Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Amelie30 No tak objednat kominika, kdyz sedi doma by tedy zvladnout mohla… Neno to ma chlap domlouvat pri rizeni a pak ji volat, jaky termin se ji hodi?
@bobulka88 píše:
Tehotny nemuzou uz ani telefonovat? Snad s tim kominikem ke kominu nepolezes. Si ho objednej sama a razem muzes topit jednema kamnama. Desnej problem
On to problém není. Ale k čemu pak chlap, když je všechno na ženský ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Amelie30 No tak objednat kominika, kdyz sedi doma by tedy zvladnout mohla… Neno to ma chlap domlouvat pri rizeni a pak ji volat, jaky termin se ji hodi?
To jo. Ale on mohl vyměnit kamna. Osobně se zakladatelce divím, že si s takovým chlapem a s bytem s takovým topením pořídí dítě. Jinak, já jsem ta, co si umí zařídit všechno a tak vlastně chlapa nepotrebuju. ![]()
@Amelie30 ale ten kamioňák to fakt moc vyřešit nemůže, život s kamioňákem obnáší to, že máte dost peněz, ale s problémy všedního dne si musíš umět poradit sama
@Amelie30 píše:
On to problém není. Ale k čemu pak chlap, když je všechno na ženský
píše, že chlap jezdí kamionem… za volantem asi telefonovat nebude, o víkendu ti zase ten kominík nemusí brát mobil… zakladatelka zřejmě může telefonát vyřídit lépe, než ten její přítel… vztah je přece o spolupráci, o týmové práci… každý přece dělá to, co mu jde lépe, k čemu má lepší možnosti… jak se začne trucovat a dělat naschvály, tak to pak jde do kytek… zakladatelku nechápu… jako nemůže zavolat kominíkovi (to je tak na dvě minuty hovor maximálně?), ale může si jet koupit přímotop… což obnáší více práce, než ten hovor kominíkovi…
Tak vzhledem k tomu, že manžel má taky dlouhou pracovní dobu, zarizuji u nás technické věci já. Je to to nejmenší co můžu udělat, protože on teda fakt nemůže v práci pořád telefonovat.
Takže řeším termíny technických, servisy včetně odevzdání a vyzvednutí vozu. A nijak mi to nevadí, on nosí peníze tak já pár telefonátů za rok taky zvládnu.
@Amelie30 píše:
To jo. Ale on mohl vyměnit kamna. Osobně se zakladatelce divím, že si s takovým chlapem a s bytem s takovým topením pořídí dítě. Jinak, já jsem ta, co si umí zařídit všechno a tak vlastně chlapa nepotrebuju.
tak to mám stejné, já mám přítele jako parťáka na výlety a tak - ale zařídit si umím vše a dost chlapských věcí i udělat
@stinga píše:
@Amelie30 ale ten kamioňák to fakt moc vyřešit nemůže, život s kamioňákem obnáší to, že máte dost peněz, ale s problémy všedního dne si musíš umět poradit sama
což ale pro normální rozumnou a schopnou ženu nemůže být nějaký zásadní problém, že… manžel taky pracoval od pondělí do pátku jinde, domů jezdil jen na víkendy, a mě by ruce ani pusa neupadly, kdybych měla objednat kominíka…
@Amelie30 píše:
Kdyby ho neměla, byla by na tom stejně.pokud je finančně sobestačná.
Coz neni, podle prispevku. A navic nemaji vyresene finance zjevne.
Vis jak s chlapama…„Ja vim, ze to mam udelat, nemusis mi to kazdeho pul roku pripominat.“
Nicmene taky nechapu, proc toho kominika nezavolas sama, navic to ani nebudete platit. To muzes udelat hned.
Za druhe, s temi kamnami bych mu normalne dala ultimatum - bud je nejblizsi vikend vymeni, nebo si nekoho na to zavolas a vyuctujes mu to, nebo ze budes pouzivat primotop, at se pripravi na ucet
A vyreste si penize, at se pak s miminem nemusis doprosovat, takovych diskusi tady uz bylo…
Sorry jako, ale k cemu je chlap, kterej ani neumi vycistit komin??? Strcit stetku do komina a pohybovat ji nahoru a dolu nezvladne? A ze je kamionak je sice hezka vymluva - ale vycisteni kominu je prace na hodinu, instalace kamen na druhou hodinu - nema za celej vykend 2 hodiny? Takze ho mas, zakladateko, doma jenom na vykrm, jo?
Druha vec je, jestli ten komin vubec vycistit potrebuje - nejak nechapu, proc se zakladatelka boji zatopit v druhych kamnech, kdyz ty normalne fungujou…
To je fakt jak v nejaky komedii - on se boji vycistit komin, ona se boji zatopit v kamnech, tak topi primotopen a on je nasranej, ze plati za elektriku… Hlavne, ze jste spolu radi…
![]()
Příspěvek upraven 23.09.19 v 14:38
Chlap pracovně vytížený, aby izivil sebe, hypo a manželku. Z cest má ještě zařizovat kominika a topení. Kravina. Vše zvládneš sama, ses doma, zvednu telefon a zajistí to. Finito. Já to mám stejně a vůbec mi nepřijde divné, si to zařídit.
@K K píše:
Sorry jako, ale k cemu je chlap, kterej ani neumi vycistit komin??? Strcit stetku do komina a pohybovat ji nahoru a dolu nezvladne? A ze je kamionak je sice hezka vymluva - ale vycisteni kominu je prace na hodinu, instalace kamen na druhou hodinu - nema za celej vykend 2 hodiny? Takze ho mas, zakladateko, doma jenom na vykrm, jo?Takovyho darecka aby clovek pohledal… Fakt se divim, s jakyma chlapama ty zensky dokazou bejt. Nechapu, to snad bejt radci sama nez neco takovyho, ne?
Jak na vykrm? Jezdí po světě a vydělává peníze. To je málo? To jsou už ženské tak zdechla, zajistit si kominika. Nehledě na to, že 1× za rok je Povinné kominika pozvat domu.
@stinga píše:
Dost peněz a nemůžu si koupit přímotop? Tak bud vydělává dost, abych si mohla obvolat firmy a zaplatit to a nebo ne a musí chlap přiložit ruku k dílu. Za mě chlap zakladatelky není schopen ani jednoho.
@Amelie30
Zakladatelka není evidentně schopná ani jednoho, tedy ani toho obvolani. Ačkoliv na tom fakt nic není, obzvlášť je-li celý den doma.
A jako materiál pro rodinu si ho vybrala sama.