Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
levmah28 píše:PetulkaaFilipek píše:To jsou ty Vánoce
ježiši listove to je jasne…![]()
tak tak..nepeču už,stačilo ![]()
PetulkaaFilipek píše:levmah28 píše:tak tak..nepeču už,stačiloPetulkaaFilipek píše:To jsou ty Vánoce
Taky už mám toho nad hlavu ![]()
levmah28 píše:PetulkaaFilipek píše:Taky už mám toho nad hlavulevmah28 píše:tak tak..nepeču už,stačiloPetulkaaFilipek píše:To jsou ty Vánoce
asi většina z nás ![]()
už roky dělám jako rychlovku tyto muffiny
http://www.mimibazar.sk/recept.php?…
vždy se povedou, je to super receptík ![]()
nejčastěji dělám kombinace kousky čokolády + oříšky nebo jen rozinky a těma nešetřím..z dávky je 12muffinků, akorát tak pro návštěvu ![]()
v receptu je výběr buď je dělat z mlíka, smetany nebo z jogurtu a já mám vyzkoušenej jogurt
eshta píše:
už roky dělám jako rychlovku tyto muffinyhttp://www.mimibazar.sk/recept.php?…
vždy se povedou, je to super receptík
v receptu je výběr buď je dělat z mlíka, smetany nebo z jogurtu a já mám vyzkoušenej jogurt
nejčastěji dělám kombinace kousky čokolády + oříšky nebo jen rozinky a těma nešetřím..z dávky je 12muffinků, akorát tak pro návštěvu
Díky,že jsi mi dala brouka do hlavy
asi je udělám.
Já jako rychlovku dělám Jablečný páj a zároveň je to jedna z nejoblíbenějších dobrot:).
Těsto: 100g rozpuštěného másla (může být v pohodě Hera atp.)
1vejce
100g cukru moučka
200g hl. mouky
Odeberu kousek těsta, které půjde ještě navrch (stačí rozdrobit jak se povede).
Zbytek vytlačím do dortové formy a vytvořím mírné okraje.
Náplň: 500g nastrouhaných jablek
100g cukru krupice
1vanilkový pudink
smíchat a dát do té formy. Nahoru jde ten zbytek těsta.
dám péct na 180°C na cca 30minut a je hotovo.. ![]()
levmah
hele a nesměj se píct dlouho jinak se zbytečně vysušej, peču tak 25-30min na 150-160st (podle trouby)
A co nepečená rychlovka? Akorát to chce dát tak na 2-3 hoďky do lednice, aby to zatuhlo:
Udělám pudink - jen místo půl litru mléka dám vodu, trochu cukru, citronovou šťávu. Po uvaření nechám chladit, občas promíchám, aby zůstal jakž takž tekutý.
V době chladnutí na piškotový korpus rozetřu zakysanou smetanu, na ni naskládám ovoce.
Když je „pudink“/želé vychladnutý,ale pořád trochu tekutý, rozetřu ho na korpus (tedy na ovoce). Vychladnutý se dává proto, aby se neroztekla zakysaná smetana.
A pak do lednice, aby pudink zatuhl a je to ![]()
Tak zítra valím do obchodu na ty košíčky,nemám je do čeho dát.
mně minule tchýně vpoledne volala, že dorazí kolem třetí, tak jsem dělala z listového těsta povidlové šátečky s vlašským oříškem, taky to neurazilo a bylo to téměř bez práce ![]()
Péct muffa,aha tak proto už jsme ho dlouho neviděli ve studiu Kamarád ![]()
Nikoliv píše:
Péct muffa,aha tak proto už jsme ho dlouho neviděli ve studiu Kamarád
To v každé diskuzi tak prudíš??
levmah28 píše:
já mám silikonovou formu na 12 muffinů, nevysypávám, nedávám papírový košíčky, jen nechám trochu vychladnout, pak opatrně příborovým nožem objedu okraj muffina a pak už jde krásně vyklopit ![]()
eshta píše:levmah28 píše:já mám silikonovou formu na 12 muffinů, nevysypávám, nedávám papírový košíčky, jen nechám trochu vychladnout, pak opatrně příborovým nožem objedu okraj muffina a pak už jde krásně vyklopit
Já ji právě nemám.Dělala jsem je jednou,a to jsem si koupila košíčky,ale pak jsem je využila na vánoce,tak nemám.