Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Erian píše:
Momentálně bych něco rozmlátila za období vzdoru
S prvorozeným to mlátí a druhorozený úspěšně okoukává… Pak taky nesnáším, když se o něco hádají. Jeden piští, že druhý něco má a já i kdybych se rozkrájela, tak prostě dvakrát tu pitomou věc nemám
A dělají hovadiny u jídla
@1.zizi píše:
@Rona ja zase koukam zavistive na lidi, kteri reknou, ze dite polozi do postylky a ono samo spi…jinak treba 20 deti ale porodit je uz mluvici, protoze kdyz je jim blbe a ty nevis, co jim je to je na sisku…
pod to se podepisuju. Všude kolem jsou spořádané děti kromě té naší, takže si připadám jak blbec. A tuhle jsem kamarádce říkala, že bych radši rodila chodící, mluvící dítě kolem 1,5roku
Necetla sem diskuzi, takze nevim, jestli to tu padlo, ale ja NESNASIM „kocarkovani“ - nebavi me to, malej (7.mesicu) kocarek nesnasi, chce se nosit a koukat na vse kolem jen u maminky, takze sem vecne na mrtvici, plus me totalne desi ostatni matky, ktery potkavam s jejich touhou pokecat si.
@meringa píše:
Tak u nás je teď období: A PRÓČ?To mi teda tečou nervy. Stokrát odpovím hezky, snad i srozumitelně a po stoprvní si jen přiložím prsty na spánky a vypadá to, že se snažím rozmáčknout hlavu
. No a potom se ozve: Mluv mámo!!!
@Ariadne ono chodici taky neni zadny zazrak
…ja si rikam, ze nemame dite, ale satanovo pleme…z kose na odpadky si dela schovku pro hracky a nejlip i jidlo…po celym byte lentilkovy koberec, hracky, co ma na koupani v zachode(ona je celkove takovej fekalnik
)…varit musim az vecer, kdyz je chlap doma, protoze kdyz vidi, ze si ji nevsimam, tak ke mne prijde a stahne mi kalhoty a kalhotky
..je to na Lexaurin, ale ja si vzdycky reknu,,pockej az budes chtit na diskoteku" ![]()
Já jsem teda alergická na výmýšlení… např. „chci pití“ podávám „nechci pití- řev“ „chci ponožky“ podívám ponožky s větou tak si je obleč „nechcii ponožky“ a takhle to občas máme s jídlem, oblečením, hračkami apod… Když s tímhle spustí ve 2-3ráno jsem zralá na to utéct a nevracet se ![]()
Ááá díky díky za tuto diskuzi - vidět, že ne všechny mámy jímá všeobjímající láska k dítěti, je takové blaho ![]()
Nejvíc se rozčílím při nočním buzení co 2h a ustavičného lemtání čaje - dokud se nenapije čaje, tak prostě spát nebude. Pak je to krmení - jakékoliv (z lahve, ze lžičky) praktikuje házení hlavou ve stylu „ne ne ne“ a trefte se lžící nebo savičkou do tlamky
největší naštvání řeším odchodem do dřevníku a štípáním dřeva. Mám tolik naštípáno, že 2 roky nemusíme nic dělat ![]()
Koukám, že je to všude podobné, óóó, díky za tuto diskuzi.
Nebaví mě - přebalovat skoro tříleťačku (plína na spaní, zásadně do ní kadí
), vymýšlet menu pro batole a pro mimino.
Osypky mám z - chcíííí-nechcíííí, kňourání, vztekání, rýmy mlaďocha (dokáže ten ucpaný nos jako chlap řádně prodat
).
Já mám osypky z toho že kdykoliv se chci najíst, napít cokoliv si vzít je u mě v tu ránu skoro 3leťák a já chci, já chci taky, co to máš, dééj… bez ohlednu na cokoliv. i kdyby měl v ruce uzený sele.. tak chce to co mam já ![]()
@chaarleene píše:
Jídlo, mám obě děti nežravce, u starší se to mírně spravilo s nástupem do školky, ale i tak je to někdy o nervy… a nejhorší ty začátky, člověk se patlá s příkrmem, mrně sní 2 lžičky, zbytek rozmetá po kuchyni a stejně jdu nakonec kojit![]()
Ja mam 13mesicni a dela to porad, takze kojim jak vztekla
Když omarodí, jeho skoro rok apůl trvající nespavost a každodení vymýšlení co bude jíst, když nechce jíst nic ![]()
@zrzana2 píše:@chaarleene píše:
Jídlo, mám obě děti nežravce, u starší se to mírně spravilo s nástupem do školky, ale i tak je to někdy o nervy… a nejhorší ty začátky, člověk se patlá s příkrmem, mrně sní 2 lžičky, zbytek rozmetá po kuchyni a stejně jdu nakonec kojitJa mam 13mesicni a dela to porad, takze kojim jak vztekla
Jé Charlene tak jsi me trochu potesila ze v tom nejsem sama. 13mesicni prcek a taky toho s ni hrozne malo, patlam se s tim vsechno a stejne s ni par lzicek zbytek je vsude mozne jen ne v puse… a stejne nakonec kojím. Uz me to leze fakt krkem. Chtela jsem v roce prestat, ale Danecek me nenecha proste
Nemám ráda, když marodí, že se s ním nedá domluvit, že neví, co chce, že neposlouchá, že všechno opakuju stokrát, že je vzteklej a nejvíc, že se furt o něco mlátí čelem. Je jedno jestli je to myčka, linka, zem, trouba, sedačka. To, že mě budí 5× za noc nemám ráda taky.
Příspěvek upraven 23.06.15 v 20:41
@TereuliJa to jsem k tomu prispevku dopsala ja, ale jaksi divne. Ja uz se kolikrat ani nepatlam, dam male nejakou zeleninu do ruky a nabizim max jeden druh prikrmu denne. asi jsem divna, ale proste na to nemam
@zrzana2 no mladej si vezme tak možná pár brambor a to ještě jedině z talíře odemě… přesnídávku tak půlku max., kupovat skleničky.. tak jí jí tak na 3× a to kolikrát i nedojedenou vyhodím… příjde mi to v roce šílené, snažím se ale stejně většinou jen kojím no…
kluk prospívá, tak to moc přez koleno nelámu. snad se to zlepší do 18 kojit nehodlám. Nechápu starší s tím problém neměl od půl roku jedl jak bezedná studna.. tak nevím no… uvidíme jak to bude dál, jinak budu muset rezolutně prso zakázat, a zkoušet jen normální jídlo, sunar.. kojit do 2. let mi příjde moc… staršího jsem kojila do roka a to už stejně bylo jenom tak jako trochu. Problém taky vidím ve mě že jsem líná, nedůsledná a bude mě to kojení chybět já vím
, i když ho mam ted už plné zuby.