měsíčkovou mastí. Trošku se to lepší, ale pomalu. Myslíte jít raději k lékaři? Bojím se, aby nedala kortioidy..Nevíte o jaký ekzém se jedná a co zabírá? Nejprve se to udělallo na čele, pak na tvářičce na jedné a pak i na druhé. Jinak to nemá nikde. Asi ho to nesvědí, nepláče. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kalbe
16.2.18 09:53

@LLenule111 zdravím, to jsme měli ve 2 mesicich pomohl krem z lékárny excipial urea a umýt jen vodou :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3355
16.2.18 09:55

@LLenule111 podle me seborhea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
16.2.18 09:57

@LLenule111 Řekla bych, že je to novorozenecké akné. Nám na to pomohlo otírání odvarem z řepíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
16.2.18 09:58

Taky jsem to se synem i dcerou řešila. Nakonec se mi překvapivě nejvíce osvědčilo potírat černým čajem. Což jsem byla překvapená, protože mi přišlo, že to potřebuje spíše promašťovat než vysušovat :nevim:

https://www.emimino.cz/…kzem-108919/

Nakonec se jim to vyléčilo oboum a atopák nemá ani jeden. Otce mají silného atopika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
16.2.18 10:01
@LLenule111 píše:
Ahoj holky, malej má 3 den ekzém, mažeme měsíčkovou mastí. Trošku se to lepší, ale pomalu. Myslíte jít raději k lékaři? Bojím se, aby nedala kortioidy..Nevíte o jaký ekzém se jedná a co zabírá? Nejprve se to udělallo na čele, pak na tvářičce na jedné a pak i na druhé. Jinak to nemá nikde. Asi ho to nesvědí, nepláče. Díky.

Nam na detsky ekzem pomohol ji koupat v hermankovem caji jinak i na opruzeniny je to super. Me se mala tak osypala kdyz jsem jedla boloske spagety kojila jsem. Mela to tyden tak sem si vycitala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.2.18 11:05

Ahoj, muj malicky to ma ve vlasech, hodne promazavame. Dr radila mazat, mazat a mazat. Ale zatim nemam pocit, ze by se mu to lepsilo, takze v pondeli na trimesicni prohlidce budu resit znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
16.2.18 12:21

No snad to není seborea, tu měl starší syn ve 3 měsících a mazaly jsme to imazolem a kortikoidy a pak měl hlavu suchou a popraskanou, takové mapy. Léčilo se to hodně dlouho. Má to takové suché jak si jezdí po tvářičkách rukama a to má rukavičky. Potřebuje to spíše promazat, nebo vysušit? Nechci aby tam měl pak suchou mapu jako u staršího syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.18 14:26

Dcera mela neco podobneho v 6nedeli. Dr. mi rekla, ze je to nejaka reakce na okolni vlivy (prach, vyfukovy plyny atd.). Mazala jsem Linolou a zmizelo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
16.2.18 15:08

@KristýnaKM A taky to měla takové suché tu kůži, jakoby šupinky? Na těch tvářičkách je to takové tvrdé jak popálenina na dotek. Říkám si, zda nekoupím excipial u lipolotio emulze, je to na ekzémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.18 15:28

@LLenule111 spis takova krupicka na dotek, suché to bylo, tvrde ne. Hodne to zcervenalo pri kojeni nebo po koupani. Excipal nam na jiny druh ekzemu nezabral, vim i o vice lidech, co nebyli s nim spokojeni, navic je parfemovany. Linola face je dobra na promazani obličeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
16.2.18 15:30

Holky pátrám po netu a našla jsem na ekzém holtova mast. Neznáte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.18 15:39

Nasla jsem fotku, jak to mela dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
16.2.18 17:29

@KristýnaKM Tak ten náš to má trochu více. Když spí, tak to vapadá, že to má lepší, ale když vstane a máchá rukama, tak jak jezdí po tom obličeji, tak mu to zrudne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.18 17:45

@LLenule111 Váš malý to ma slitý, no. Asi.bych mozna zkusila prece jen jit k tomu lekari, kortikoidy muzete odmitnout vzdy, min. je malému nedavat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek