Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LucijeS No, ono když to žádná zaměstnankyně ani neřeší, tak proč by to řešit zaměstnavatel… kdyby musel, tak to nejmenší, co by mohl udělat je upravit pracovní dobu.
A jinak to není úplně nemožné, ale je fakt, že jsem se s tím setkala pouze ve větších firmách typu laboratoře či chemické provozy.
@LucijeS píše:
@Ambriel Ehm…tyhle kecy opravdu miluju…podívej se, jsem prodavačka, stojím 10 hodin na nohou, bez možnosti si nějak více odpočinout, myslíš si, že v nějakým 30. týdnu to ustojím? Neustojím, takže budu muset jít na nějakej ten tejden na nemocenskou, protože prostě na jinou práci mě zaměstnavatel dát nemůže…Takže mi fakt přijde naprosto na palici dodržovat nějaký vycházky
O těch, které jdou na neschopenku jen co objeví // a ještě se jim nelíbí, že mají jen 6 hodin vycházek, je to na jinou diskuzi…
A co?
Já jsem v práci na stojáka klidně 13 hodin, při dvanáctkách máme pauzu jen půl hodiny, takže já jsem ráda, když se najím.
Máš neschopenku, máš dodržovat pravidla.
Ještě deset minut pochopím někde se zdržet, ale to co si napsala ty, za to bych být zaměstnavatelem vyhazovala. Jak k tomu ti, co dodržují pravidla přijdou, že?
Snad se to zpřísní. ![]()
@Ambriel Tak abychom si to ujasnily - na nemocenské nejsem. Řekla jsem, že mi hrozí, protože si opravdu nedovedu představit, že někdy po 30. týdnu budu v létě stát 10 hodin na krámě. Pokud ty zvládáš 13 hodin v tomhle stavu, tak klobouk dolů. Mimo to, chtěla jsem pracovat až do nástupu na mateřskou, ale zaměstnavatel mi na rovinu řekl, ať jdu na nemocenskou, že o mě v podstatě v létě nestojí, protože už jim tam budu k ničemu, a že potřebují někoho, kdo bude brát zástupy za dovolené…
Já třeba stále doufám, že to nějak vyřeším i bez té nemocenské, protože se fakt nepovažuju za nemocnou, každopádně nějakým způsobem se přít s poměrně velkou firmou se mi nechce, na to jsem moc malý pán. A najít důvod k vyhazovu je celkem jdnoduché. Ale to už je můj boj…
Manželovi se to stalo, dali lísteček do schránky. Byla jsem před porodem a vezl mě k doktorovi, nebylo mi dobře. Zavolali jsme na uvedené číslo a mailem poslali lékařskou zprávu, ze které byl patrný čas a den vyšetření a připsali, že mne tam vezl. Vše bylo v pořádku. Jde o to, o jakou kontrolu jde, jestli ze sociálního nebo z práce. Sociálka strhne peníz, ale mít průšvih práci, to je horší.
@LucijeS Tak já celkem chápu, když to člověk řeší tou nemocenskou (on se málokdo chce se zaměstnavatelem dohadovat), ale prostě by si měl být vědom toho, že to není úplně košer a nestěžovat si na nutnost dodržovat vycházky, nic víc, nic míň.
@j.a.n.i1 A no tak jasně…ono to v mém prvním příspěvku vyznělo asi tak, jako bych vycházky neměla v úmyslu dodržovat vůbec, tak to není. Mi by to vyšlo asi na 3 týdny a to bych fakt zkousla…jenže já mám ještě k tomu problém s místem marození…ale to fakt veřejně rozmazávat už nebudu ![]()
@LucijeS Nerozmazávej, ale vždyť je fuk, co doktorce nadiktuješ, ne
to ti tam prostě napíše a tam tě případná kontrola bude hledat… ale zas se 3 týdny bych se výrazně nezalamovala, to pokud nebude prudit zaměstnavatel, tak je riziko celkem minimální.
@j.a.n.i1 No, když právě někde prostě marodit nejde:-D No uvidíme, říkám, zjišťuju, proklepávám…a třeba se mi to nakonec podaří vyřešit:)
Manzela nezastihli a mjsel jet na OSSZ podat vysvetleni a nechali mu papir ve schrance ze ho nezastihli doma a hrozi mu pokuta
Není to úplně k tématu, ale být doma - znamená to být v budově, nebo na hranici pozemku?
Neříkám pracovat na zahradě, ale třeba na ní sedět /ne každý na nemocenské leží v posteli../
@Anonymní píše:
Není to úplně k tématu, ale být doma - znamená to být v budově, nebo na hranici pozemku?
Neříkám pracovat na zahradě, ale třeba na ní sedět /ne každý na nemocenské leží v posteli../
Tam kde uslysis zvonek
@Anonymní píše:
Ted jsem se pobavila
, nikde není psáno, ze mas byt doma, ale mas byt k zastižení na daně adrese, tze jestli se budeš koupat na zahradě v bazénu je jim fakt jedno, proste až přijdou, zazvoní, ty musíš přijít otevřít, tedy byt zastizena na udane adrese!
Jinak vztekat se kvůli vycházkam je taky usmevny, jasné, je to otrava byt na minutu doma, ale kdybyste pracovaly tak taky do prace musíte prijit na čas a pobyt tam nakou dobu za to dostáváte peníze, tak tady to berte stejně, stane-li se ze se opozdite a zrovna mate smůlu, ze tam byla kontrola holt přijdete o peníze, takhle by to bylo i v praci pokud nebudete mít pádný důvod ke zdržení..
@LucijeS Sakra, teď si nastartovala moji zvědavost (a představivost)…