Co jste dnes pekly dobrého?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18049
14.2.12 15:24

Zozole, to teda asi fakt neudělám. Ale vypadá to dobře!!
Medovník bomba! To je na mě moc pracné, jsem líná.
Kefírovka šla do trouby v jedenáct večer a fakt je výborná, akorát už z ní zas skoro nic nezbývá :twisted: Ale dneska nepeču ani náhodou, zítra možná, když budou moooc hodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
14.2.12 16:13
Eliška píše:
Kefírovka šla do trouby v jedenáct večer a fakt je výborná, akorát už z ní zas skoro nic nezbývá :twisted: Ale dneska nepeču ani náhodou, zítra možná, když budou moooc hodný.

Já bych zítra chtěla zkusit ten drobenkový koláč s jablky, co dávala odkaz emi1. Ten mě láká :lol:
Medovník je pro syna kamarádky, takže ten půjde dnes z domu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
14.2.12 19:28

Dneska jen rychlovka, šlehačková bábovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
14.2.12 19:51

Buchtičky se šodo :jazyk: Šodo, ale bylo z pytlíku :oops: Takže jsem dělala buchtičky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
14.2.12 21:36
Eliška píše:
Kefírovka šla do trouby v jedenáct večer a fakt je výborná, akorát už z ní zas skoro nic nezbývá :twisted: Ale dneska nepeču ani náhodou, zítra možná, když budou moooc hodný.

Můžu poprosit o recept a postup na kefírovou b.? asi ji neumím, nikdy mi nevyskočí, babička ji mívala vždy krásně vysokou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18049
14.2.12 22:00

Mně se v minulosti tak občas nepovedla - srazila a byla taková mokrá, ale tentokrát je luxusní.
35 dkg polohrubé mouky, 18 dkg cukru, tři čtvrtě sklenice oleje, vanilk. cukr, 2 vejce, 2 žíce kakaa, půl lžíce sody, 1 kefír (půl litru - já dávám jednu velkou Hollandii-bílý jigurt místo kefíru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
15.2.12 08:32

Nemáte ponětí, co by šlo upéct z prošlého jogurtového mléka? Byl mi koupen bez příchutě a to já nedám. Šla by kefírovka, když Eliška píše, že tam místo kefíru dává bílou Hollandii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18049
15.2.12 08:35

Danyk, určitě, jen bych dala pozor na konzistenci, aby to nebylo moc tekuté, přidávej opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
15.2.12 13:54

Jablkový koláč - recept od Emi1. Je to úžasné!!!! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
15.2.12 14:30
Zozole píše:
Jablkový koláč - recept od Emi1. Je to úžasné!!!! :jazyk:

To jsem moc ráda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
15.2.12 14:45
danyk píše:
Nemáte ponětí, co by šlo upéct z prošlého jogurtového mléka? Byl mi koupen bez příchutě a to já nedám. Šla by kefírovka, když Eliška píše, že tam místo kefíru dává bílou Hollandii?

Ahoj, nevím, jak je to mléko velké, ale asi by z toho byl tenhle koláč jeden až dva:
Vláčný jogurtový koláč s ovocem
1 kelímek bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1/2 kelímku cukru, 1 lžička prdopeč, 1 vejce, trocha mléka, lžíce oleje
Vše smícháme. Mléka dáme tolik, aby těsto bylo středně husté. A pak už jen vylít těsto do vymazané a vysypané koláčové formy, pokrýt ovocem (jablka, švestky, borůvky…), posypat drobenkou a upéct v mírně vyhřáté troubě.

Dělám to z malých jogurtů od Danone i z větších od jiných výrobců (takže cca 130-200 ml) a nikdy to nevadilo, tak myslím, že tak by šlo udělat z 200-250ml jogurtového mléka, 400 ml mouky, 100 ml cukru a zbytek podle receptu.

Pak prosím napiš, cos udělala a jak se to povedlo, do téhle situace se taky můžeme dostat :)

Měj se hezky :mavam:
Emi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
15.2.12 15:47

Dopadlo to jednoduše, přijela maminka a nebohého 500 ml jogurtového mléka bez příchutě se i den po záruce ujala, takže nová buchta nebude, dojíme bábovku z banánků v čokoládě. Ale asi bych šla do kefírovky. Ještě jsem nematurovala z drobenky :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.2.12 15:57

Zdravím, prababička nám poslala Květy :roll: takže peču podle receptu z nich kynutý makovo-švestkový závin… Sama jsem zvědavá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
15.2.12 16:11

Dneska jsem se na gyndě dověděla, že mám málo železa, tak se budu snažit něčím (krom prášků) to napravit, takže se vrhám na kokosovou bábovku. Příště bude asi něco kynutého s mákem, to bude mít manžel radost (já méně, mák moc nemusím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
15.2.12 16:13

dneska rychlovku:hruškovomakovotvarohový závin (hl.mouka, šlehačka, máslo)-místo šlahačky je lepší nealko pivo, ale to nebylo po ruce:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí