Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pamatujete si to?
Já jsem zrovna zpracovala jistou studii týkající se tématu, které souviselo se záležitostmi, jako byl tento útok. Ten den jsem ji odevzdala, takže mě trochu mrzelo, že jsem přišla o možnost tom poreferovat.
Jinak si ovšem nic nepamatuji. Nevím, co jsem dělala, když jsem se o tom útoku dozvěděla. Vzpomínám si ale, že jsem si ihned neuvědomovala závažnost a hrůznost toho činu.
Jak jste na tom vy?
Pamatujete si, co jste dělaly v době různých historických milníků?
Já téměř nikdy.
Jela jsem s mamkou nakoupit učebnice do školy, nastupovala jsem na střední. V autobuse se o tom bavily nějaké ženy, myslela jsem, že se baví o nějakém filmu.
Ale jinak mi nepřijde, že by se něco nějaká výrazně změnilo
kromě pár pravidel v letecké dopravě se kterými naprosto souhlasím.
Já přišla z práce a ptala se mámy co to dávají za stupidní film
Byla jsem ve druhé třídě. Už přesně nevím, jak jsem se to dozvěděla, ale pamatuju si, že jsme ve škole drželi minutu ticha a taky si pamatuju děsivý pocit.
Vůbec nevím. Se divím, že všichni vědí, co dělali, ale asi to tak většina má… Možná teda komu bylo nad 10 let, tak si to pamatuje líp, nevím. ![]()
Byla jsem v práci, dcera měla zrovna svátek, zavolala jsem jí gratulaci k svátku a díky tomu jsem věděla, že se něco stalo. Pustili jsme si radio a poslechli informace.
Zrovna jsme šly s holkama ze školy z praxe na intr a říkaly jsme si co to tam sledují za blbost. Za chvíli nám došlo, že to není blbý film, ale bohužel zprávy.
@listento píše:
Vůbec nevím. Se divím, že všichni vědí, co dělali, ale asi to tak většina má… Možná teda komu bylo nad 10 let, tak si to pamatuje líp, nevím.
Já si to právě taky nikdy nepamatuji. Tenhle konkrétní případ částečně a jen díky tomu, že jsem zrovna odevzdala tu práci.
@listento píše:
Vůbec nevím. Se divím, že všichni vědí, co dělali, ale asi to tak většina má… Možná teda komu bylo nad 10 let, tak si to pamatuje líp, nevím.
Já si to pamatuju jen kvůli tý škole a že se následující rok mamka bála, když jsem jela na školní pobyt do Anglie a 11. září jsme se vraceli zpět Eurotunelem a tenkrát měli lidi strach, že v té době udělají něco v Evropě.
@Leni_2019 píše:
Pamatujete si to?
Já jsem zrovna zpracovala jistou studii týkající se tématu, které souviselo se záležitostmi, jako byl tento útok. Ten den jsem ji odevzdala, takže mě trochu mrzelo, že jsem přišla o možnost tom poreferovat.
Jinak si ovšem nic nepamatuji. Nevím, co jsem dělala, když jsem se o tom útoku dozvěděla. Vzpomínám si ale, že jsem si ihned neuvědomovala závažnost a hrůznost toho činu.
Jak jste na tom vy?
Pamatujete si, co jste dělaly v době různých historických milníků?
Já téměř nikdy.
Byla jsem v Chorvatsku a mluvilo se o zavření hranic, nebyl internet, informace jsme nevěděli, byla jsem puberťák. V Chorvatsku jsem byla i za prohibice a nevěřila tomu, nabízela jsem nakonec kolegům koupi vodky po cestě přes Rakousko
Pak jsem hodně sledovala záplavy a tenkrát to tsunami v Thajsku. Jinak si teď nic nevybavuji ![]()
Byla jsem v praci a prisli kolegove z IT s očima na vrch hlavy vyprávěli, co se stalo a my si mysleli, ze si z nas delaji srandu.
Manzel v te dobe pracoval v nadnárodní americké firme a jel ze sluzebky, tak jsem mu volala at se nevrací do sídla firmy, protoze se nevědělo, jestli útoky nebudou pokračovat kdekoliv…
Vezli jsme s tehdejším přítelem psa z veteriny po kontrole po operaci. Jemu to volala jeho máma, když jsme byli v autě myslím. U nás jsme pak pustili zprávy a když přišla moje máma z práce, myslela, že koukáme na nějakej katastrofickej film.
Byla jsem mala, prisla jsem ze skoly. V TV bezela zpravodajska relace, vlastne na vsech stanicich. Mamka sedela u PC hrala solitairy a ja se ji ptala jestli bude valka. Odpovedela, ze nevi, ze mozna. Tata mi vecer okrajove vysvetlil co se stalo a kdo to zpusobil. Tenkrat samozrejme z verejne dostupnych zdroju. Pamatuju si jako vcera, jaky presne bezel zaber v tech zpravach. Taky vim, ze mi trvalo nez jsem si sundala tasku ze zad, vim co jsem mela sobe. Zvlastni, nevim co jsem mela na sobe vcera..
Byla jsem u našich, protože mi semestr začínal až po půlce září. Když se to stalo, byla jsem zrovna na houbách, vrátila jsem se a sousedka na mě volala, že bude třetí světová válka, ať hned zapnu televizi.
Byla jsem doma, venku bylo pěkně hnusně, rozbilo se nám topení, takže jsem musela topit v krbu a dřevo jsem si řezala sama motorovou pilou. Uvařila jsem si čaj, pustila jsem si televizi, chytila jsem zrovna začátek zpráv, pak z toho udělali živej přenos. Šila jsem u toho patchworkovou deku. Co jsem měla k jídlu, to už si nepamatuju. Zůstalo mi to v hlavě právě proto, že jsem to celý sledovala v přímým přenosu. Kdybych se to večer dozvěděla ve zprávách, tak si to asi nepamatuju. Takhle jsem to celý fakr prožívala…