Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co třeba všechno jíte na odpolední svačinu, když nemáte chuť na jogurt, aby to bylo hlavně zdravé…díky moc a jaké jogurty popřípadě jíte?
Ahoj, já si dávám na odpolední svačinu Cotagge (čerstvý sýr se smetanou - nejsem si jistá, jestli je název na stopro správný), kupuji ale jen ten neochucený. Je v něm hodně bílkovin. Jinak třeba taky nějaké ovoce.
Záleží, co máš po zbytek dne…
můžeš klidně chléb s cottage nebo tvarohovou pomazánkou, nebo ovoce, nebo kefír, nebo ochucené jogurtové mléko…
Papriku s Lucinou, nebo par kolecek kureci nebo kruti sunky a okurku
@baculkaji
ahoj, co nějaké ovoce ( hroznové víno, pomeranč, mandarinka) - to jím já, ale nejsem si jistá jestli je to na dietu ( nic nedržím a jím to že mě to chutná)-Jinak já jím jogurty bílé od Holandie, snažím se vybírat aby obsah tuku byl okolo 3%, s méně mě nechutnají a s více jsou zase smetanové a to taky nechci ![]()
Dopolední svačina ovoce+mléčný výrobek(jogurt bílý, tvaroh, jogurtový nápoj, kefír, podmáslí, ovofit) a na odpolední už hlavně bez ovoce, ale se zeleninou, knackebrot s cottage, ricottou, margarínem, šunka od 85% výš, eidam 30%, tvarůžky, atd…
pro mě, aktuální téma… nechala jsem si od výživové poradkyně sestavit jídelníček a dala mi pár osvědčených rad
Zrovna zítra jdu na převážení, tak jsem zvědavá…předtím jsem měla za 1 týden 1kg dolů, což je při hubnutí, který má vydržet optimální 0,5-1kg za týden ![]()
@Jituna78 nene ovoce se může jen dopoledne.
@baculkaji já si dávám odpoledne zeleninu s fetou, jinak můžeš pečivo s bílkovinou (sýr, kvalitní šunka)
Ahoj, já sice dietu nedržím, ale na odpolední svačinu mi přijde vhodná čerstvá zelenina a k tomu třeba cottage sýr/mozzarela nebo zeleninová polívka, cokoli se zeleninou, fantazie se meze nekladou. Šunka mi přijde, že má moc soli. Výživoví poradci mají tendenci rvát do hubnoucích nadbytek bílkovin a vytvářejí vražedné kombinace jídel. Je to čistě můj názor. Nejhorší je kombinovat čerstvé ovoce s něčím, nejhůře s mléčným výrobkem. Ovoce by se mělo jíst dopoledne a samostatně, jinak kvasí a člověk je pak jak balon.
Já mám nejraději k svačině ovoce nebo zeleninu. Ale kolikrát si dám i třeba musli tyčku. Spíše podle toho na co mám zrovna chuť.
Holky, já teda miluju Cottage, ale nějak nevím, co je na něm dietního
Vždyť je to samá smetana…Ale složení a chuť super, jen že jsem schopná zbodnout kelímek na posezení a to už asi vůbec není dietní
.
@Paoloska píše:
Holky, já teda miluju Cottage, ale nějak nevím, co je na něm dietníhoVždyť je to samá smetana…Ale složení a chuť super, jen že jsem schopná zbodnout kelímek na posezení a to už asi vůbec není dietní
.
Mýlíš se
, cottage má v průměru cca 450kJ a 5 g tuku (třetina toho, co např eidama a jen o polovinu víc tuku nebo energie než obyčejný bílý jogurt.
150g kelímek cottage a cca 675 kJ se dá jako svačina sníst i při hubnutí.
I když možná trochu lepší by bylo půl až třičtvrtě kelímku a doplnit zeleninou, případně malým kouskem pečiva. ![]()
@Paoloska ono nejde jen o to kolik to má kalorií, ale taky o poměr a obsah živin. důležité je aby svačina obsahovala bílkoviny, protože bez bílkovin je hned hlad. cottage mi při dietě výživová poradkyně doporučila