Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přítelkyně má kotě a je to teda hrozný závislák, který se od ní prakticky nehne, navíc povahou je to spíše pes. Aportuje, přijde na zavolání, umí i pár povelů, taky ji venčí na vodítku. Je dlouhosrstá, pouští enormní množství chlupů a podle toho, co mi přítelkyně ukazovala, tak zchlupatí ještě víc až bude velká
zas ale nic nezničila a mimo to, že je závislák, je fakt hrozně hodná a mazlivá. Nic moc nepotřebuje kromě stromu a poliček na šplhání (a záchod), s hračkami si stejně moc nehraje, když už tak spíš zmuchlané papíry třeba. Já kočku fakt nechtěl, ty chlupy mi furt vadí, záchod v bytě taky, ale na kočku jsem si zvykl jinak, je to strašně uvrněný mazel. Ale sama by fakt nevydržela. Přítelkyně ji bere s sebou na výlety jako psa, když už je ospalá, má ji na rameni nebo v batohu na zádech ![]()
Je super, že se snažíte být tak moc pečliví, to se jen tak nevidí. Já bych hlavně doporučila kupovat kvalitní krmivo bez obilovin a zbytků, žádnej Felix nebo Kitekat. Pak je fajn mít pojištění, může to finančně pomoct v zásadních situacích a. problémech. Jinak to chce počítat s tím, že budete mít po bytě chlupy, ale když budete uklízet, tak z toho nemusí bejt zásadní problém. Osobně si myslím, že lidi, co nikdy neměli kočku, by si měli pořídit dospělou, ne kotě. Aby si byli jistý její povahou, např. že má ráda děti, je klidná a nevadí jí domácnost s dítětem. Ne každá kočka to dává. U kotěte nikdy nevíte. Zachraňte ji z útulku a uvidíte, že budete mít radost. Jinak je kočka poměrně bezúdržbová, kromě záchodu. Ty je dobré mít ve větším bytě dva. Fajn je i fontánka. Mrkněte na podcast od Kláry https://open.spotify.com/…0NWAgg16eYIn?…. Najdete tam spoustu super tipů a triků. Kočka je láska a věřím, že budete nadšení!!! ![]()
@Ochluplepsi Prepac, ale to som este nepocul. Nepoznam zviera ktore by v tme videlo lepsie ako macka. Urcite nejake su, ale momentlane mi ziadne nenapada, mozno nejake hlbokomorske tvory ktore ziju trvale v uplnej tme, ale z beznych zvierat? Vies nejaky priklad?
Taky krokodil (ktory inak vidi v tme fantasticky a neviem ci nahodou nie aj farebne, uz si to nepamatam) je proti macke absolutny slepec.
Jo uz si spominam, sova vidi lepsie ako macka, ale to je fakt velmi velka vynimka a nie prave bezny domaci milacik. V beznom byte urcite macka nema ziaden problem s orientaciou a vidi perfektne bez ohladu na to ako vidis ty.
@IcePlanet7 píše: Více
Hele já si to taky někde jen přečetla, nebo možná slyšela od p. Kláry..u nás to prostě zafungovalo ![]()
Netvrdím, že by měly problém se orientovat, nebo byly slepé, jen asi ve tmě víc číhají (kočka loví hlavně ve tmě) na něco co nemusí, a spousta rvaček u nás vznikala právě se setměním. Ja kočky venčím, venčím i ve tmě a je sranda je pozorovat jak se najednou krčí do trávy nebo maskují za strom když vidí?/slyší přicházet jiného člena smečky. Občas po sobě i naježené vyjedou, ale jen než se očuchaj..
To je jako když se honí..pokud obět neutíká, nehoní ji ani tyran
Některá pravidla nevymyslíš a nepředěláš
@Ochluplepsi píše: Více
Taky jsem to viděla, Klára radila nějaké paní světýlko na noc k záchodu, ale oni měli dům a měli ty záchody někde pod schodama, myslím, prostě tak trochu schovaný.
Pokud chce někdo nenáročné, inteligentní a přítulné zvíře, je kočka to pravé. A pokud jste „kočičí lidé“, není nad čím uvažovat. Dětem s hendikepem zvířecí kamarád pomáhá se zklidnit. Dlouho jsem odolávala chovu kočky v bytě, ale je to naprosto v pohodě. Už si to bez toho našeho kocoura neumíme představit.
Na druhou stranu může mít nějakou neurologickou vadu a rázem orientace i zrak nemusí mít ty kvality.
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
To samozrejme moze, ale v ramci diskusie sa bavime o ‚standardtnom‘ jedincovi.
To je ako tvrdit ze kocka ma 2 nohy. Je mozne ze existuje kocka ktora nehodou, zdravotnymi problemami alebo inak prisla o polku noh, ale rozhodne to nieje reprezentativny pripad kocky.
No třeba takový Elán zpívá výhradně o dvounohé kočce. A je jich stále plno. A zrovna u těch dvounohých to s tím zrakem a s tou orientací není typicky kočičí.