Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ephemeral píše: Více
Přesně tak. Tohle je nejlepší a nejspolehlivější „samotest“, kdy se ukáže, nakolik je to „dobrej“ chlap ![]()
Co zlozito riesit?
Prekonat „nechce sa mi“ a obcas prekonat bloky a povedat nahlas aj to, co citim.
To nie je zlozite riesenie, ale casto je to psychicky znacne narocne. Asi aj preto, ze za nasich detskych cias sa holt o vztahoch a citoch v rodine nerozpravalo. V tych roky zazitych blbych stereotypoch, prinesenych z povodnych rodin, to nie je lahke.
Takze asi obaja potrebujeme (jeden od druheho) pocut „som tu pre teba“.
@em488 píše: Více
Myslím, že jsi manželku přestal přitahovat.
Už Tě bere jako kamaráda, bratra.
Občas se vzchopí k sexu, když hodně naléháš, ale dávno ji to nebaví… ![]()
Co by mě přimělo pro toho druhého udělat něco, co nechci? ![]()
Asi bych musela cítit, že mu na mě záleží, že jsem pro něho důležitá, ale ne jen v tu chvíli, kdy něco chce. Kdyby mě pohladil, chytil za ruku na procházce…, pomáhal mi při těch každodenních rutinách, dělali bychom je spolu a u toho se smáli, flirtovali… dal mi prostě ten zájem o mě najevo…
Jenomže, já jsem hodně emotivní, potřebuju „cítit“. Nevím, co by mohlo pomoct u vás, ale nemyslím si, že pomůže to, že jí nechceš dát najevo, že tu pro ni jsi, že ji chceš.
Psaly tady některé ženy, které nechtěly mít sex se svým mužem, že jim pomáhalo, když jim muž dával najevo zájem bez zexuálního kontextu. Pohladil je, políbil…, ale nečekal, nebo spíš nedával najevo, že čeká, sex. Aby se ty ženy necítily pod tlakem, ale mohly se pomalu zase na toho muže naladit. ![]()
Nevím no, ják bych měla radši sex, než dělat spoustu jiných věcí, ale pokud by mi muž dával najevo, jak jsem špatná a že je všechno moje chyba (což neříkám, že je Tvůj případ), už by taky neměl tu správnou dynamiku.
@Betty MacDonald píše: Více
Osobně bych se bála si s Jegem něco začít kvůli jeho manželce, švagrové, tchyni atd.
Tam jsou silné východní vazby a zvyky a kdoví, co by společně udělaly s nepohodlnou milenkou, až by se to domákly ![]()
Fakt bych měla strach a to myslím, že vydržím poměrně hodně… ![]()
V dlhodobych vztahoch (povedzme 20 a viac rokov) je nutne robit aj kompromisy, aj ustupit, ale aj si niekedy presadit svoje. Lebo dlhodobe potlacanie svojich potrieb (lebo partner nechce) vedie k odpojeniu sa. A ku psychosomatickym problemom.
Zlozite na tom nic nie je, zlozita je ta hlava, co clovek nosi na krku. Ktorej to komplikuje vychova, ocakavania spolocnosti, predsudky, romanticke predstavy, zle skusenosti, zdavotny stav a co ja viem, co este.
@Prelesta píše: Více
Prosím tě, ty čekáš sebereflexi nebo projev nějakých lidských citů od chlapů, kteří vlastní ženu berou jako pouhou myčku na nádobí a sexuální otrokyni? ![]()
Ti očekávají službu po vhození žetonku a když se ta služba nedostaví, jsou nasraní a stěžují si na rozbitý spotřebič.
Pokud mě chlap dlouhodobě deptá, nemám veskrze problém mu uvařit, vyprat, vyslechnout si jeho nářky, ale souložit s ním fakt nebudu.
@free333 píše: Více
Mám dojem, že někde psal, že tchýně před Vánoci zemřela. ![]()
20 let spolu je poměrně dlouhá doba na to, abyste si dávno vyjasnili traumata z dětství a z vlastní rodiny. Zřejmě jste si za tu dobu nedokázali vytvořit pevné partnerské pouto, pokud vám to komplikují vztahy a výchova z původní rodiny. U dvou dospělých bych už čekala, že tyhle věci budou mít zpracované a vyřešené.
@Velryba černá píše: Více
No tak to jsi ale ještě hodně štědrá ![]()
@Prelesta píše: Více
Tak to se omlouvám, že nemám aktuální doplnkové info, to je samozřejmě smutné…
A ty bys jako chtěla jegeho (teoreticky)?
Přemýšlím, čím by ženu mohl zaujmout a nic mě nenapadá.