Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zavolej kominíka, objednej kamna a dej mu to k proplacení. Nevim, proč čekáš. My topíme už dva týdny. Když to neudělá on, udělej to ty.
Zařídila bych si sama toho kominíka, když víš, že to majitel proplatí.
1. zavolej kominíkovi a objednej ho. Do té doby stejně nemůžeš nic namontovat a kominík nepřijde hned. Tady fakt nemá smysl hrát poziční hry „musíš to udělat ty, ne já“
2. v okamžiku kdy máš termín od kominíka, tak se prostě věcně a jasně domluvte, že další den se stěhují kamna, nebo co, protože se prostě bude topit. Obvolej to ty, jemu to jen předlož k proplacení.
Jestli chceš hrát poziční hry, musíš to udělat ty, protože je to mužská práce a slíbil si, že se postaráš, no tak si kup teplý pléd a ledvinový pás a drkotej zimou a užij si to.
Příspěvek upraven 23.09.19 v 12:43
Objednala bych si opraváře/kominika/hodinového manžela a nechala bych si topení zprovoznit ![]()
Nesnáším neschopný chlapy.
Co poradit? Nevim, prostě ho přesvědčit, aby se to nějak hnulo. Co na něj platí? Scéna nebo bejt milounká?
Tak zrovna toho kominika bych klidne zavolala sama, kdyz uz sis dala práci s hledanim
Docela by bylo dobrý tohle poresit, nez se dite narodi, bych rekla… U nas doma jsem třeba to obvolavani uradu aj. zarizovala vždycky sama, bo drahy nerad telefonuje
A taky v tydnu býval casto pracovně pryc vic dni, takže co jsem nezaridila ja, nebylo. Ale kdyz jsme se nastehovali do soucasneho bytu v listopadu a kotel byl mimo provoz, okny tahlo, takze jsme spali ve svetrech a spacakach, to se daly veci do pohybu sakra rychle
O víkendu mu to taky nevadi, ze tam mate kosu? Oni sice chlapi jsou horkokrevní, i kdyz my ještě taky netopime a mame dve deti, ale v tehotenstvi je blba i ryma, natoz treba zanet mocaku, pokud bys prochladla nejak hodne. A pokud neuslysi na nic, rekla bych mu ze se stehuju k rodicum nebo kamaradce, nez to da do pořádku. Takže zadny servis, prani aj., pak i pradlo blbe schne. Jestli nechcete mit doma plisen od vlhkosti, at s tim kouka něco dělat, frajer, pac to je driv jak na novy boty - vlastní zkušenost… ![]()
@Anonymní píše:
Prosím co s ním hne? Už nevím. Bydlíme v nájmu. Je to malý domek a topí se tu krbovymi kamny. Jedny kamna odešli a přítel ještě nenamontoval nové. Prý až příští týden, jenže pak to bude zase příští týden jak to znám.Nezorganizoval ani vyčištění komínu, který je plný sazí takže si nemůžu zatopit ani v těch druhých (obě místnosti mají svoje) aniž by jsem se musela bát, možná zbytečně, ale přeci jen. A to jsem mu našla kontakt na kominíka. Majitel to proplati. Nebyl schopný ani zavolat.
Když jsem si chtěla koupit pritopny radiátor doslova mi to zakázal kvůli spotřebě. Jenže sám si odjede pracovně na týden kamionem pryč kde si zatopí dle potřeby. Já jsem ve 33tt a už začíná být prostě chladno. Jenže on na to prostě úplně kašle a ani ten el. radiátor mi nechce dovolit, ale já nemůžu nic říct, protože energie platí on já finance nemám žádné, nastupují na mateřskou a nasetreno nemám nic moc. Jenže domluva byla taková, že se finančně postará. Pravda že mi koupi co chci, ale tohle prostě ne. Finance řešit nemusíme, nevím o co mu jde.
Mám sto chutí sebrat se a jet si ten radiátor koupit z rezervy ať se po*ere nebo ne. Mám tu jen ventilátor, který přenáším sem tam a trochu si zatopim. Jenže ho nechci pak poslouchat jak nadáváne že by jsem byla nejaky podpantoflak já, ale je mi to nepříjemný a hlavně i blbý řešit takový blbosti. Jak by jste to řešili vy? Když na něj tlačím akorát je protivný a víc se zabejci.
no a proč jsi tomu kominíkovi nezavolala ty? Jestli přítel jezdí kamionem, tak během týdne asi nemá moc času volat kominíkovi a ještě to domlouvat s tebou, protože stejně u toho budeš muset být ty, když je přítel pryč… a zvednout mobil, vyťukat číslo a domluvit termín snad zvládneš, ne? No a najít číslo na hodinového manžela, který přijede namontovat kamna, to zvládneš taky, ne? S tím přímotopem to chápu, žere jak nenažraný…
Proboha, co kdybys toho chlapa neměla? To bys uvalila všechno za přímotop, než abys zavolala řemeslníky?
Jo a než zavoláš, nebo než přijde kominík, kup si tlusté ponožky…
![]()
Příspěvek upraven 23.09.19 v 12:56
A proc tam nezavolas ty a nezaridis si to? To je lepsi v baraku mrznout? Pripominas mi moji kamaradku, ktera pres tyden s maminkou doma mrzne, protoze otec byva pres tyden pryc a ony si neumi s tim kotlem zatopit..nepochopim a ze tam maji sakra kosu ![]()
Co to je za chlapa, že neumí zařídit firmu na krbová kamna? A ještě má tu drzost těhotné ženské zakazovat přímotop? Snad nejsi tak hloupá, že posloucháš jeho zákazy… Zajistila bych si přímotop a mohl by ceknout..
. Mmch je Ti jasné, že tohle s ním budeš mít neustále? To není chlap, ale další dítě Tobě na krku, což Ti tedy vážně nezávidím. Dítě na krku, domácnost na krku, chlapské práce na krku a dospělé dítě na krku. Za čas budeš vycucaná, jako citrón, ale kdo chce kam… ![]()
Holka já si neumím představit jak ti je.. My topime, jinak bychom v baracku zmrzli.. Okamžitě bych zavolala kominika, hned na to bych objednala hodinového manžela, aby ti to namontoval… A ať si trhne. Vždyť v noci padají teploty už vážně nízko a před den to už taky moc nehreje.. Když si uvědomím, že já dostala od chlapa vyhubovano, že jsem nepockala do večera a sama zapojila pračku a chlapskou práci nenechala na něj.. Toho tvého bych hned kopla do zadku ![]()
Tehotny nemuzou uz ani telefonovat? Snad s tim kominikem ke kominu nepolezes. Si ho objednej sama a razem muzes topit jednema kamnama. Desnej problem ![]()
@bjetuschka píše:
Nesnáším neschopný chlapy.Co poradit? Nevim, prostě ho přesvědčit, aby se to nějak hnulo. Co na něj platí? Scéna nebo bejt milounká?
Přesně. Chlap dělá vše pro to, aby se stal nepotřebným. Zakladatelko, já bych si to zajistila sama. Počítej ale s tím, že s jeho přístupem si budeš muset pak zajišťovat všechno. A pak se rozhodni, jestli takhle chceš žít.
Pokud rekl, ze to zajisti, mel to zajistit.
Zakladatelko, budes se muset postarat sama. Ale jak, kdyz nemas penize, to nevim. Zadarmo ti nikdo nic neudela ![]()
@Regina Hero píše:
no a proč jsi tomu kominíkovi nezavolala ty? Jestli přítel jezdí kamionem, tak během týdne asi nemá moc času volat kominíkovi a ještě to domlouvat s tebou, protože stejně u toho budeš muset být ty, když je přítel pryč… a zvednout mobil, vyťukat číslo a domluvit termín snad zvládneš, ne? No a najít číslo na hodinového manžela, který přijede namontovat kamna, to zvládneš taky, ne? S tím přímotopem to chápu, žere jak nenažraný…
Proboha, co kdybys toho chlapa neměla? To bys uvalila všechno za přímotop, než abys zavolala řemeslníky?
Jo a než zavoláš, nebo než přijde kominík, kup si tlusté ponožky…![]()
Příspěvek upraven 23.09.19 v 12:56
Kdyby ho neměla, byla by na tom stejně.
pokud je finančně sobestačná.
Prosím co s ním hne? Už nevím. Bydlíme v nájmu. Je to malý domek a topí se tu krbovymi kamny. Jedny kamna odešli a přítel ještě nenamontoval nové. Prý až příští týden, jenže pak to bude zase příští týden jak to znám. Nezorganizoval ani vyčištění komínu, který je plný sazí takže si nemůžu zatopit ani v těch druhých (obě místnosti mají svoje) aniž by jsem se musela bát, možná zbytečně, ale přeci jen. A to jsem mu našla kontakt na kominíka. Majitel to proplati. Nebyl schopný ani zavolat.
ne že by jsem byla nejaky podpantoflak já, ale je mi to nepříjemný a hlavně i blbý řešit takový blbosti. Jak by jste to řešili vy? Když na něj tlačím akorát je protivný a víc se zabejci.
Když jsem si chtěla koupit pritopny radiátor doslova mi to zakázal kvůli spotřebě. Jenže sám si odjede pracovně na týden kamionem pryč kde si zatopí dle potřeby. Já jsem ve 33tt a už začíná být prostě chladno. Jenže on na to prostě úplně kašle a ani ten el. radiátor mi nechce dovolit, ale já nemůžu nic říct, protože energie platí on já finance nemám žádné, nastupují na mateřskou a nasetreno nemám nic moc. Jenže domluva byla taková, že se finančně postará. Pravda že mi koupi co chci, ale tohle prostě ne. Finance řešit nemusíme, nevím o co mu jde.
Mám sto chutí sebrat se a jet si ten radiátor koupit z rezervy ať se po*ere nebo ne. Mám tu jen ventilátor, který přenáším sem tam a trochu si zatopim. Jenže ho nechci pak poslouchat jak nadává