Co se synem, který absolutně ignoruje co říkám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
26.9.24 13:23
@jege píše: Více

No podle všeho bych se už měla rozvést a měla bych jít někam do ústavu :D už to raději ani číst nebudu. Z některých příspěvků jsem si něco vzala a z některých vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
26.9.24 13:36
@Roszna píše: Více

Vsak jo, zijte si v tom dal. Ono je to nakobec vsechno uplne vyborne. Jen vas vas sestilety syn absolutne nerespektuje a obcas bije. A jeho otec na neho nebude vychovne pusobit, protoze ma zodpovednost za svou firmu i za nejake ostatni (?). Pak nezbyva nez napsat, ze zijete zivot, jaky jste si vybrala, a jaky chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37906
26.9.24 13:38

Ani nemusíš, já Ti to shrnu do jednoho příspěvku. Jsi neschopná matka, se kterou si dítě cvičí jak chce a čeká Tě neradostná budoucnost. Manžel je sobí hnusec (čti hnusný sobec), který se celý den fláká v práci a doma nepomáhá, navíc s Tebou jedná jako s onucí. Většina zdejších žen by jej už dávno pustila do oběhu a hledala by si lepšího (ale nenašla ;) ), případně toho ideálního chlapa už dávno má. :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
26.9.24 13:46

Máš pravdu. Všichni jsme tady úplní hlupáci, zakladatelka světice a její chlap borec, co je pořád chudák v práci a na „žabomyší spory“ (rozuměj výchovu syna) přece logicky nemá čas - maximálně syna seřvat nebo mu nařezat, což je v pohodě. Syn nemá nejmenší důvod na své podivné chování, takže rozhodně musí být porouchaný a je potřeba ho spravit. Práškama, čímkoli, hlavně něčím, co nebude rodiče stát nějaké úsilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37906
26.9.24 13:57
@hanka.br. píše: Více

Dát do dětského servisu? Anebo vyměnit za jiný kus, pokud je ještě v záruce? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.9.24 13:57

tak já popravdě nechápu :think: vyřešit aby manžel měl víc času na děti nejde, nebo nechceš, protože v tom vlastně problém není…hranice pro syna a větší zapojení otce vlastně taky nechceš, protože syn je vlastně ok, jen občas teda na večer…takže možná psycholožka…ale vlastně řešení taky ne, protože se vlastně k tobě chová hezky on i manžel :think:
Nemyslím to zle, ale to TY jsi tady přišla s tím, že máš problém…holky jen nabízely možné řešení…pokud tedy problém nemáš až takový, aby se musel takto řešit, tak vlastně o nic nejde a potřebovala sis jen postěžovat? ale v reálu jsi to vyřešit nechtěla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.9.24 13:58

Tobě vážně přijde 1hodina s dítkem, kdy je navíc unavený, ve všední den dostačující? a to ho ještě v tomto čase občas seřve? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37906
26.9.24 14:39
@Keyllah píše: Více

Určitě ne, ale naznačovat hned, že je manžel líná mrcha, která dlabe na děti a všechny problémy jsou jenom z toho, také není normální, tím spíše, že o víkendech se jím věnuje.

Kolik je různých povolání a životních situací, kdy otcové nemohou být s dítětem vůbec anebo tolik, kolik by si přáli, tudíž by se neměli ani o rodinu a děti pokoušet? Všechno se naplánovat nedá a málokdo žije ideální život podle tabulek.

Třeba potřebují pár let na rozvoj firmy a pak budou už celý život za vodou anebo naopak se jím to hroutí pod rukama, takže to potřebují zachránit i za cenu toho, že pár let bude otec makat od nevidím do nevidím. Nemusí být v práci od 5 do 17 celý život a ani děti nebudou chodit spát vždy v 19 hod., takže se to za pár měsíců až let srovná samo. Stále lepší táta na 2 hod. denně + víkendy, než žádný táta. :cert:

PS: Vlastně podle logiky v tomto vlákně by děti bez otců nebylo možné vychovat vůbec anebo by byly hendikepované na celý život. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
26.9.24 14:43

Se ti divím, že sem pořád lezeš, když viš, co se tu bude dít. Nemáš co dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37906
26.9.24 15:25
@Vada píše: Více

Mám, ale nechce se mi. Holt prokrastinace je sfiňa! ;) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.9.24 16:01

a ty si myslíš, že dítě život bez jednoho rodiče nepoznamená? :think:
Manžela tu nikdo za línou lemru neoznačil, jen je potřeba uvědomit, že i toho otce syn potřebuje, obzvlást ted, kdyžje nějaký problém. A to je pak otázkou, co je v daný moment důležitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
28.9.24 20:58

Než to budu číst. Nechybí mu nějaký takový to klučičí vybití. Něco na čem uplatní mužskou agresivní energii? Přeci jen školky jsou hodně pro holky. Ty taky píšeš samé holčičí klidné aktivity typu tvoření. Tak jestli ze sebe nepotřebuje dostat tu touhu dobývat, ničit, vyhrávat.
Pak má pořádný mužský vzor? Toho chlapa co mu řekne jak se jako chlap má chovat, že holky se nebijou, jak se sebou pracovat a ukáže mu to svým příkladem a klidnou mužnou silou. Máma přeci jen nemůže být ta hodná milá máma a zároveň ten klidný, silný a autoritativní táta co dodává hranice a dává příklad.
Jestli nemá, tak mu ho dodej z vnějšku, dobrý učitel, trenér atd. A nějaký kroužek typu karate, nebo přežití v přírodě, nebo takovýho něco mužnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
28.9.24 21:17

Chodím dva dny v týdnu do kanclu a jsem pryč od šesti do pěti-šesti, a i tak v ty dny zvládnu 2-3 hodiny s dítětem, uspat, připravit školku a svačinu na další den, umýt nádobí a udělat nákup (ok, ten online, ale je to hotové). Zbytek dní mám mix HO, péče,
barák. Žádný extra veget ale že by se to nedalo, no to fakt zas ne, když to zvládnu i já.

Jakou výmluvu má teda tvůj muž, že aspoň dvě hodiny (večeře, zuby, koupání, spaní) nezajišťuje večer on? On u výroby těch dětí snad byl taky, ne? Otec není jen peněženka.

Příspěvek upraven 28.09.24 v 21:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
28.9.24 21:25

Diskuzi jsem nečetla - ať uspává manžel nebo ať holátko jde spát samo. Pokud je problém s tebou, odstránila bych se ze situace :nevim:. Pokud by mě některý z mých miláčků v posteli chtěl otloukat - tak tam s ním prostě nebudu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2001
28.9.24 23:57

Ano, odpověděla. Právě jste sama sobě vysvětlila, že neumíte mužům nastavovat hranice a je to proto, jaký jste měla vztah s otcem. Dovoloval si k vám otec, takže jste si potom domů přitáhla muže, který k vám nemá respekt a nepřetrhne se kvůli vám. Kdyby ano, stačilo by mu říct, že syn se chová nevhodně a zastal by se vás a synovi by vymezil (v klidu, s láskou, ale důrazně) hranice. Naučil by ho chovat se k ženám. Jenže to neuměl váš otec, neumí to váš muž a nebude to umět ani váš syn. Protože vy jste se nenaučila, jak vypadá zdravý vztah muže a ženy, nemůžete to naučit ani jeho. Dává to smysl… Snažíte se chránit syna před tím, aby zažíval to, co vy od otce. Takže to nezažívá od vás, ale od vašeho manžela ano, že? Trochu se obávám, aby se nakonec nestalo, že vy z něho vychováte muže podobného vašemu otci a manželovi. A kruh se uzavře… Není jen výchova vašeho otce a potom bezmezné dovolování všeho. Najděte zdravý střed. Ani jedno není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí