Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dlouhé ruce, takže často chtějí podat něco, co je vzadu v regálu.
Nebo přečíst datum spotřeby.
Jo a nejsem prodavačka. ![]()
Podat něco z horní police v obchodě.
Přečíst jízdní řád na zastávce
Zazvonit na řidiče
Toho by bylo ![]()
@Anonymní píše:
Klasika jsou peníze. Nemáte drobné? Většinou nějaký cigáni nebo bezdomovci.
(Slečno, Hej kočko..)pak si vzpomínám, že chlap kolem 50 ve frontě v Tescu stal přede mnou a chtěl ať mu podám Magnum s mandlemi. Teď nedávno v čekárně na zastávce autobusu chtěl po mě starší pán (důchodce)ať mu vyndám mobil z jeho batohu. Kvůli tomu, že kdybych batoh sundal obtížně by se mu ten těžký batoh na záda dával. Říkal mi v nejmenší kapse je mobil. Než jsem mobil našla prohledala jsem několik kapes v batohu.![]()
Mobil byl v té největší kapse. Popravdě bylo toho víc, ale už si nevzpomínám. Co chtěli lidé po Vás?
Po mě chtěl jednu dobu porad někdo vědět, jak se kam dostane a zda něco někam jede. A to jsem stala klasicky ve špičce v houfu lidi čekajících třeba na tramvaj na ipaku, a vždycky si dotyčný vybral mě
ještě jsem asi nezažila, že by někdo v mem okolí měl nějaký dotaz, ale oslovil jiného náhodného cestujícího
no jednu dobu jsem už zvažovala, ze začnu na hlavě nosit nějakou papírovou tašku, aby mě nemohli identifikovat jako vhodnou oběť
![]()
Příspěvek upraven 15.01.24 v 22:26
@Sylvania 333 jo tak to po mě taky starší lidé chtějí. Na to jsem málem zapomněla
@KalamityJohn no zády se mi rozsvítilo. Ten jízdní řád taky. Kam to jede a kdy tam budu..
Když jsem byla mladší, chtěli telefonní číslo. Teď už většinou jen prachy ![]()
Tuhle chtěla nějaká paní, ať ji zavolám taxík, jiná chtěla, ať ji vezmu za ruku a odvedu na tramvajovou zastávku (zjevně případ nějaké fóbie nebo panicky ataky, vypadala, že ji to každou chvíli sejme). Někdo chtěl pustit dopředu v obchodě. Jinak žádná exotika
Před triceti lety po mně chtěla jedna slečna vědět, jestli jsem Američan.
Máme spolu tři - už dospělé - děti.
Proč anonymně?
V poslední době - jak koupit lístek na metro, vysvětlit cestu, přečíst datum spotřeby v obchodě, natankovat do kanystru benzín. A pak jedna neúspěšná mise, jestli nechci odvést s nákupem domů. ![]()
A v centru klasika - drobný, aspoň cigo, aspoň padesát, aspoň stravenku.
@Semtex píše:
Po mě chtěl jednu dobu porad někdo vědět, jak se kam dostane a zda něco někam jede. A to jsem stala klasicky ve špičce v houfu lidi čekajících třeba na tramvaj na ipaku, a vždycky si dotyčný vybral měještě jsem asi nezažila, že by někdo v mem okolí měl nějaký dotaz, ale oslovil jiného náhodného cestujícího
no jednu dobu jsem už zvažovala, ze začnu na hlavě nosit nějakou papírovou tašku, aby mě nemohli identifikovat jako vhodnou oběť
![]()
![]()
Příspěvek upraven 15.01.24 v 22:26
To mám taky. Hlavně s cizincema. Není týden abych nevysvětlovala cestu nebo kde koupit lístek na MHD.
Zrovna dneska me jedna stara pani poprosila, jestli s ni muzu prejit silnici. Sla pomalu, byla jeste skoro tma a posnehavalo.
Zpomalila jsem, prohodily jsme par slov, s úsměvem se rozloučily, to je to nejmenší, co pro nekoho můžu udělat ![]()
Před Vánoci jsem zastavila na křížovazce. Toho využil asi pětiletý, ušmudlany chlapeček. Ťukal na okno, že by chtěl 10 korun. Dělá to lidam často.
Po mně chtěl jednou jeden chlap, ať jdu s ním k němu domů…a nechtěl mě pustit z autobusu přes sedadla
dnes se tomu směju, před pár lety jsem měla naděláno..obvinili ho z obtěžování.
A jinak asi klasika co psaly holky..jízdní řád
kdy to jede, jestli to jede tímto směrem a jestli tama jedu taky.
Jednou po mně jedna starší paní chtěla doporučení na kadeřnici - protože mám kudrnaté vlasy, myslela si, že mám trvalou a chtěla prý tak pěknou taky ![]()
Taky mě ještě napadá, že náhodní turisté u nás na vesnici se vždy ptají: „Slečno a jak se tam jede?”. Kolikrát to byli dost pofiderní lidé a dokonce jednou chtěli, ať jim to jedu ukázat..s tím, že jsem měla nastoupit k nim do auta ![]()
A co se mi stalo teď v pátek - seděla jsem v čekárně na vlak a byl tam starší pán..dost společensky unavený a zrovinka ho strašně zajímalo, proč si k němu nechci sednout a z kama mám svoji zimní čepici
nakonec ho po asi hodině a půl vyprovodila policie..dělal tam dost bordel.
Nevím, čím to je, ale často jsem oběť pro postarší lidi. Ti by si se mnou povídali i hodiny
kam jedu, co mám ráda, jaké je počasí tam u nás, co jsem měla na oběd. Nikdy to není nikdo známý
jedna babička v regiojetu do Brna byla extrémně zvědavá
na mobilu jsem ji potom musela zjišťovat i kolik má kreditu
sama nevěděla jak.
Příspěvek upraven 15.01.24 v 22:48
Dnes u školy postával nějaký pán bezradně u školních zvonků, že neví, který čudlík zmáčknout. Věděl, že vnučka chodí do druhé třídy… vedle zvonků byly cedulky, že třídy jsou na školním atletickém oválu za budovou školy.
Jinak jsem pomáhala na nádraží s kuframa a kočárkama do a ze schodů.
V práci často chtěl někdo vpustit na wc nebo rozměnit. ¨
U pokladny pouštím před sebe i více lidí s 1 věcí, obvykle si neřeknou, ale jsou rádi.
No a já chtěla kdysi ve Florencii od turistů s mapou nutně vědět, jestli Sprechen Sie deutch? A aby mi ukázali jak se dostanu k St. Kreuzung… no mělo to být Santa Croce
Ale nakonec jsem se úspěšně našla
Ke mne vznesl jeden nejmene 80r starik prosbu, ze by si chtel sahnout na me krasne srdicko, a uz mi cpal ruku do vystrihu
.
Klasika jsou peníze. Nemáte drobné? Většinou nějaký cigáni nebo bezdomovci.
Mobil byl v té největší kapse. Popravdě bylo toho víc, ale už si nevzpomínám. Co chtěli lidé po Vás?
(Slečno, Hej kočko..)pak si vzpomínám, že chlap kolem 50 ve frontě v Tescu stal přede mnou a chtěl ať mu podám Magnum s mandlemi. Teď nedávno v čekárně na zastávce autobusu chtěl po mě starší pán (důchodce)ať mu vyndám mobil z jeho batohu. Kvůli tomu, že kdybych batoh sundal obtížně by se mu ten těžký batoh na záda dával. Říkal mi v nejmenší kapse je mobil. Než jsem mobil našla prohledala jsem několik kapes v batohu.