Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je asi tak… Když ti dá kamarádka recept na superskvělý koláče, tak je s největší pravděpodobností budeš mít stejně trochu jiné. Důvody: nedostatečné endometrium počínaje, psychika a dalších milion věcí…„něco mezi nebem a zemí“ konče ![]()
@TeSudička Přesně. Ať souloží ten druhej. Vášnivě ležet, to se ještě dá.-)
@Premek_Orac píše:
Komu by se chtělo v tomhle vedru plavat…
A kdyby jen splývaly, to je tam proud nedonese? ![]()
my vasnive lezeli vcera, ale az dnes mam pozitivni ovu testik, ale v tom se jeste nejak nevyznam, je pozitivni pouze do momentu nez se vajicko uvolni, tedy spis jakmile se uvolni = dojde k ovulaci, tak od toho momentu uz pozitivni neni? u nas teda k ovu asi jeste nedoslo, protoze test LH je pozitivni dneska a sexik byl vcera a zitra nebude nic, chlap je v praci
ostatni prerusujete snazebi ve vedrech : ![]()
Musí se sejít geneticky ok vajíčko s geneticky ok spermií. Musí dojít k oplodnění, všecko se to tam musí správně namíchat a uspořádat, musí se správně dělit… tenhle proces se v prvních dnech a týdnech mnohem častěji pokazí, než dopadne správně. vejcovod musí zafungovat nejen směrem tam, aby pustil spermie skrz, ale pak zase zpět, aby oplodněné vajíčko pomocí řasinek posunul až do dělohy a to se nezaseklo někde cestou. V děloze musí být správně připravená sliznice, embryo se musí správně zahnízdit, produkovat hCG a dát signál vaječníku, aby žluté tělísko nezanikalo a produkovalo progesteron. V těle musí být správná rovnováha hormonů nejen pohlavních, ale třeba i štítné žlázy, můžou to narušit všelijaké zánětlivé procesy, chyby v imunitě, tělo mže produkovat protilátky proti spermiím, oplodněnému vajíčku… i z hlediska hematologie tam můžou být komplikace… no nepřipadne ti jako zázrak, že tohle v každém cyklu zvládne tělo každé páté-šesté ženy a jen pouhá třetina z nich potom potratí?
Je to tak strašně složitý proces a musí klapnout tolik věcí, že se spíš divím, že to občas vyjde ![]()
@ugluk Jak to tak čtu, tak jsem měla velké štěstí, že mám obě děti po prvním styku, člověk nad tím takhle nepřemýšlí a ono je to skoro jako výhra ve sportce
A nevite prosim nekdo jak to je s temi OVU testy? mame sanci pokud by ovu byla ve CT/PA a sex v utery?
Líbil se mi dokument „Záhadných devět měsíců“ člověk se pak diví, jak neskutečný zázrak je mít naprosto zdravé dítě… a vlastně ho vůbec mít
Když už tak čtu příspěvek od @ugluk
@Anonymní píše:
A nevite prosim nekdo jak to je s temi OVU testy? mame sanci pokud by ovu byla ve CT/PA a sex v utery?
Podle mě už je to moc dlouho… sex by měl být co nejblíže ovulaci, tak do těch 12 hodin, protože pak vajíčko zaniká. Někde se udává, že vajíčko vydrží i 24 hodin, ale jak u koho - jak kdy - a hlavně, jak to má ženská poznat ![]()
Nejlepší je mít sex před ovulací, protože spermie vydrží podstatně déle než vajíčko - ale taky záleží na podmínkách. Proto se doporučuje mít v plodných dnech sex ob den.
@LilyJane já bych teda doporučila vůbec nezkoumat, kdy mám ovulaci, pokud mi to nenavrhne lékař.
@Premek_Orac píše:
Komu by se chtělo v tomhle vedru plavat…
ja si prave myslim, ze v tomto vedru to musi byt osvezujici
Snazenicko snazeni a rozmysleni nad blbostma
Takze otazka padla, co se stane v tele zeny, kdyz ovulace probehla, spermie jsou uvnitr a proste nic. Jak to, za predpokladu, ze jsou spermie zive a ok, vajicko je ok a nepujde o biochemicke, co vsechny ty ostatni neuspesne pokusy? Tak rozmyslim, jak to, ze to NAJEDNOU vyjde?
Pojdme si jen popovidat, jasna odpoved neni, ale treba faktor psychiky je zajimavy, jakym zpusobem to muze asi ovlivnit pokud uz k ovulaci dochazi? hezke dny vsem a prosim respektovat anonym, zatim okoli nevi ze se snazime o mimi