Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelsey píše:
Dostala radu, že nebude muset platit zdravotní.
To říkám pořád, že pro lidi na ÚP mají být veřejné prospěšné práce. Každý měsíc určitý rozsah splnit. Jinak jdi do kšá, když nic dělat nechceš. Tam by ubylo vyčůraných a lenochů líných.
Já bych ÚP úplně zrušila. Práci tam najdou málo komu. A nemakačenkům by konečně sklaplo. ![]()
@Adull Tak to se prave plete, asi vam to je k nevire ale prave i co se tyka evidence a podobnych veci tak i v tom radi😀
A kdo ti poradil odcházet ze školy? Vždyť bys měla do konce června zdravotní hrazené státem. A koncem roku bys ukončila studium. Nějaký Oxazepam nebo tak by ti mohla na přechodnou dobu dát obvodní. Ještě k nové lékařce - ona ti slíbila zařídit psychoterapii? To psychiatři nedělají. Neslíbila jen nastavit terapii = léčbu léky?
Příspěvek upraven 26.07.22 v 18:40
Ty komentare me fakt dostaly..
zakladatelko, pokud mas nejaky problem, radsi to res jinde, tady na internetu je plno toxickych lidi, co si musi neco dokazat. Myslim, ze tady to cloveku na psychicke pohode moc nedoda ![]()
@Alexandria Nixia píše:
Musím konstatovat, že v některých rodinách panuje názor, že na pracák se má člověk hlásit, aby si nemusel sám platit zdravotní.
Tak co si budem povídat, ono se tam přesně proto spousta lidi hlásí, ale ho háje, ať alespoň nepindaji, že je ty hnusný úřednice nutí hledat si praci…
@beruska9 píše:
@Alriga : ma radu psychiatrickych diagnoz, momentalne neprobiha lecba, jak ma asi pusobitAle jinak teda koukam, ze to ten pracak neresi, ze takove „uchazece“ vubec eviduji
No, tak ona evidentně žádné omezení v praci na papíře nemá, takze UP nema co by resil, ze.
@Ou píše:
A vy všechny slepice co tu pérujete nešťastnou středoškolačkou, za to že nerozmí systému UP a nemocenských, chyťte se za nos.Chtěla bych vidět vás na střední, kdybyste museli zvládat podobné věci.
Mimochodem poslechněte si třeba tenhle rozhovor s doktorem Poethe.
https://plus.rozhlas.cz/…k-na-8792480
Po dlouhé době s tebou bezvýhradně souhlasím. Matky, co si chladí žáhu na sotva dospělé holce, no snad se jim ulevilo ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak co si budem povídat, ono se tam přesně proto spousta lidi hlásí, ale ho háje, ať alespoň nepindaji, že je ty hnusný úřednice nutí hledat si praci…
Na spoustě pracáků nedělají ani to.
Máte práci?
Ne.
Tak přijďte příště.
Příspěvek upraven 26.07.22 v 18:40
Jinak pro info, pred X lety jsem prechazela z jedne vysky na druhou. Bylo mi uplne presne doporuceno se zaregistrovat na UP. Zaregistrovala jsem se, pani na UP mi nic nerekla (jasne, ja jsem se mela lip informovat). Byla jsem i na brigade a na UP jsem vydrzela asi dva mesice. Jeden mesic jsem si vydelala vic nez bylo povoleno a z UP me vyskrtli. Pak jsem se zacla pidit co dal, jestli platit zdravotni, no a ejhle, zjistila jsem, ze jsem na uradu byla uplne zbytecne. Do zari to za me platila skola. A muzu vam rict, ze nas bylo vic co to takhle po doporuceni udelali
takze z me zkusenosti je vcelku lehky nechat se zmast blbou radou ![]()
jak dlouhá doba uběhla kdy jsi našla na kurz?
Pokud na pracák doložíš do 3 dnů neschopenku, můžeš být dál v evidenci
Je to mladá slečna, má problémy všeho druhu, k tomu psychické. Můžete se chovat slušně?
Každý je někdy na dně a potřebuje pomoct, ne si tady číst jaké je příživnice
Jak jednat s ÚP neví mnoho dospělých lidí. Navíc holka s psychickými problémy na SŠ.
Kdyby bylo tolik inteligentu, co se dokáže orientovat v legislativě, tak ÚP nejsou ani třeba.
Tam už z principu ty úřednice nikomu nic neporadí. Neznám nikoho, komu by ÚP našel práci, nebo alespoň málo spolupracoval, když tam člověk přijde a fakt neví.
Ty úřednice často mluví v hadankach, člověk tam chodí i na 2× až několikrát, protože neporadí a ještě odeseknou, že to mají lidi vědět.
Neznám horší instituci, než je ÚP a úřednice tam. Přitom jsou to napruzené nicky, které by si jinde takové chování dovolit nemohly. V této instituci jim to prochází, proč asi.
Ano, je spousta lidí, kteří zneužívaji systém, ale také spousta to dělá nevědomky, protože prostě neví, na úřadě jim neporadí a v legislativě se nevyznají.
Neschopných doktorů je taky kupa. Zakladatelce věřím. Že je z toho naštvaná, drzá a zpruzená? Dyť je zoufalá. Je mladá, zatím tu situaci jinak řešit neumí. Doma jí pravděpodobně taky poradit úplně dobře neumí.
Mně stačilo tam být jednou, překlenout pár měsíců (dva), nečerpala jsem ani podporu, měla jsem DPČ. Vrcholilo to tím, že úřednice nařkla zaměstnavatele z podvodu, že když můžu mít DPČ, tak mě může zaměstnat i na HPP. Prostě pakárna.
Kdyby úřednice zakladatelce řekla potřebujete pracovní neschopenku, tak věřím, že ji zakladatelka přinese.
Já měla nastoupit hned třetí den na kurz, jak si napsat životopis, jakože krizový plán. To vymyslela úřednice, že mám životopis napsaný a tohle mi problém skutečně nedělá nebrala v potaz. Když jsem navrhla pro mě potřebnější kurz nechtěla slyšet.
V den nástupu mi dítě z prvního stupně zůstalo doma skrz on line výuku, protože byla nařízená karanténa. Obratem jsem řešila s ÚP s úřednicí, ktera absolutně netušila, jak situaci řešit, jen pořád opakovala, že je to problém.
Ano, i já měla mobilní telefonní číslo na vedoucí kurzu, té jsem situaci vysvětlila a ta mi naprosto v klidu vysvětlila, co mám dělat.
Takže to jde, jen musí být vůle a ta v téhle instituci není.
@DanielaD píše:
Je to mladá slečna, má problémy všeho druhu, k tomu psychické. Můžete se chovat slušně?
Každý je někdy na dně a potřebuje pomoct, ne si tady číst jaké je příživnice
No, kdyby se chovala slusne ona, tak dostane slušné odpovedi. Když ma plnou hobu hloupych kecu hned v prvnim prispevku, tak jsou proste reakce také odpovidajici. ![]()