Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nám ani větrání už nepomáhá. Na jaře to budem muset vyřešit nějakou úpravou, protože máme špatně izolované základy a všechna vlhkost ze spoda jde do bytu - starý barák.
Ahoj všem. Máme v bytě plísen a vlhké stěny po obvodu nejvíc v rohách. Bydlíme ve zděné bytovce v 2 patře. Stříkáme savem, ale plísen se neustále vrací. Okna máme plastáky trojskla, jak psal Jura, máme ty kvalitnější U 0.6.Asi nám udělali blbě montáž těch oken, mezi rámem oken a ostěním je mín než cm pěny, někde snad i dali jen půl cm.
Můžete mi někdo poradit, jestli toto může mít vliv na to tvoření plísně v bytě? Děkuji. Jinak větráme, je fakt, že s dětma člověk pořád pere a suší prádlo a kde jinde než v bytě, že? Pomohlo by zateplit stěnu zevnitř bytu polystyrenem? Zateplit barák z venku nedovolí sousedi kolem. Děkuji.
Od té doby, co nám zateplili půdu, máme plíseň v bytě fakt brutální. Plastová okna, prádlo se suší v bytě… Drahé odvlhčovače s tabletama jsou pěkně na prdlačku, nepomohly vůbec, Savo stříkáme furt, ale účinek je jen na chvíli, tak jsme to vyřešili tak, že už prádlo v bytě nesušíme ( suším na balkoně - teď v zimě i několik dní
plus každý kousek dosuším na radiátoru. Je to opruz, ale je to lepší ) a u oken, kde se tvoří plíseň, manžel oškrábal barvu a zalíčil vápnem. A ťuk ťuk ťuk, zatím se neobjevila. I zdi už nejsou tak vlhké. Tak snad to chvíli vydrží.
Ahojte holky, plísně jsou fakt fuuuuj
My jsme stříkali savem, používali různé protiplísńové nátěry a nic a nic. Pak mi kámoška poradila maxitherm. Váhala jsem, protože to není levný, ale co by člověk pro děcka neudělal. Plesnivěli jsme v děcáku. Celá jedna zeď, hnusná zelená plíseň na studené a vlhké stěně. Můj chlap nadával jak špaček, když jsem to na internetu objednala. Rychle ale nadávat přestal, když to začalo fungovat a plísně zmizely. Už to máme pár let a furt dobrý. Kolikrát si říkám, že to ani není možný, že to ty hnusný zelený potvory zlikvidovalo. Navíc to můžu umývat, když to děcka zapatlají ![]()
Souhlas, chytrá houba nefunguje. Zkoušela to kamarádka a ani ne po měsíci měla plísně zpátky. Bohužel nula bodů.
Ahoj
Jsem už zoufalá z té naší plísně, bydlíme ve starém panelovém domě (klasický komunistický panelák) a máme tu neustále plíseň na zdech!!!
Větráme jak blázni, stříkáme savem a stejně se to pořád vrací. Nehledě na ten hrozný smrad ze sava! Jsem už vážně zoufalá, panelák nemáme zateplený a nejvíc je plíseň v dětském pokoji (naštěstí tam ještě není dítě) a tento pokoj je rohem paneláku! Také ji máme v ložnici a ted začala i v obyváku. Je to hnus! Co s tím? Myslíte, že ten nátěr proti plísním pomůže?? Jo a koupili jsme i ten ceresit stop vlhkosti, tableta se sice rozpustila, ale žádný výsledek…
Nám se před 2 lety začala rosit plastová okna, až ted manža přišel na to že okna už asi v sobě nemaj ten plyn, plíseň na zdech hlavně v rozích se nám objevila minulý rok, zatím stříkám savem a zabírá to. Jinak bych radila oškrabat zeď a znova natáhnout.
Jo ještě bych podotkla, že barák nám zateplili minulé léto a měnili se dveře a okna za plastová v paneláku, mi máme plastová už 7 let v bytě, zateplovaly se jen štíty kde my máme 2 pokoje a od té doby ta plíseň
Kupovali sme sprej postrikali nechaoi uschnou omyt a znovu a byl pokoj bylo to u okna nevim jak se to jmenovala alr jdybych chtrla zitra najdu.
Bydlíme v podnájmu ve starém cihlovém bytě a teď se nám tu objevila brutální plíseň. Nejdřív v koupelně, pak pár malých flíčků v kuchyni na zdi a tak manžel pro jistotu odtáhl skříně v pokoji. No a tam byla plesnivá celá zeď za těma skříněma, tak 30 cm od spodu…
Je to 1+1, spíme tady i s malým, který má teď dva měsíce, tak jsem z toho na prášky. Hned jsme všechno stříkali savem, malého na noc přestěhovali do kuchyně, aby to nedýchal
teď jsme zjistili, že je nějaká mrcha i na šuplíkách v komodě, kde má malý věci.
Takže vše rozebrat, umýt, vydesinfikovat a oblečení vyprat. Máme tu smlouvu ještě na půl roku, asi mi do té doby slezou vlasy…
Řešení plísně ve starším domě.
Dům je podřezán, zateplen, snížené stropy a plastová okna. Výsledek : nižší spotřeba energie na vytápění ale postupně nárůst plísní v zadní místnosti, místnosti jsou průchozí. Vlhkost v zadní místnosti dosahovala 70 %. V domě jsou dva komíny z nichž je jeden nevyužitý k vytápění a ten jsme použili k odvětrání. Do prostoru nad sníženým stropem jsme usadili potrubí vedoucí do komína, toto potrubí jsme zateplili a na začátek sání jsme usadili ventilátory. Plíseň na zdech začala vysychat a vlhkost ze zdi vystupuje, ventilátory pouštíme 2 x denně na hodinu- odběr cca 40 Watů a okna jsou zavřená. Následná měření v celém bytě jsou v rozmezí 52 - 55 % vlhkosti a tmavé zaplísněné kouty světlají. Máte někdo podobné zkušenosti - poraďte, děkujeme
@honeyjenny tohle jsme řešili před cca rokem. Kontaktujte majitele, ať s tím něco začne dělat, pokud nezačne, dala bych mu okamžitou výpověď z nájmu, byt není obyvatelný, pokud je tam plíseň. Já majitele kontaktovala několikrát, řekl mi, že málo větráme a ať si nesušíme prádlo. Nepomohlo vůbec nic, tak jsme mu dali výpověď, a nastěhovali se do bytu tchyně, který měla prázdný.
@Jana Zouharová my to meli v bytovce, chladny rohovy kout s plastovym oknem, novostavba. Vystrikala jsem Savem proti plisni
(myslim, ze pisou, ze to neni na zdi, ale uz jsem byla zoufala), pak dusledne kvalitne vetrat a primerene prubezne topit. Plisne jsou pryc.