Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Snídaně: jogurt
svačina: celozrná bulka s máslem a sýrem
Svačina: banán
oběd: boloňské lasagne ( dnes polotovar, nestíhám
)
K svačině mám připravený zase banán, nebude čas tak alespoň něco a k večeři ještě nevím, ale asi chleba s něčím ![]()
@želvička28 jéé u vás jsou určo houby, odkud si? my tady na Olomoucku ani ťuk a houbovej gulášek bych si fakt dala ![]()
jinak k tématu ráno musli s jablekem a jogurtem
oběd špenát s těstovinou a vajíčko na tvrdo
teď jsem na prase snědla půlku černých oliv
a večer kneckebrot se zeleninovou pomazánkou ![]()
Snídaně chleba s žervé, svačina jablko, oběd brkaše s rybím file, svačina zatím nic.. k večeři květáková polévka
Snidane: tmavý rohlík, máslo, vařené vejce
Svačina: jen trochu hroznového vína, brzy obedvame…
Oběd: cesnecka, vepřové maso se směsí it. koření, těstoviny
Svačina: bílý jogurt s domácím musli
Večeře ještě nevím, asi domácí chleba se šunkou a rajče.
Já:
Snídaně - mléko, musli, černý čaj s levandulovým sirupem
Sv - kefír
Ob - nudle s mákem
Sv - nic
Večeře - pííívo (i když se snažím zhubnout, tak jsem se po dvou měsících urvala s kámoškou) a nějaká „lehčí“ večeře v restauraci..
PS: jak to tu čtu, tak se ani nedivím, že nehubnu.. ![]()
Snídaně - mléčná rýže se skořicí, loupák
Svačina- švestky, kafe se sojovým mlíkem
Oběd - rajská polívka s rýží, 1/2 chleba se salámem
Svačinu a večeři netuším.
Snidane: jablko
obed: cosi v kantyne
akorat pripravuju casnou veceri: trocha domaci bramborove kase a zelny salat
A vecer jeste neco zakousnu…ovoce nebo neco uvarime maleho…
Ale nemas spis zajem o zajimave recepty?
Nedavno jsme delali uzbecky plov - a bylo to vyborny - najdes urcite nekde na youtube: priblizne: osmazis na oleji a masle nejake maso, my pouzili kruti, az je maso asi tak v pulce das na to mrkev na krajenou na delsi tenke platky, a nakrajenou cibuli, sul, pepr, az je maso hotove, zalejes vodou nebo vyvarem, kratce podusis…zasypes ryzi, nemichas a zalejes vodou aby voda nepresahovala hranici ryze, vezmes dobre omytou celou hlavicku cesneku - neoloupanou, muzes i dve a a ponoris nahoru do ryze…dusis az je ryze hotova…pak ten cesnek vyhodis, krasne to pusti do ryze chut… a je to delikatni…
Jinak dopoucuju tohohle pana z foodwishes - je tam hodne jednoduchych a zajimavych receptu…
Chleba se šunkou a buchta s mákem, kafe, caj Štola
Kuřecí polívka
Jogurt a banán
Asi zbytek Polívky
Jsem prase ![]()
Snídaně: domácí jablečný koláč
svačina: bílý jogurt
oběd: bramborová kaše a losos na rozmarýnu
svačina: okurka a rýžový chlebíček
večeře: 2 plátky celozrného chleba s čedarem
Tak já dneska měla vyloženě „prasečí“ den - snídaně chleba s máslem a sýrem, oběd přesnídávka s piškotama, po obědě kafe a 2 trojhránky lázeňských oplatků (mimochodem mi vůbec nechutnaly), odpolední svačina chleba opečený v toustovači se šunkou a sýrem, teď piju kakao, k večeři chci dělat celozrnný kuskus s domácím bazalkovým pestem, nakládanými rajčaty a krůtím masem-tím to snad vylepším, + teda cca 1,5 litru čaje a vody…od té doby, co chodí starší do školky jsem líná vařit oběd, pro mladšího stačí zatím jeho rozmixovaný maso-zelenina…nechápu, jak jsem mohla stíhat vyvařovat obědy, když drahý prvorozený byl ještě doma ![]()
Rýžová kaše s malinami a nalámanou hořkou čokoládou, bramboračku a dvě celozrnný housky (už v jedenáct
) pak thajskou polívku s krevetama v bistru (jakože japonskovietnamská restaurace), pak dvě rolky ze stejného bistra (nudle, zelenina, kreveta) a teď těstoviny s rajčatama a šunkou a parmezán. A druhou dvojku bílýho
A končím, dneska jsem měla skoro samý hlavní jídla ![]()
@lucindaluckatá píše:
@želvička28 jéé u vás jsou určo houby, odkud si? my tady na Olomoucku ani ťuk a houbovej gulášek bych si fakt dala
No jo, nakonec jsme se jich po tom suchu dočkaliJsem ze severních Čech - naposledy jsme byli na Maxičkách (u Děčína) a našli dva plné koše. Chtěli jsme jet ještě dnes, ale už na to není počasí, takže asi zase až za rok. Naštěstí mám nějaké zásoby a hub už jsem na nějakou dobu přejedená, ale to sbírání jsem si letos neužila dosytosti, jak začaly růst pozdě
Ale já jsem blázen - mohla bych chodit dvakrát denně jak mě to baví, jen to čištění potom… Z poslední várky jsme už raději dali jeden koš sousedce. škoda, že jsi z daleka, o gulášek bych se klíďo rozdělila
@želvička28 ooo jsem si to myslela, že někde z té strany, mamina je v Karlových Varech a prý tam byly taky houbové žně.
U nás začalo konečně pršet, možná se ještě taky dočkáme.
@lucindaluckatá píše:
@želvička28 ooo jsem si to myslela, že někde z té strany, mamina je v Karlových Varech a prý tam byly taky houbové žně.
U nás začalo konečně pršet, možná se ještě taky dočkáme.
No vidíš, měla jsi jet k mamince na houby
Když ono je to trochu z ruky, viď? Já si taky říkám, že by ještě mohla nějaká nová várka vyrazit - jen mám strach, aby v noci nepřešly mrazem… Jinak k tomu počasí - já bych šla klidně i v dešti, ale manžel je asi z cukru, takže je tam musíme nechat no
Tak snad se ještě letos dočkáte ![]()