Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, nemáte nějaký typ jak přimět cvičit chlapa, který je od rána do večera v práci, má sedavé zaměstnání atd.? Problém je, že nemá žádnou motivaci, protože aspoň docela zdravě jí, hubený je dost. Jde jen o to, že na něm vidím, jak je věčně unavený, pořád by spal.. Já to chápu, je to z práce, ale jsem přesvědčená, že ten pohyb by mu pomohl. A těžko mu můžu po práci říct: „miláčku, nepůjdeme běhat“?
Dřív aspoň chodil do posilky, ale vydrželo mu to chvíli. Chci ještě upřesnit, fakt to nedělám kvůli nějaké posedlosti svalstvem (postavu má pěknou), ale myslím jenom na jeho zdraví. To prostě nejde, vůbec se nehýbat. Nějaký ty procházky teda jsou, ale spíš myslím, jak ho přesvědčit, aby si našel nějaký pravidelný pohyb? Jo a ještě upřesním, že studuju, takže rady typu: „kup mu permici do posilky“, jsou jaksi mimo moje možnosti.. ![]()
Proč hned cvičit a běhat? Co takhle pěší turistika - místo nedělní siesty? Dvacet kilometrů, člověk ujde pět kilometrů za hodinu, když jde vycházkovým tempem. A se zastávkama je to tak na půl dne. Pravidelně každý týden, jeden půlden v týdnu, a za dva roky ho výsledek překvapí…
Tak se dívám, že jsi z Brna - tak navrhuju trasy z konečné čtřky v Obřanech do Babic a zpátky. To je necelých dvacet. (Až pojedete/půjdete okolo Maloměřického mostu, tak se u mě stavte na kafe…
)
Nebo třeba z konce Tuřan do Sokolnic a zpátky. Nebo z vlaku vystoupit v Ponětovicích a pěšky na Mohylu míru… Těch možností je spousta.
Osobně si myslím, že výdrž se nejlíp trénuje takhle.
No ono záleží do kolika v práci je pokud od rána do večera a chodí domů znavený tak ho docela chápu, že se mu hýbat nechce.
A máte třeba kola, nebo brusle? Nebo můžete zkusit badminton, squash, plavání. Zkus vystřídat třeba víc sportů, třeba ho něco chytne. Takhle to zkouší kamarád na přítelkyni
A taky pokud je neustále unavený, může to být známka nějaké nemoci, to jsem taky zažila, takže bych ho zkusila poslat k doktorovi, tam by mu měli udělat testy.
Zmenit praci, teda byt tam od rana do vecera a mit sedave zamestnani, by me zabilo
No zkušenost s mým bratrem je že dokud nebude chtít sám tak ho nedonutíš a to můj bratříček měl sice 2m ale 130 kg a dokud to nepřekáželo jemu samotnému tak s ním nikdo nehnul ![]()
Já mojeho taky furt přesvědčovala at něco ze sebou dělá, má o kilča víc a nezdravě jí. Začala jsem doma už vařit jen dobrá zdravá jídla, ze začátku mrčel, le už ví že je musí jíst nebo bude mít hladovku
, se sportem jsem nic moc neuspěla, ale ted jak začíná pěkné počasí, pořád chci podnikat nějaké tůry, větší procházky, takže nějaký pohyb má ![]()
já jsem ještě do nedávna nic nedělala:D.. jako myslím tím sport..:D nenávidím všechno okolo sportu a lidi mi furt říkají že bych měla jíst, že jsem hubená:D ano, žeru jako prokopnutá, nesportuji a stejně jsem vychrtloň:D.. Ale od prosince alespoň chodím každý den na procházky se psem- dvakrát denně a jednou je to vždy na hodinu:-) ale pozitivní změnu vidím jen na psovi že během toho půlroku už umí poslouchat:D..jinak já jsem stále stejně unavená atd..:D
Zakladatelko, asi to myslíš dobře, ale hodila bych zpátečku. Bud tvůj chlap chce nebo ne. Ale po celém dni v práci kdyby na mě někdo houknul že si půjdem zahrát pinec tak ho pošlu někam. Jako i představa, že můj chlap přijde z práce a já po celodenní hoňce kolem malýho hyperaktivy, a on mi řekne zlato, co kdyby sme si zacvičili, tak ho praštím. Nebo nedejbože že by třeba založil na nějakém chlapském serveru diskusi: Prosím poraďte, moje žena je rok a půl na mateřské a přibrala za tu dobu 15 kg, vypadá jak vorvaň a je furt unavená, ona ví že potřebuje shodit a já si myslím že by se i cítila líp, ale nějak se jí nechce cvičit, jak ji mám přesvědčit aby cvičila?
To by mě asi fakt nssra. o
Ahoj,
ke sportování jako takovému ho asi nedonutíš. Pokud ho samotného nic nebaví a ještě nemá čas, tak je to marné. Budeš muset vymyslet nějaký společný koníček, kterému se budete věnovat o víkendu. Jízda na kole, plavání, turistika, geocaching nebo jak se to jmenuje apod. Manžel na ten sport taky moc není, teda jen na posilování, ale to nechce dělat sám. Takže jsem ho tahala na víkendové celodenní výlety po památkách, zajímavostech, rozhlednách apod. Teď maká na chatě a lítá za dětmi a psem, takže má pohybu víc než by chtěl ![]()
Ahoj tak můj přítel když příjde práce tak pojí a má nakázané si jít lehnout. Není nic horšího než unavený a protivný chlap. Je to pak něco uplně jiného. Hlavně naše první dítě 6 leté nás vyspat nechá:-) prostě na tu hodinku max dvě se kouká na dvdčko nebo si zahraje hru na počítači. Ale sám ví že vyspani rodiče jsou přijemnější rodiče:-). Když se vyspíme a uděláme i něco doma tak pak jedeme třeba všichni na kole. Nebo vezmeme auto zajedeme do nějakého hezkého míst aokolo a chodime tam okolo někde pěšky. Víš myslím, že tvuj chlap potřebuje odpočnout avypnout, protože jinak to v něm bouchne. Já třeba na kolo nijak nejsem. Ale můj miláček kolo zbožňuje a ujede na něm opravdu dálku. No nic řekla jsem si koupím si taky kolo abudeme jezdit spolu. Malý ten s epřipojil taky a řeknu ti je to super. A hlavně já na sobě cítím, že zvládám víc a víc a mám s toho dobrý pocit. Ale musím ti říct že bez odpoledního lehnutí bych asi taky nedokázala fungovat. Jak to bude s druhým dítětem nevím, ale doufám že bude stejně užasné jako to první a že se třeba naučí spát i snáma. Spánek je zdravý a neprospíš celý den ale jen hodinku maximalně dvě hodinky a den nikomu neuteče. A nebo pokud s evraíc chlap pozdě s práce, tak nesportujte a odpočívejte spolu. Nebo se jděte projít. Máte pejska? Ten s emusí venčit takže to každého dokope jít ven i když nechce musí ![]()
@pikola No já se právě snažím aspoň párkrát týdně a o to mám menší motivaci, když se přítel do ničeho nehrne… Taky bych s ním třeba ráda jezdila na kole, ale on si ho odmítá pořídit. A jinak já taky neběhám a nikdo by mě nedonutil, to byl ilustrační příklad. ![]()
@Jura007 Nedávno jsem ho vytáhla a on chodí strašně pomalu, že se chce kochat a já z toho nervím, protože se chci taky trošku zahřát ![]()
@peka83 Pejska právě nemáme, já bych hrozně chtěla, ale přítel do bytu nechce, což ho zase chápu.
Tak děkuju za všechny příspěvky, nějak to už vymyslím, určitě ho nebudu do ničeho nutit.
@Andyss píše:
@Jura007 Nedávno jsem ho vytáhla a on chodí strašně pomalu, že se chce kochat a já z toho nervím, protože se chci taky trošku zahřát
tak ber společné procházky jako kochací (však od toho se na procházky chodí, ne, pokud se chce člověk strhat, může si dát pár koleček kolem stadionu
) a místo sportu si dejte alespoň jednou denně pořádnou dávku sexu ![]()