Co obnáší pořízení kočky do bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9190
5.3.26 06:04
@Taktinevím píše: Více

Nebojí se. Kartáč je tichý a hlavně je to rychlejší, než běžným kartáčem. Kočku teda u nás vyčesávají děcka. Oni jsou její největší kamarádi, vrby, parťáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.3.26 07:17
@Jaňule08 píše: Více

Pokud značkují po kastraci, tak nepáchnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
5.3.26 10:24

@Markéta188 chlupy pouští, bohužel i ty šlechtěné, kromě naháčů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
5.3.26 10:27
@Janli píše: Více

Také jak která, nebo povedená/nepovedená kastrace? Nevím.

• Citovat
  • Upravit
218
5.3.26 10:29
@Anonymní píše: Více

Mimochodem, kočky jsou čistotná stvoření, jakmile nebude záchod dostatečně čistý, tak zkrátka půjdou jinam, třeba do květináče. Ale jsou to parťáci, antistresová koule, celkem nenároční a hravé, jen když ony chtějí, zároveň ne jako psi. Jak bylo zmíněno, lepší je na noc kočku zavřít v jiné místnosti, než do ložnice, náš s námi spal v posteli, prospí skoro celou noc za mojí hlavou, ale jakmile se zvedne, tak to je něco. Balkon nemáme, ale chodí na parapet a taky ven na vodítku nebo ho pouštím i do bytovky na schody, sousedi jsou zvyklí, že si to všude očichá a jde zase domů. A taky jsou děsně chytré, náš si otevírá nejen dveře, ale i kapsičky, granule atd. Chlupy jsou protivné, tak doporučuji ne s dlouhými chlupy a třeba možná SPHYNXku :P Kdybych mohla, tak volím jí 😂A černou a zrzavou nebrat, to jsou satani 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.3.26 10:41
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Jak myslíš povedená/nepovedená? Mám kocoura, co značkuje i po kastraci a nepáchne. Co by se nemělo na kastraci kocoura povést, to nechápu. Má zkušenou veterinářku, co mi kastruje všechny kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.26 10:49

Tak že kočka jako každé zvíře nějak cítit je, to je jasné. Stejnětak že pouští chlupy a může něco poškrábat nebo jinak zničit, znečistit. To beru prostě jako fakt. To i ti křečci cítit byli. Ale kdo má byt jako výkladní skříň, tak nemůže podle mě psychicky zvládnout zejména děti. Rozhodně ne hyperaktivní. Designové luxusní bydlení si pořídíme na důchod, do té doby je všechno užitkové, nehody při kterých se něco zničí jsou u nás na denním pořádku i tak, bordel během pěti vteřin po dokončení úklidu taky, a nenadělám s tím naprosto nic, tak se tím nestresuju a vybavení máme hlavně funkční, nic hodně drahého. I to, že stojí nějaké peníze, to je samozřejmost. Kastrace taky. Kdybychom mohli, máme ještě jedno dítě, to bohužel mít už nebudeme, ale tím pádem finančně zvládnout kočku vůbec nevidím jako něco k řešení, to je v pohodě. Spíš aby to bylo správné rozhodnutí, právě proto, že je to závazek na dlouho. Ale myslím, že syn tím, že je sám, by zvířecího parťáka doma celkem potřeboval a já bych taky nějakého přítulného tvora ráda (tím neříkám že si chci zvířetem nahrazovat další dítě, to vůbec, jen by mi asi náš domov přišel takový kompletnější). Návštěvy v posteli bych v pohodě přežila, i manžel, jen by mi vadilo kdyby nás v noci fakt hodně budila a vyrušovala, ale to by snad byla dost smůla, taková asi většina koček není, jinak by s nimi nevydržel nikdo.

To je další věc, pokud se rozhodneme že ano, musíme začít řešit, jaká kočka by byla nejlepší, jestli kotě nebo už dospělá, atd. Je mi jasné že je to vždycky trochu loterie, že osobnost té konkrétní stejně člověk předem úplně neodhadne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.26 10:55
@Detatkocislodve píše: Více

Květináče máme jen na skříních, kam se dá vylézt jen se schůdky zamčenými v komoře - syn jako batole velmi rád zkoumal vlastnosti hlíny, jak se dá jíst, matlat po zdech a tak. Ale jen lehké a plastové aby pádem nikoho kdyžtak nezabily, rozseknutou hlavu od keramického už jsem měla a neriskuju opakování.

Okna samozřejmě máme zajištěná pojistkami a neotvíráme jinak než na ventilačky, to vůbec nelze zatím.

Mi právě přijde, že jsme docela vycvičení tím naším ďáblíkem, že horší to být nemůže. Začnu se zajímat o vztah důchodců v domě ke kočkám. To by asi bylo nejschůdnější, sousedé co sami nikam nejezdí a jsou převážně pořád doma, kdyby občas tedy přišli krmit.

• Citovat
  • Upravit
Centropen
5.3.26 11:05

Co obnáší pořízení kočky do bytu?
Přibližně 15 let chlupů všude. VŠUDE! ne pouze na površích nábytku, podlaze. Ale v jídle, v prádle,…
A pak taky poměrně nebezpečná věc jako je indukční deska. S kočkou nesmí nikdy zůstat jakýkoliv hrnec na plotýnce. Tím, že si vyskočí všude, dokáže sepnout i ohřev. Jedině snad dětská pojistka. Pokaždé.
Měli jsme kocoura od kotěte do jeho smrti a už bych si další nepořídila. Byl zlatý, ale prostě ne. :think:

• Citovat
  • Upravit
6626
5.3.26 11:16
@Anonymní píše: Více

Kotě jedině čistokrevný, protože tam se dá odhadnout povaha. Pokud chceš obyčejnou kočku, tak tu raději starší jednoho roku. Nikdy totiž nevíš, jaká povaha z ní bude. Mám obyčejnýho línýho gaučáka, na druhou stranu mám křížence mainky, co by zboural barák, kdyby nemohl ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.3.26 11:18
@Centropen píše: Více

Kočky mám doma tři a chlupy teda nikde nemám. A už vůbec ne v jídle nebo v oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9272
5.3.26 11:21
@Janli píše: Více

Já mám chlupy akorát na podlaze, ale tu luxuji, koberce nemám, tak je to hned. Pak můj kocourek má pelíšek na mém psacím stole, tak když do něj leze, tak někdy nějaký chlup upustí (je černý), ale na oblečení fakt nic nemám a v jídle už vůbec ne, takže s tebou úplně souhlasím. A kdyby, tak jsou takové válečky lepící, kterými se třeba oblečení přejede a chlupy jsou hned pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21733
5.3.26 11:29

Máme ruskou modrou kočku a ta pouští chlupy fakt minimálně. Má trochu specifickou srst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
5.3.26 11:32
@nozu píše: Více

Mohu potvrdit. :palec: A nejlepší je mít kočky aspoň dvě, my máme páreček sourozenců a nenudíme se my ani oni. Sami jsou doma taky naprosto v pohodě. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9190
5.3.26 11:37

Tady se člověk dozví nesmyslů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie