Co má znát dvouleté dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12156
15.9.17 11:01
@Adinka_2012 píše:
Neda mi to, ale potreba pochlubit se?:lol: :potlesk:

Treba ne, moje dcera ve 2 krom toho co zakl popsala, umela vazne dobre mluvit ve vetach a v kontextu, znala plno rikanek, basnicek, umela na odrazedle, znala uz barvy, tvary… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
15.9.17 11:11
@Anonymní píše:
Psala jsem. To výše.. není to žádné chlubení.. čím se mám chlubit když nevím co umí další? Třeba kamarádky dcera umí do 10.. takže mě zajímalo jak je to jinde.. problém?

nase dvouleta umi pocitat do dvaceti, pozna nektera oblibena pismena, umi mluvit ve slozitych souvetich a pouzivat spravne slova jako evidentne. oblikne se, umeje se, vycisti si zuby, uklidi po sobe ze stolu, nachysta si jednoduchou veceri… soutez? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
15.9.17 11:12
@Anonymní píše:
Psala jsem. To výše.. není to žádné chlubení.. čím se mám chlubit když nevím co umí další? Třeba kamarádky dcera umí do 10.. takže mě zajímalo jak je to jinde.. problém?

A k cemu ti to bude? Budes ho drtit, aby se to naucilo?
Jinak nas trilety se zdaleka neoblekne sam, ma na noc pliny, co ale ve 2 zvladalo na jednicku bylo ukazkove vztekani, jeceni, vzdor a NE. Starsi v bledr modrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
15.9.17 11:15
@Anonymní píše:
A čtete ji? Že umí souvětí? Malý moc o knížky zájem nejeví takže nečtu..

obe nase deti mluvily ve vetach uz okolo roku. cteme radi, ale rozhodne ne denne. nemyslim si, ze by to byla nase zasluha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
15.9.17 11:18

Muj dvoulety umel rict mama, tata, bagr. Neoblekl se, skoro nenajedl. Plinky na noc mel do ctyr. Barvy neumel do ctyr. Stale ho uspavam.

Umi behat rychleji nez o dva roky starsi deti. Ve dvou letech vylezl na prolejzacky a stromy na ktere nevylezly ctyrlete deti.

Kazde dite je holt jine:):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
15.9.17 11:18
@Anonymní píše:
A čtete ji? Že umí souvětí? Malý moc o knížky zájem nejeví takže nečtu..

Detem cteme min.2× denne pohadky, od 1roku urcite, presto oba zacali mluvit okolo 2 let, starsi vety az ve 2,5,mladsi o trosku driv. Ctenim nic nezkazis, ale zaruka brzkeho mluveni ci nepatlani to dle meho neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
15.9.17 11:29

Tak vzhledem k tomu, že mám srovnání, můžu říct, že zde platí otřepané „každé dítě je jiné a má své tempo.“ Opravdu to není klišé, ale fakt. Starší ve dvou letech mluvila v souvětích, skloňovala, hubu nezavřela. Vybírala si, co si obleče, milovala knížky, říkanky, písničky. Byla poslušná, tzn. když jsem jí řekla, tam nesmíš chodit, tak nešla. Oblékla se, najedla.
Mladší bude mít dva roky za měsíc a je to úplně jiný. Srozumitelně řekne tři slova, říkanky, písničky nesnáší. Neoblékne se, nočník zdatně ingnoruje a minimálně třikrát denně vymýšlí, jak by se nejlépe zabil. Rozumí, co mu říkám (úměrně věku). Začíná se zajímat o obrázky, drandí na odrážedle, všude vyleze. Ale oproti holce je to prostě takový miminko. Myslím, že jsem se jim věnovala téměř stejně, co se týče jejich vývoje, ale každý si prostě vybral svou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
15.9.17 11:40

Syn má 15 měsíců, umí asi 20 slov, umí hrát na schovku (sice se schovává na těch stejných místech, ale to neva :D ), umí vařila myšička buď sobě nebo dělá na mé ruce, dělá bu bu a baf, paci paci, jak jsi veliký, tancuje, když hraje hudba, halo halo, řekne mi, když je počůraný nebo pokaděný, občas to řekne předem, tak to odchytíme včas, ale to jen někdy, většinou to totiž říká i u prdu a tak ho 20× denně dáváme na nočník a kolikrát stejně nic :D :D pozná zvířata podle zvuku nebo když je vidí, dělá jejich zvuky (kokrhá, ko ko dák, puťa puťa, béé. miň miň a spol, klasika). Rozumí mi, když po něm chci jednoduché úkony, jako podej mi tohle, dones, dej do koše, podej si boty (donese boty sedne si na zem nebo mě do klína a čeká až ho obuju),teď se zkouší sem tam sám obout do gumáků, ale je to spíše komedie :D :D
Jestli mám psát fakt všechno, tak umí si utřít pusu, když mu řeknu, podá si sám hrnek nebo sklenici, když má žízeň a řekne si i o pití (bum bum), sám se cca 2 měsíce napije z hrnku nebo sklenice, aniž by se polil. Sem tam se sám nají lžící, ale to musí být něco hustšího, třeba jogurt nebo bramborová kaše. Umí nasypat slepicím zrní, nebo jim ho háže, otevře si králíkárnu a dá králíkům seno nebo trávu. Ví kde má nos, ukáže a řekne nos. Někdy mi strá prst do nosu a říká nos :D Hraje si s duplem, zatlouká kolíky, zajímají ho šroubováky, vrtačky, imbusy (ty ho děsně zajímají a dokáže se trefit přesně do dírky, akorát tím neotočí).
Umí chodit do schodů i ze schodů po dvou. Je toho hodně, celé to psát nechci, stejně bych na něco zapomněla.
Akorát si myslím, že je to stejně zbytečné srovnávat, kamarádka má syna o půl roku staršího a zdaleka nemluví tak jak náš a všeho se bojí, kdyby to měla nějak řešit už by s ním musela letět k doktorovi :D :D Syn bude asi po mě, nebojí se jít sám i mezi hospodářská zvířata, má rád lidi a děti. Brzo jsem i mluvila, tak si tchýně myslí, že on bude taky kolem druhého roku mluvit, ale kdo ví :nevim: :nevim: Jestli je to čtením nebo mluvením k dítěti? To si nemyslím, synovi nečteme, chodí spinkat sám a stejně by ho to ještě ani nezajímalo a sestřenice mluvila na dcerku fakt jako dost a stejně má 5 let a neumí skoro mluvit. Podle všech vyšetření je v pořádku, akorát je prostě stydlivá a tak nějak k dorozumívání řeč nepotřebuje. Jinak je strašně šikovná, krásně kreslí a je trpělivá, nepřelétává od jedné hračky nebo činnosti ke druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
15.9.17 12:09

Umel vetsinu abecedy, cisla do 10, na mape najit svetadily a ruzne obskurní ostrovy a znal vsechny planety slunecni soustavy.
Na druhou stranu mel pliny a na spani bude mit jeste dlouho, mluvil sislave a jen jednotliva slova a umel si akorat sundat teplaky a kdyz nechtel, tak nerozumel, neslysel. Jo a v noci se stale 2× budi i ve svych skoro 3. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
15.9.17 12:20
@Ornwen píše:
Umel vetsinu abecedy, cisla do 10, na mape najit svetadily a ruzne obskurní ostrovy a znal vsechny planety slunecni soustavy.
Na druhou stranu mel pliny a na spani bude mit jeste dlouho, mluvil sislave a jen jednotliva slova a umel si akorat sundat teplaky a kdyz nechtel, tak nerozumel, neslysel. Jo a v noci se stale 2× budi i ve svych skoro 3. :zed:

To s tím spaním přejde :) Někde jsem četla, že ti chlapečkové mají docela velkou fantazii a větší sklony k nočním běsům. Syn od švagrové se takto budil do 4 let a pak ho to přešlo. Syn se mi taky ještě jednou až dvakrát vzbudí a to je kojený už jen ráno, před spaním ani přes den nedávám. Jednou se mi vzbudil úplně vyděšený a křičel mama mama, asi se mu něco zdálo. Pokud to není váš případ, pardon az zbytečný výklad :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
15.9.17 12:26

@Adinka_2012 přesně to samé napadlo i mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
15.9.17 12:29

Proč anonymní. Tve dítě bude vědec :) je moc šikovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
15.9.17 13:27
@Anonymní píše:
Dobře;-) díky :kytka: vůbec to nemělo být myšleno špatně.. jen mě zajímá jak je to jinde.. :mavam:

ja ti verim ze to spatne nemyslis, ale mas sikovne dite a ujistovani tohoto druhu vyzniva zvlastne… tak at se ti dari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
15.9.17 13:42

@Barbora1993 to se mam na co tesit. Mensi ma 6m :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
15.9.17 14:08

20 měsíců, vyleze všude, je to zvídavý aktivní neposeda. Ale umí říci jen máma táta bagr papá a au. Rozumí, začíná dělat nějaké povely tipu podej přines, ne vždy se zadaří. Z kostek pořád spíš bourá, než že by stavěl. Vkládačky ho zatím nebaví. Ukazovat v knížce má rád, říkanky poslouchá. Když najde švihadlo, začne poskakovat, balonkem hází.. Nenají se sám lžičkou, teprve ho to tedy učím, ale bude to jistě na dlouho. Ještě ani neřekne, že chce kakat, tak to pustí na zem. Čurání to samé, takže nějaké brzké odplenkování nehrozí. Máš šikovné dítě, snad se to všechno prcek naučí. Podle mě je to v tom dítěti, musí dozrát, samo chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí