Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po kamarádce chtěli vysvětlení. U doktora nebyla. No stahli ji nemocenskou o 2 000.
To by mě tacky zajímalo
a nechá ve schránce třeba nějaký vzkaz nebo něco? nebo se až pak někdo ozve?
Mě zatím zastihla vždy, ale přítele ne. A snižili mu tu jednu dávku asi o polovinu a další měsíc už jí dostával zase normálně celou.
Jojo, pokud je to jen nezastižení, tedy neprokáží že člověk někde měl melouch, tak většinou jen sníží nemocenskou, případně ji od data kontroly odeberou. S tím, že by někdo platil pokutu jsem se ještě nesetkala.
Do schránky dají dopis, že ten den udělali kontrolu a musíš se dostavit na ČSSZ k podání vysvětlení. Buď prineseš potvrzení od lékaře, že jsi tam ten den byla a tím je vše vyřešeno nebo žádnou „omluvenku“ nemáš a pokrátí ti nemocenskou. Taková je praxe.
Ve schránce papírek, volali Dr. a ta po mně chtěla vysvětlení…
Tehdy mi přišli na konci nemocenské, 2dny před začátkem mateřské ![]()
Dobrá, pro rýpaly doplním, že jsem si byla pro lístek na peníze ![]()
Příspěvek upraven 02.05.14 v 19:58
To je zase diskuze, tak jako buď jsem marod a léčím se - tudíž nemusím nikde courat a porušovat pravidla, nebo marod nejsem - courám si, kde chci, pracuji a tudíž nejsem na neschopence ne? ![]()
Musela jsem podat vysvětlení - to mé mi nesežrali a alibi mi jako na potvoru žádný doktor, kterého bych si troufla poprosit, nemohl dát (čas letních dovolených). Takže mi pak přišel ze sociálky dopis, že mi snižují nemocenskou o 50%. Do nástupu na mateřskou jsem měla poslední 4 dny, tak to bylo vtipné, že se vůbec obtěžovali
Nevím na jak dlouho by mně potrestali, kdybych na nemocenské byla dál.. A vím, že problémy dělají, pokud je to opakované. Jo a počítej, že teď u tebe budou na kontrole častěji, když jsi na seznamu hříšníků.
Příspěvek upraven 02.05.14 v 20:00
@Ambriel myslím,že tu nikdo nemluví o courání ale třeba o 10 min co se spozdí
aspoň já to tak beru když se někde zdržím a přijdu o chvilku dýl domů…už asi nikomu nevysvětlím, že to bylo třeba jen 10 min ![]()
Já na nemocenské nikdy nebyla, takže jen z doslechu vím, že je to dost na tom, kdo zrovna chodí. Někdy to projde, ale většinou to stojí část nebo dokonce celou nemocenskou. Ale známému se stalo, že poctivě trčel doma a najednou ve schránce dopis, že nebyl zastižen, že se má dostavit k vysvětlení.
@Ambriel No, pokud jsem marod třeba se zlomenou rukou (fakt bych bez pravé ruky ani jako kancelářská krysa moc pracovat nemohla) tak to porušení vycházek i celkem pochopím… stačí jedna blbá nehoda, či zácpa a je to.
@Pavla23 píše:
@Ambriel myslím,že tu nikdo nemluví o courání ale třeba o 10 min co se spozdíaspoň já to tak beru když se někde zdržím a přijdu o chvilku dýl domů…už asi nikomu nevysvětlím, že to bylo třeba jen 10 min
No já to mám nastavené tak, že když mám někde být, jdu raději s předstihem ať jsem všude včas. Nedochvilnost je jedna z nejhorších věcí. ![]()
@Ambriel S tím nemůžu souhlasit. Když někdo třeba jako já je na nemocenský, protože jsem těhotná, ale nemůžu dál vykonávat svojí práci(servírka),tak nejsem ani nemocná, ale ani práci nemůžu dělat. Tím pádem couráš. Jasně, že si hlídám vycházky, ale chodíš ven. To stejný měl i přítel byl skoro rok doma, protože si na fotbale urval nohu, když odložil berle, chodit mohl, ale do práce ne. Takže podle mě tenhle názor není úplně ok. Ale každýho věc.
Chtěla bych se zeptat jestli je tady někdo, koho kontrola na neschopence nezastihla doma?
Na netu je napsané co se může stát..
ale zajímalo by mě to v praxi? jak jsem to řešili? byl tam nějaký postih? nebo jak jste to vyřešili?
Děkuji