Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den maminky, prosím o radu.
V říjnu jdeme na svatbu, jelikož na svatbě bude více jak 30 hostů, tak musíme mít buď očkování, test nebo potvrzení o bezinfekčnosti. Manžel je očkováný, já půjdu na test, ale teď otázka. Musim nechat otestovat i našeho 2 letého prďolu?
Nikde jsem se právě nedočetla, tak tápu..
Předem děkuji
Kdo to po vás chce bože?
klukovi bych nechala udělat antigen, nic to není…
@Tynulda píše:
@Bubla Bůčková Ženich s nevěstu nám to napsali v instukcích
Slušnej bizár. ![]()
Já bych nechala dítěti udělat antigen a bylo by. Kor když ty jdeš stejně na test. Jinak běžně jsou testy povinné až od 6 let - např. pro návštěvy bazénů atd. Myslím, že testování se tu zbytečně démonizuje. ![]()
@Angry_birds píše:
Slušnej bizár.
To není bizár, ale projev zdravýho rozumu. Jeden pozitivní člověk tam zařídí karanténu nebo izolaci všem účastníkům svatby. Tak proč to riskovat?
@Angry_birds píše:
Slušnej bizár.
Proc bizar, jsou zodpovedni nechteji aby kvuli jejich svatbe meli trable..
@Tynulda tak normalne je testovani od 6ti let, takze podle pravidel nemusis.Ale pokud to tak chtej zenich s nevestou, tak se jich proste zeptej jestli to chtej i od malyho ne?
Jinak zde máš jasně popsané podmínky pro organizaci svatby: https://covid.gov.cz/…losti/svatba
@Janli píše:
To není bizár, ale projev zdravýho rozumu. Jeden pozitivní člověk tam zařídí karanténu nebo izolaci všem účastníkům svatby. Tak proč to riskovat?
Tak prohlášení o bezinfekcnosti a antigenni test jsou v tomto ohledu celkem k prdu.
@Ivana 85 píše:
@Tynulda tak normalne je testovani od 6ti let, takze podle pravidel nemusis.Ale pokud to tak chtej zenich s nevestou, tak se jich proste zeptej jestli to chtej i od malyho ne?
No, ale v podmínkách pro testování na svatby tam výjimka pro děti mladší 6 let není. Naopak se tam píše o bezinfekčnosti všech účastníků. Teda pokud jdem to v tom materiálu, co jsem dávala odkaz, nepřehlédla. Nestudovala jsem to až tak detailně…
@nozu píše:
Jinak zde máš jasně popsané podmínky pro organizaci svatby: https://covid.gov.cz/…losti/svatba
Je to tak no. Asi to chtějí mít v pořádku. Já vůbec nevím, že něco takového stále existuje.
@Janli píše:
Z mého pohledu to bizár je. Předpokládám, že hosti jsou blízké osoby, které mají rozum. Nepotřebovala bych je ještě prověřovat.
@Bubla Bůčková píše:
Tak prohlášení o bezinfekcnosti a antigenni test jsou v tomto ohledu celkem k prdu.
Tak ono je to spíš o tom, aby tam případně pozitivní ani nelezli
@Angry_birds proč bizar? Taky jsme to na svatbě tak měli. U dětí jsme žádali testování, těch co chodí to školy a školky. Každého volba, nám odpadl jen jeden člověk, co test odmítl.