Co vás stresuje na domácí výuce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6027
15.3.20 07:55

U nás je nejhorší, že chybí motivace. Mám druháka a předškoláka. Jeden mi tu bordelí a schválně vyrušuje, druhý absolutně bojkotuje jakoukoliv výzvu k učení… a je to s křikem, vztekáním se a schválnostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
15.3.20 07:55
@Anonymní píše:
Tak u nás bude a je problém, že u všeho histerčí (3.trida :zed: ) stačí říct pojď jdeme číst- scéna. Jdem psát diktát-scena, když mu něco nejde vzteká se, odchází od stolu… krátký diktát písem třeba i půl hodiny :pocitac: Ale někdy má dobrý den a jde to líp. Nejtežší pro nás asi bude rozvrhnout si den, tak aby jsme vše stíhali. Manžel pracuje v týdnu mimo domov, já chodím do práce a ještě máme školkové dítko, které je doma… takže nevím kdy vše stíhat ☹️️

U

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 07:57

K priloham v Bakalarich - nad polem pro zpravu je Prilohy. Pokud to tam nemate, je treba to zmenit v nastaveni Bakalaru, pozadejte ajtaka skoly. U nas s tim byl taky problem, po nastaveni to uz funguje.

Ohledne opravovani - mam stejnou zkusenost, uz posilam vsem reseni, ale vim, ze hodne deti samostatnd opravy ne i schopno. Jsou nepozorne, nepresne. Navic ted delame skladbu a u reseni je treba leccos vysvetlit…
Pracuju i o vikendu.
Jedna ucitelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.20 08:01

A za ucitele bych uvedla - mam problem s tim, ze kdyz rodice maji technicky problem (nejde otevrit priloha apod.), nechaji to nekteri byt a nenapisou si o pomoc.
Vcera jsem psala sms vsem rodicum, kde jsem nemela zpetnou reakci, jestli muzu nejak pomoct. Ve vsech pripadech jsme to pak vyresili, ale musime to vedet, jinak je nejasne, jestli sr dite flaka, nebo technika.

• Citovat
  • Upravit
23966
15.3.20 08:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
15.3.20 10:55

Tak mě nejvíc stresuje, že syn (2. třída) je na měsíc v lázních. Už tak jsem lázeňskou školu brala dost s nadhledem, ale školu zavřeli i tam. Takže mi po měsíci přijede dítě s měsíčním skluzem.

Naštěstí, jak jsem to nesnášela, naše škola dává na prázdniny dost úkolů, takže máme trochu nacviceno - u nás funguje vysvětlit, že se úkoly udělat musí a kluk si sám udělá plán, kdy a co bude dělat. Po splnění si to v plánu škrtne a má radost, jak to ubývá. Když jeden den udělá úkoly i za následující den, má pak volno.

Pevný nervy všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27743
15.3.20 11:02

Tak u nás po týdnu konečně skoro tříletý pochopilo, že když nenechá bráchu učit, tak že se ven nepůjde, pořád ho po očku sleduje a jakmile starší vstane od učení malej vyskočí a s jekotem letí pro oblečení. Nových úkolů máme hromadu, jen nějak nevím jak to bude s opravováním a známkováním by mě docela zajímalo, protože mám pocit že doma budou víc jak měsíc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 18:00
@lenajs píše:
Tak naše paní učitelka tedy po nás posílání všech úkolů zpět nechce.Psala, že bude ráda za jakoukoli zpětnou vazbu, pokud bychom měli problém, ať se ozveme, ale určitě nevyžaduje focení všech cvičení a pracovních listů. Já jsem jí třeba posílala video z hřiště, kde měli kluci tělocvik, nebo chtěla vyfotit úkol do slohu. Je jasné, že je to náročná situace pro obě strany a bude chvíli trvat, než se najde správná míra a zlatý střed. Držím palce a pevné nervy :hug:

Většinou si to paní učitelky nemohou udělat po svém. Je to jednotné pro celou školu a záleží to na vedení. My musíme zadávat a posílat různé materiály, vyžadovat jejich opětovné zaslání a opravovat. Ale jak už jsem psala individuální opravy přestáváme zvládat. Já jsem se rozhodla, že po uplynutí termínu stanoveného na práci budu posílat výsledky všem hromadně.
Jenže vedení po nás chce, abychom vysvětlovali novou látku a zkoušeli. Budu muset natočit nějaká videa…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.20 22:37

Mě stresuje, že má den jen 24hod. Musím do práce, potom uvařit, aby tu měly děti co jíst a postarat se skoro o vše. A do toho úkoly. Budou muset pracovat samostatně, ale i pokud splní zadané, musím to s nimi večer projít, zkontrolovat, dovysvětlit. A motivovat. Myslím, že za pár dní bude těžké je donutit, zvlášť když budou celé dny zavření doma. 4.a 5.třída. Už teď mám pocit, že se na nás učení valí ze všech stran, někteří učitelé a školy to hrotí až moc..

• Citovat
  • Upravit
2319
16.3.20 12:56

Mám prvňáčka, druháčka a batole (2,5 roku). S kluky jsem si vysvětlila hned na začátku, že nemají prázdniny, ale že se budeme doma učit. Trošku mě stresuje množství práce, kterou že školy dostávají a že nemám díky tomu čas na batole. Kluci nejsou schopni pracovat současně, protože se ruší. Takže se musí prostridat a kdo se neučí tak ten baví batole. Učíme mě se 2× denně, každý hodinu až hodinu a půl. Mají toho celkem dost, viz zadání na dnešek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
16.3.20 14:34

Našla jsem rozumné FB stránky… https://www.facebook.com/…151857766426?…

Jsou tam doporučení pro učitele.

Pokud by pí. uč. posílala nesmyslné množství úkolů, včetně výchov, tak bych zkusila slušně jí napsat, že třeba chodíte do práce, máte víc dětí a prostě nestíháte… Myslím, že pí. uč. musí počítat s tím, že ne všichni ten objem zvládnou, ne všichni mají počítač, internet, chytrý mobil atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová