Co obnáší pořízení kočky do bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.3.26 11:46

Já četla poporodní kočky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
107116
5.3.26 12:16
@Janli píše: Více

Jak to děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107116
5.3.26 12:17
@lucad77 píše: Více

Potvrzuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
5.3.26 12:20
@Venetia píše: Více

Já mám zas kocourka, o kterém nám v útulku řekli, že jedině jako jedináček, že s ostatními kočkami trpí a nemá je ráda a že chce pozornost pro sebe. A měli jsme takovou i jedno kočičku. Ale co se dívám na stránky útulků, tak často nabízí po dvou, nebo jednoho, ale ke kočičímu kamarádovi už doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107116
5.3.26 12:22
@Lollitka píše: Více

Určitě…často musí i CHS dát takovou kočku pryč, protože ji život s dalšíma kočkama nevyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
5.3.26 12:24

Věřím, náš kocourek prý ty kočky nesnášel, byl v dočasné péči asi s 5ti dalšími a neměl je rád, někdy, když na něj dorážely, tak jim prý dával ťafku, což si moc nedovedu u něj představit, protože je to úplné zlatíčko doma, nikdy neškrábl, nekousl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.3.26 12:40

Hele, nevím….
Obden luxuju, někdy denně. kočky mají svoje pelechy, tam teda chlupy jsou, ale že bych tahala chlupy z jídla nebo sundávala z oblečení, to ne. A s hadrem teda nonstop nelítám. Mám dvě krátkosrstý a jednoho dlouhosrstýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
5.3.26 13:04
@lucad77 píše: Více

Souhlasím a potvrzuji taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.3.26 13:09

Taky mám kočku, co je nejradši sama a jak se k ní ostatní přiblíží, tak je řeže. A jsou to její koťata. Ale ona je taková zraněná dušička, sebraná na ulici, možná má v sobě zakódovaný, že musí bojovat o všechno….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.3.26 14:55

K tomu smradu co mozem porovnat z vlastnej skusenosti tak moje poradie je taketo:

Temer bez zapachu - rybicky, pacuci, skorpioni, hadi, strasilky, listovky a dalsia drobna haved
Slaby smrad - morcata, piskomil
Normalny smrad - pes, zaby
Silny smrad - kocka, kralik, korytnacka
Smrtiaci smrad - mysi, andulky

Co tu pisali nadomnou, ak je clovek cely den doma a moze po kazdej potrebe okamzite vystartovat cistit WC tak ten smrad bude samozrejme mensi, ale toto nieje moj/nas pripad. O zoo sa starame az po navrate z prace/skoly, cez den si musia zvieratka vystacit sami (a cez weekend casto tiez).

Vacsina majitelov ma tendenciu tvrdit ze ich zviera nesmrdi. Dovodov je viacero od priania az po to ze si proste na ten smrad zvykli (podobne ako ked niekto je kazdy den chilli tak za mesiac mu pride ze to akosi nepali…).

To ze zviera nepusta chlpy vsak moze povedat iba niekto s velmi zlym zrakom. Chlpy pusta a su uplne vsade. V jedle (ked ho dosledne schovavas) vacsinou nie, ale urcite su na gauci v posteli aj na obleceni.

Si pamatam ako som raz chladil polevu na kolaci, iba som sa otocil odlozit si veci do drezu a uz mala v nom kocka zaborenu hlavu az po usi. Chodia potichu a nikdy poriadne nevies kde su.

To iste ked sme mali rybu a kosti vyhodili do kosa, vliezla tam a potom tam robila bordel (pretoze sme mali ‚jednosmerny‘ kos - dovnutra sa da dostat, ale von nie) az kym ma to jej hukanie neomrzelo, aj tak sa nenaucila ze tam nema lozit.

Problem je ju nejako vycistit, pretoze kocky sa vacsinou nechcu kupat, je to tazky boj a krv pri nom tecie prudom - moja.

Ked som u znamych v obleku tak ho potom vzdy musim cistit od chlpov a to maju iba jednu venkovni kocku… no ale decka ju obcas pustia do domu a hned mas vsade chlpy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.3.26 15:00
@IcePlanet7 píše: Více

Kdybys uklízel, neměl bys doma bordel a smrad. A ani ty chlupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
5.3.26 15:08
@Anonymní píše: Více

Ahoj, nečtu celou diskuzi. Já měla kočky od mládí do loňska. Poslední mi umřela, když jí bylo 16 let. To je třeba si uvědomit, že si nepořizuješ kočku na chvilku. Pracuji ve větší firmě, takže už jsem slyšela dvě slečny, které přemýšlí, že dají své kočky pryč. Jedna se odstěhovala do nového domu a kočka tam ničí vše možné, druhé doma čůrá, když jsou v práci. Jsem ve skupině na Fb daruji pejska, kočičku a někdy jsou důvody zbytečné. Zjistili, že nemají čas, hlídání nebo, že má kočka chlupy. Dobře, že to zvažuješ.
Nedávno se mě ptala kamarádka, jestli si pořídím novou a já řekla striktně „NE“. Úplně jí to překvapilo. Mám víc důvodů- určitě je hlavní cestování. Každý rok hledat někoho, kdo bude chodit krmit, měnit WC. Dříve bydlela blízko ségra, kamarádka, neteř. Postupně se všechny odstěhovaly a i když měly klíče, tak jsem na dovolené řešila „dnes nemohu, může ségra?“ Měla klíče i sousedka, která je zároveň kamarádka a ta měla dovolenou jeden týden soubežně. Většinou ty dva týdny už jsou problém v létě.
Další důvod jsou chlupy. Čím jsem starší, tím chci mít méně práce. Luxovala jsem obden, vytírala taky často. Teď mám klid, úplně to po 32 letech bez koček je jiné. Když se týden nevyluxuje nic se nestane. Vždy, když jsme se vracely z dovolené po dvou týdnech, tak to doma bylo na čistící četu. Chlupy všude, kočkolit, na několika místech suché blitky, někde bobek… Ani jedna nikdy nečůrala po bytě, ani nekadila, ale Umě se občas přilepil bobek na zadek a někde upadl. Normálně to člověk hned sebral. Těžko se shání někdo, kdo nakrmí, vyčisté wc a ještě vytře, vyluxuje, vyvětrá. Já byla nejraději za jednu kamarádku, která, když přišla, tak se mazlila a posílala fotky.
Naši nikam spolu nejezdí, kvůli kočkám. Do hotelu by je nikdo nedal, to teda ani já. Já měla mazlíky. jednou jsem je dala k sousedce, která měla kočky a moje úžasně hodná kočky je pokousala :roll:
Vlastně teď nová kolegyně řeší, jak jet na první dovolenou k moři, když má kočku a nikoho v Praze nezná.
Je to dlouhé, ale zas jednou větou si to nepromyslíš. A že je hotel drahý je zas k zamyšlení jestli, když se kočce něco přihodí, budeš moc to řešit. Umě našli nádor v hlavě a bylo to kdysi 8 tisíc, dnes by to bylo možná za 30. Nejde jen o to milovat kočky. Kolegyně jí ještě nedala ani kastrovat, protože každý měsíc jí do toho přijde něco jiného a ke konci měsíce už řeší peníze na žrádlo pro kočku. Ze začátku určitě kočičí záchod, kočkolity, jídlo, škrabadlo, očkování, pak kastrace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
5.3.26 15:20

@IcePlanet7 S tím smradem je to divné. Nám doma nesmrděly. Když jsem šla k sousedům, tak tam to čpělo už na chodbě. Prostě jim musela někde čůrat. Já měla kočky i kocoury kastrované. Záchod na začátku bytu v otevřené komoře ( kočkolit Biokat´s) a dlouhou chodbou se jde pak do pokojů. Nevím z jakého důvodu, ale kočky mi nikdy neskákaly na linku. Kocour mi teda nevyskočil ani na parapet.
Chlupy by byly všude, kdybych neluxovala často. Jinak sedačky máme kožené, tam se to nedrží. Vždy jsem přišla domů a hned se převlíkla do domácího, protože mi ležela kočka za chvíli na klíně, na prsou. Takže chlupy na oblečení byly.
Chodím krmit občas kamarádce a taky je u ní necítím, naši to samé. Tady jedna kolegyně říkala, že jim to doma kočkou smrdí, nevím prostě. Jestli to není tím, že jí pouští ven. Ségra má taky napůl venkovní a mám pocit, že jí cítím jinak.
Já dávala Umě pusu i na bříško a voněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.3.26 15:39
@Janli píše: Více

To je o prioritach ako tu citam ze niekto kocku sleduje a hned ako urobi potrebu tak bezi cistit WC - nieje na tom nic zle ale moje priority ine a aj keby som do prace nechodil a cely den mal volno tak toto robit nebudem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
5.3.26 15:43

Mám kočku, a s dobrým zázemím vydrží kočka sama v bytě i týden.
Největší náklad je mít zdroj neustále čisté vody, tzn. mít kočičí fontánu nebo nějaké jiné zařízení napojeno přímo na baterii.
My běžně fungujeme tak že při pobytu delším než 3 dny si s kočkou voláme, máme starej notebook na kterém mám nastavení automatické přijímání hovorů a prostě si dáváme s kočkou videohovor a díky tomu mi příjde že netrpí ani úzkostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný