Co na plíseň v bytě? Plastová okna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
731
6.1.13 06:46

Kdysí dávno, ještě v minulém století ( :mrgreen: ) jsme bydleli ve starším domě, který měl tuto plíseň už jaksi z povahy svého stáří. Byla jsem ještě děcko, ale pamatuji si, že plíseň dost a podstatně vyeliminovalo vymalování vápno+podíl modré skalice (ve výsledku světle modrý odstín barvy, který pak po zaschnutí šel zabílit). Nevím, zda se ještě prodává, ale zkuste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
herryd
18.2.13 18:51

savo proti plísni

Savo proti plísní je kravina, momentálně plíseň zahubí ale následně zdivo pohnojí. Nutno vždy odstranit příčinu

• Citovat
  • Upravit
106
23.2.13 11:30

Dezisan

Chtěla bych se zeptat jestli někomu pomohl ten přípravek Dezisan? nedávno se mě začala dělat plíseň v obýváku v rohu..postříkala jsem savem a během chvíle plíseň byla pryč..ale mám malé dítě a ten smrádek ze sava je nepříjemný :( objednala jsem přípravek Dezisan na netu a místo ještě přestříkala tím…ale co mě zarazilo tak ta plíseň nemizí jako když se to postříká savem :(..díky za názory nečetla jsem předchozí diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavelec
7.5.13 00:44

Není to jen ve větrání

Větrám a topím dost, přesto mě trápí plíseň. Zkusil jsem i tzv. chytrou houbu, to vůbec nedoporučuji, škoda peněz. Podle mého je chyba ve špatné izolaci míst, kde se tvoří plíseň a je pravda podpora vlhka, tomu napomáhá. Při větrání v zimě, studený a vlhký vzduch, při styku s vytopenou zdí, naopak zvyšuje vlhkost. Chystám se polepit zeť polyesterem, uvidíme co na to plíseň. V kuchyni mám podhledy a od plísně je zatím pokoj.

• Citovat
  • Upravit
Pavelec
7.5.13 00:56

Nesušte v bytě prádlo .

Sušení prádla v bytě napomáhá klimatický podmínkám pro růst plísní.

• Citovat
  • Upravit
Pavelec
7.5.13 01:02
@Raduš.ka44 píše:
Větrám, větrám, větrám, a přesto se nám udělala v pokoji hnusná plíseň. :poblion: :nevim:

V bytě musí být zdroj vlhka, hodně květin, sušení prádla, nebo špatné odsávání par při vaření.

• Citovat
  • Upravit
Aleš T.
16.10.13 03:10

My jsme na plíseň už vyzráli :-)

Také jsme po montáži plasťáků měli v bytě plíseň. Tady jsem se ale bohužel dozvěděl jen to, že nejsme sami :?
Nejlépe a komplexně to zde shrnul Franta Franta.
Vše co generuje „páru“ je nutno odsát ven. Vaření digestoří ven! Koupelnu ventilátorem ven! Prádlo sušit mimo byt nebo v koupelně s trvale zapnutým odtahem a nebo pořídit sušičku na prádlo.

Jedna důležitá věc je zde ale zcela opomenuta a to, přívod čerstvého vzduchu! Aby se vzduch odsával, musí se do bytu někudy přivádět vzduch čerstvý, jinak se brzy vytvoří podtlak v bytě a téměř nic se neděje. Odkud ale takové množství vzduchu vzít? Pokud přivádění vzduch nebude předehřátý, pak bude nutno opět hodně topit…

Řešením k výše uvedenému je tedy REKUPERACE :). My máme v každé místnosti ventilační-rekuperační jednotku, která vlhký a zkažený vzduch odává ven a do místnosti přivádí čerstvý vzduch předehřátý, takže ve výsledku méně větráme okny (buď vůbec nebo jen 1× až 2× denně), méně topíme a vlhkost, tedy i plísně jsou pryč :palec:
Investice do rekuperace by se na nákladech za topení vrátí do 5-ti let. Ale i kdyby se nevrátila nikdy, astma a alergie svým dětem dopřávat opravdu nechci ať to stojí cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
Aleš T.
16.10.13 03:11

My jsme na plíseň už vyzráli :-)

Také jsme po montáži plasťáků měli v bytě plíseň. Tady jsem se ale bohužel dozvěděl jen to, že nejsme sami :?
Nejlépe a komplexně to zde shrnul Franta Franta.
Vše co generuje „páru“ je nutno odsát ven. Vaření digestoří ven! Koupelnu ventilátorem ven! Prádlo sušit mimo byt nebo v koupelně s trvale zapnutým odtahem a nebo pořídit sušičku na prádlo.

Jedna důležitá věc je zde ale zcela opomenuta a to, přívod čerstvého vzduchu! Aby se vzduch odsával, musí se do bytu někudy přivádět vzduch čerstvý, jinak se brzy vytvoří podtlak v bytě a téměř nic se neděje. Odkud ale takové množství vzduchu vzít? Pokud přivádění vzduch nebude předehřátý, pak bude nutno opět hodně topit…

Řešením k výše uvedenému je tedy REKUPERACE :). My máme v každé místnosti ventilační-rekuperační jednotku, která vlhký a zkažený vzduch odává ven a do místnosti přivádí čerstvý vzduch předehřátý, takže ve výsledku méně větráme okny (buď vůbec nebo jen 1× až 2× denně), méně topíme a vlhkost, tedy i plísně jsou pryč :palec:
Investice do rekuperace by se na nákladech za topení vrátí do 5-ti let. Ale i kdyby se nevrátila nikdy, astma a alergie svým dětem dopřávat opravdu nechci ať to stojí cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
kathr
1.11.13 10:00

Ahoj, chytrá houba nefunguje, máme 14 dní po aplikaci a týden už je plíšeň opět zpět!!!Vyhozené peníze!!

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
1.11.13 10:04

Nejlepsi je prevence, vetrat, kontrolovat netesnosti kohoutku, nemit kytky, proste at nikde zbytecne nevznika vlhko. Nasi s plisni bojovali leta, prisli az na to, ze plisen je jen tam, kde maji kytky. Tak je vyhazeli a maji klid.

• Citovat
  • Upravit
50174
1.11.13 10:05

Nám pomáhá Savo proti plísni a pořádně větrat :palec: O víkendu jsem ho zrovna nastříkala do rohu, kde se udělala plísen a za půl hodiny byla zed jak nová :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50174
1.11.13 10:07
@Pavelec píše:
Sušení prádla v bytě napomáhá klimatický podmínkám pro růst plísní.

s tímhle souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
1.11.13 10:08

Také si zjistit, jaka je vlhkost v byte. Sousedce pomohl az nějaký ten elektrický odvlhčovac. Jinak samozřejme co písou holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
1.11.13 10:30

Větrat, případně pouštět odvlhčovač, když už to zplesniví, tak savo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
1.11.13 10:58

NO ja sa tiež pridávam…už som z toho na nervy…ja to veľmi cítim, mi to veľmi smrdí a spúšťa mi to alergiu, ak sa niekde začne tvoriť pleseň a už nemám pokoja a som ako stopovací pes kým ju nenájdem. Používam tiež savo na plesne…ale asi skúsim ten Dezisan…
Pripadám si ako otrok okien…každé ráno poutierať všetky okná, vytiahnuť žalúzie, lebo sa pod ním rada tvorí pleseň, na tej gume okolo skiel…radosť z nových plastových okien ma veľmi rýchlo prešla :(… a to vetráme naozaj dosť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný