Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zakladatelko,
řešila jsem podobnou situaci, již podruhé prodloužená smlouva na určito, třetí rok. Byla jsem taky docela neústupná, ale bohužel jsem se dozvěděla, že u nás se smlouvy na neurčito jen tak nerozdávají a že příští rok se vůbec budeme bavit, zda budeme pokračovat ve spolupráci
Měla jsem neurčito přislíbeno a čekala jsem právě taky kvůli mimču. A tak jsem se na to vykašlala a teď jsou // na testu a pokud to mimčo vyjde, budu si holt hledat místo jinde. Hodně mi vadí, jak se se zaměstnanci zachází. Když jsem řekla, že bych ráda nějakou jistotu, že jsem máma od dítěte, tak mi naše paní ředitelka řekla, že přede mnou tam měla 40letou zaměstnankyni se 3 dětma a taky má třetí rok určito
![]()
Každopádně to vypadá, že Tvá nadřízená je možná více ochotná situaci ve Tvůj prospěch vyřešit, tak držím palce ![]()
@Anonymní píše:
Zakl.
Tak nadřízená byla celkem v pohodě, dokonce mi i sama řekla, že kdyby to bylo nějak extra nutné kvůli hypo, tak to přepíšeme.. Nicméně, nedokázala jsem jí tak úplně lhát… Tak ještě uvidím, proberu to s manželem a třeba ten rok ještě počkáme… Je mi 26, to ještě není až tak moc doufám
Aha, takze ve 26 ti tahne na tricet…
Jsem se tu pobavila. No to docela dost meni situaci. Proste pockejte, ne…
@Taciras asi vidím, když je to moje přímá nadřízená, která určuje příplatky a spoustu dalších věcí… byla fakt celkem milá a tak by mi to přišlo jako celkem velký podraz… na jednu stranu ji chápu, moje místo je dost specifické, musela jsem si tam dost věcí přizpůsobit a tak…
@Adelkadd no jako za chvilku mi bude 27, takže z mého pohledu mi fakt pomalu táhne na 30 ![]()
opravdu všem díky… nadřízená se vážně tvářila, že se mnou opravdu do budoucna počítá… tak asi zkusím ještě rok počkat a budu to asi „lámat“ až za rok… tenhle rok utekl taky jako voda ![]()
@Anonymní píše:
@Taciras asi vidím, když je to moje přímá nadřízená, která určuje příplatky a spoustu dalších věcí… byla fakt celkem milá a tak by mi to přišlo jako celkem velký podraz… na jednu stranu ji chápu, moje místo je dost specifické, musela jsem si tam dost věcí přizpůsobit a tak…
@Adelkadd no jako za chvilku mi bude 27, takže z mého pohledu mi fakt pomalu táhne na 30
opravdu všem díky… nadřízená se vážně tvářila, že se mnou opravdu do budoucna počítá… tak asi zkusím ještě rok počkat a budu to asi „lámat“ až za rok… tenhle rok utekl taky jako voda
Ja si myslim, ze kdyz za nadrizenou prijdes, ze jsi smlouvu mela slibenou a ze se ti to rozlezelo v hlave a ta jistota je pro tebe dulezita, ze ti ji da. Preci jen v dnesni dobe je treba si zamestnancu vazit.
Kvuli smlouve bych opravdu rok necekala.
@Taciras
pracuji v takovém oboru, kde se prostě nevyhazuje, jen výjimečně… moje místo je velice obtížně nahraditelné a zastupitelné… každý na firmě má svoje a to dělá a nemůže to dělat někdo jiný…
zkušebka uplynula už před rokem… ta trvá jen první tři měsíce… teď mám jen smlouvu prodlouženou o další rok, bez zkušebky už…
@Limi123
bude jí jasné, o co jde, když jsem nedávno měla svatbu
a pak si může místo mě najít na další rok někoho jiného a mě už nenapsat nic…