Co mě čeká u výživového poradce

1027
18.9.13 21:17

Co mě čeká u výživového poradce

Jsem objednaná a nevím co mě čeká, to mi hned při prvním sezení udělají jídelníček? Musím si kupovat ty jejich drahé preparáty nebo můžu hubnout bez nich? Jak často do poradny chodíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14309
18.9.13 21:23

@fufiiina
Zalezi u akeho poradcu budes..ja bola u holky z eatwell a nebolo to o ziadnych preparatoch, na to by som sa vybodla..na prvej navsteve si zapisovala vsetko mozne:co mam rada, co nemam, co vobec nejem, choroby, praca, pohyb,atp.Toto trvalo asi hodinu. Pozom som si nala prinieat na tu prvu schodzku co vsetko som za posledne dni zjedla-podrobny rozpis a to potom rozobrala co je dobre, co zle. Myslim ze toto bolo skvele, lebo clovek si upravil stravu podla zasad zdravej vyzivy, nie pojedanim nejakych nezmyslov, bez ktorych pozom budes kde si bola. Jedalnicek na 2 tyzdne mi vypracovala do dalsej schodzky(myslim ze 10 dni).
Ak chces poslem Ti ten jedalnicek co mi vypracovala posli mail do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
18.9.13 21:34

Na internetu na mě vyskočila sleva na vyživového poradce, tak jsem se objednala také. Měla jsem objednanou hod. konzultaci za 300,–. V recepci mě zvážili, nebylo nutné se ani vyslíkat, a změřili nějaké hodnoty. Převzala mě paní, která se mnou začla řešit jak žiju, jak jím, jaké mám ve stravě zvyklosti atd. Vše jsme začly probírat postupně, ona si dělala poznámky. Asi po dvaceti minutách jsem ji přerušila, že vše směřuje k sestavení jídelníčku pro mě, ale že neznám podmínky a vůbec ani cenu atd. Paní se trochu rozčílila, že se ptám na konec, ale když prý chci, tak proč ne. Roční bylo kolem 15tis., tzn. že ti sestaví jídelníček, a budou konzultovat jednou za čtrnáct dní jak se ti vede. Když jsem řekla, že nejsem z toho města, řekla mě, že není třeba dojíždět, stačí po telefonu. Když jsem jí řekla, že si to ještě rozmyslím, vypakovala mě po těch 20min ven. Ještě, než mě přijala, tak jsem viděla, že opravdu kupovaly v recepci různé preparáty, které jim dotyčná doporučovala a stálo to tisíce. Neměla jsem z toho dobrý pocit a zabalila jsem to. A to mě šlo o 6-7kg. Měla jsem váhu 69kg/164 a řekla mě, že jsem obézní a je nutné něco s tím dělat. Dělám, ale sama. Jídelníček jsem upravila a cvičím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
18.9.13 21:40

@jenika1
:kytka:
To si spravila dovre..tito ludia su strasny, co su schopny robit kvoli profitu.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
18.9.13 21:47

Jestli zhubneš to ti nepovím, ale že tě to bude stát majlant to ti řeknu hned. Já byla u výživového poradce jednou a akorát jsem tak přišla o peníze. Obezitolog je zadarmo a je to ještě lepší než výživový poradce - nejenže tě zváží, zjistí jaké máš zvyky a udělá ti program šitý na míru ale taky tě pošle na různá vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
18.9.13 22:04

Tak ja byla u vyzivove poradkyne pred 2 mesici poprve a za me spokojenost velika, vrele doporucuji..Prvni sezeni trvalo kolem 1 1/2 hodiny a ptala se na vsechno, moje zvyklosti, co jim, kdy jim, co mam a nemam rada a tak..Za tuhle konzultaci jsem platila 300 kc. Nechala jsem si sestavit jidelnicek na miru, za ktery jsem zaplatila 1500 kc..Vse mi vysvetlila, jake potraviny kdy jist a tak..Dala mi spoustu novych napadu a receptu. Dalsi konzultace za mesic, to jsem platila opet 300 kc, premereni a ptala se, jestli nemam hlad, jak mi to vyhovuje a tak..Ted bych mela jit na posledni konzultaci..Nenuti mi kupovat zadne preparaty, dokonce me od toho zrazuje..Mam ji na Facebooku, takze kdyz si s necim nevim rady nebo vaha stoji nebo tak, staci napsat zpravu a vetsinou se mi hned ozve a poradi..Zdarma.Na druhou stranu pokud jdes do tech natur hausu a tak, vim, ze tam ti ty preparaty radi a doporucuji kupovat jejich predrazeny veci..sestra tam chodila a utratila majlant..Za 2 mesice mam 4 kila dole a porad se to hybe smerem dolu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
18.9.13 22:52

@miisenka ahoj mohla bych te poprosit o ten jidelnicek? Zajimalo by me to dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
18.9.13 23:22

Je výživový poradce a nebo nutriční terapeut a v tom bych viděla velký rozdíl. Teda alespoň já to v něm vidím. Výživový poradce je prostě poradce, který byl proškolen na párhodinovém školení a který má za úkol u tebe vyvolat pocit, že mu na tobě záleží, chce ti pomoci a myslí to dobře. Potom přijde okamžik, kdy ti začne sunout různé drahé preparáty. Buď jsou to totální driáky, nebo bylinky, které složitými procesy ztrácí svou hodnotu a potažmo funkci (stačí si přečíst složení některých těch rádoby bylinkových preparátů za 1200kč), pak jsou ještě různé potravinové doplňky, kde jsou namíchané laciné složky za mnoho peněz, které by se daly zvlášť zakoupit v lékárně za pár korun.
No a teď k tomu terapeutovi, to jsou lidi, jako například já (ale nedokončila jsem z jistých důvodů-mám necelé 4 roky), kteří se tomu věnují 4 roky na zdravotní škole a po matuře jdou ještě na vysokou na DiS. :dance:

Pokud máš nadváhu, máš nárok na to, aby tě obvodní lékařka poslala k nutričnímu terapeutovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
19.9.13 03:17

@barca.hrosik
Posli mi mail, mam to v pdfku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.9.13 09:13

@fufiiina při prvním schůzce Tě zváží, zjistí poměry tuku, vody, svalů, prokonzultují jídelníček - předpokládám, že Ti řekli, že si ho máš týden psát. Nic víc. Kupovat nic nemusíš, oni Ti doporučí sestavení jídelníčku na míru - můžeš, nemusíš přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
19.9.13 09:51

Teď jsem si vzpomněla na perličku, možná je to trošku mimo téma. Ale teta (160/95) byla taky u nějakého „výživového poradce“ a ten ji naordinoval jíst týden pouze ananas. 8o Teta sice zhubla hodně za ten týden, přesněji řečeno - odvodnila se, k tomu musela nějaký zázračný preparát a po týdnu se složila na ulici :cert: Takto obéznímu člověku poradit jíst jen ananas je snad i hazard se životem. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
19.9.13 10:00

Ale je vyzivovy poradce a vyzivovy poradce..ja byla taky a za sebe-jsem nadsena!!ja teda neplatila nic…prvni vymereni a asi 45min zdarma ale prihlasila jsem se do 3mesicniho kurzu stravovani -ten stal 1300 -dozvedela jsem se spoustu informaci-kazdy tyden bylo nejake tema a po skonceni se koucove venovani kazdemu zvlast-kdykoli jim clovek mohl napsat, zavolali-proste super. psali jsme si jidelnicek cele 3mesice…dopadlo to tak ze jedu dalsi kurz -tedy to bude 6m :) mam dole za tu dobu pres 15kg -kolik ze svalu a kolik z tuku ted nenapisu-slozku u sebe nemam ale ja jsem stastna za ten krok!!!
Jinak jidelnicky nesestavovali -psali jsme sami co jime apak nam rekli co zmenit, co by bylo lepsi apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
19.9.13 10:04

Tedy pardon 17kg -mela jsem tehda 85kg, ted mam 68 :) a jak jsem psala ze po skonceni se koucove venovali kazdemu zvlast tak to bylo mysleno jako po skonceni kazde hodiny :) -ne po skonceni celeho kurzu :D..jinak kazdy tyden nas jen zvazili a zmerili cm…a na zacatku, v pulce a na konci kurzu bylo celkove vymereni tech hodnot..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.9.13 10:10

U každého to funguje jinak.
Ke mě přijela výživová poradkyně domů, změřila mě, zvážila a asi hodinu jsme se bavily o tom, jak jsem zvyklá jíst, co jím a co nejím, měla jsem připravený i jídelníček, co jsem v posledním týdnu jedla, tak mi ho zhodnotila, řekla co je špatně a co dobře. Vysvětlila mi vše možné o jídle, co je vhodné, co ne a proč atd. Do týdne mi pak poslala hotový jídelníček a pak po měsíci chodila na kontroly. Žádné podpůrné preparáty mi neradila, spíš je proti nim. První měsíc jsem shodila 5kg a zatím se držím, na jídelníček jsem si zvykla a je to úplně o něčem jiném. Moje mamka se stejnou poradkyní shodila 15kg, kamarádka teď hubne taky a co jsme se bavily naposledy, měla dole 12kg, jen zdravým jídelníčkem.
Platila jsem 1900 Kč a jsem naprosto spokojená, člověk prostě musí umět hledat, je dobré se poptat v okolí atd. Každopádně pokud by mi nějaký „výživový poradce“ doporučoval hubnoucí tablety apod., okamžitě bych odešla, protože to k hubnutí fakt není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková