Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My nasadili glukanek.. kamarádka má dvojčata a chválí si ho tak uvidíme …
@Fonty mne ho dr. doporucila, ze ma lepsi zkusenosti s glukanama z kvasnic a Imunoglukan je z hlivy tusim. Tak ale u nas tedy nepomohlo ![]()
@Luca82 a co zkusit lazne? Na imunologii jste byli? Je to na palici, nejlepe se na zimu odstehovat na jih ![]()
@eNesiss píše:
My jsme právě v bytě a já to nemám ráda,takže chodíme každý den ven i,když je déšť,máme nepromokavé oblečení a špínu neřeším.. Jenže syn na 1,5roce skončil na kapačkách,jelikož o Vánocích se k nám nasáčkovali všichni příbuzní,jeden byl po střevní chřipce,druhý po zánětu průdušek,nikdo nic neřekl,naprskali to na něj a nikomu tohle nepřeju,dvě nemoci najednou.. no od té doby chronická bronchitida a jakmile jen trochu nastydne už mu to jde na průdušky
Nechala sem dětem naočkovat prevenar a rotatex a i když se potkají s někým nemocným, tak nic. Tak to asi bude tím. A babička od té doby,co má naočkovanej prevenar, přestala být taky nemocná…
@Mame_radi_prirodu obe deti maj Prevenar a nemocny jsou. Rotateq maji tez oba ![]()
Ja mam celkem dobrou zkušenost s colostrem. Dávám kozí. Nasazuju ho klukum v zari nebo.koncem srpna a kdyz onemocni,zdvojnasobim davku. Nefunguje to tak,ze by vubec nemarodili,ale rekla bych ze míň a ma to lepsi prubeh.
@LindaPraha píše:
@Mame_radi_prirodu obe deti maj Prevenar a nemocny jsou. Rotateq maji tez oba
U nás to samé ![]()
@sepru my ho nemame a nachcipana taky. Takze za me roli hraje hlavne genetika a nejake preparaty, no ![]()
Dulezite otuzovani, hodne byt venku, zdrava strava, ovoce zelenina, probiotika (zdrava strrva), pokud to jde sauna - diky nemocem jsme se do ni ale nedostali. A hlavne psychicka pohoda ditete i matky.
Ale stejne nezabralo nikdy nic i tak. A dite od kamaradky melo ve skolce jen 2× rymu ![]()
Teda musim rict, ze jsem si tu trochu spravila naladu, protoze malej po tydnu ve skolce taky nemocnej. Do ty doby nebyl nemocnej opravdu nikdy krom par rymicek. Ted po jednom tydnu (vlastne to zacalo uz v patek, takze ani tyden nevydrzel) pritah rymicku jak bic, z oci mu tekl hlen, rano je nemohl ani otevrit, smrkat neumi a naucit se nechce a ted uz mu to spadlo do krku, takze kasilek a samozrejme vse naprskano na me a na dvoumesicni mimino
Tak jsem si rikala, ze takova babovka je jen on a vidim, ze to postihlo i jine.
Nasadila jsem Stopbacil, ale neslibuju si od toho nic
![]()
@Festa ono je blby,ze ten zacatek skolky/skoly nechce nikdo zmeskat z mnoha duvodu,takze tam rodice o to spis daji deti,ktere by si jinak uz nechali doma
ale neboj,to si sedne,ted podzim byva naprd,ale obvykle po novem roce uz tolik deticek nemocnych nebyva.
Muj prvnak od vcera taky posmrkava,ale chytl to zrejme od tatinka,ne ze skoly
![]()
Neockovani, domaci strava z kvalitnich surovin (bez cukru, bile mouky a ecek), domacnost bez chemie, lesni skolka - aneb ven za kazdeho pocasi.
Funguje to bezvadne ![]()
Tak u nás je to také mazec. Od února (na 4 děti) - 3× pravá chřipka A, 1× zápal plic, 1× zánět středního ucha, 2× laryngitida s bronchitidou, 2× sračkoblička, 1× diagnostikované astma, 2× neštovice, 2× borelióza, 2× febrilní křeče, 2× herpetická angína, nespočet rýmiček a bolení krčků.
O prázdninách měsíc klid a minulý týden 4× blíže neurčená krátkodobá horečka.
Nervy mám nadranc a nasazuji Preventan junior, snad to k něčemu bude.
@Makca87 hele dite mi dlabe ovoce a zeleninu ve velkem. Denne zblajzne 1-2jablka, k tomu dalsi ovoce. Venku jsme skoro poradn- zahrada, prochazka, hriste. A neni to k nicemu ![]()