Co vše lze dát do myčky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lowlands píše:
Tak jsem to tam naskládala, byla to napoprvé trochu makačka. Máme pouze šířku 45, kvůli malé kuchyni, ale nevešlo se mi tam vše. Měla jsem ale nádobí už od včera, takže ho běžně tolik snad nebude. Četla jsem, že se ty věci nesmí dotýkat, ale kvůli rozestrupu mezi skleničkama jsem tam dala nahoru na každou stranu 3 skleničky a na konec misku, fakt se to nesmí ani dotknout? Za hodinu by mělo být hotova, tak jsem zvědava.
Sklenice by se neměly dotýkat, aby se vzájemně nepoškrábaly. Jinak dotýkání se neřeším, to bych tam pak naskládala jen půlku toho, co normálně.
Jen je třeba to poskládat tak, aby se všude dostala voda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám vše a co neprojde myčkou už doma není…jedinej lis na česnek myju v ruce. Ale já jsem fakt případ…mytí nádobí je pro mě nejhorší činnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tam dávám vsechno, krom vyloženě pekných drevených veci. I pekáč tam dám.
I sklenice na šámpáňo, to ale risk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám snad vše co mě přijde pod ruku ![]()
Zatím jediné negativum, když jsem dala umýt prkýnko, tak se trochu zkroutilo. Na to mě manžel jízlivě řekl- to je divný, viď, že se zkroutilo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie lis na česnek z nerezu mají v ikee
ten „klasický český“ ne nějaké zahraniční vychytávky, co nelisují
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teflon dávám, ale taky vidím, jak tím trpí a a a vysušuje se. velmi často po umytí musím vzít olej, papírový ubrousek a teflon promastit a uklidit… by jste se divily, kolik oleje to napije do toho teflonu.
Staré sklo - nevím, já tam myla staré broušené a vytáhla jsme to super skvěle naleštěné… krásně oživené a blýskavé…
@gemmy jak dlouho máš myčku?? Já po 2 letech nemám poškrábané žádné sklo ![]()
Poskládání do myčky - doma tomu říkám puzzle… nikdo jiný tam neposkládá tolik co já
i když manžel teda taky není nejhorší ![]()
@Naima píše:
Nám už v myčce praskly 2 talíře - a to je máme asi 6 let a jsou denodenně v myčce. No a pak jsem jednou asi ve stavu pomatení dala do myčky kamarádčinu starou mísu s cibulovým vzorem (sbírá je) a udělala se na ní síť drobných linek (jakoby praskliny). Styděla jsem se až na zadku.
stalo se nám na 1 talíři, v mikrovlnce se pak šíleně nahřál… vylezly ty prasklinky talíř pak prošel znova myčkou a síť prasklinek zmizela.
@Anulka píše:
jo ještě, pokud se dělají rezavé fleky na příborech, stačí do košíku na příbory hodit dvě kuličky udělané z alobalu a je po problému
díky za tip
jedna lžíce už tak letěla do koše… opakovaně se dělaly rez. fleky.
dřevo a nože teda nedávám, ale nerez hrnec od Tefalu, co nemá do myčky myju a neřeším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mycku stale nemam, nevejde se nam do bytu, ale uz se na ni dost tesim…i kdyz mozna jeste vic na susicku, vic nesnasim veseni pradla.
ale nedavno jsme si vymenili byt se znamymi a ti meli mycku, to byla pro me taky atrakce ![]()
akorat mi to prislo docela energeticky narocny, jedinej program, u kteryho jsem mela pocit, ze umeje, byl ten na spinavy hrnce a taky jsem toho tam moc nedala.
davate i flasticky s dudlikem? Ja jsem je tam parkrat prohnala a byly konecne krasne cisty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mame umyto a super. Nechtela jsem tam davat slenicku na vino, ale muz tam jednu vlozil a dopadla skvele, druhou jsem umyla v ruce a rozhodne se tak pekne neleskne. Talire paradne umyte a sklenicky taky. Plastova misa se mi umyla jako bych ja nikdy nedokazala. Ty talirky jsem tam nedala, ale myslim, ze i na ne casem dojde. Nechala jsem ji chvili vytrat a po deseti minutach jsem nadobi zklizela. Dokonce i prekvapive pekne ususila, talire naprosto suche, na sklenicce na vino jedna kapka.
Dekuju vsem za rady, moc mi pomohly. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marau Olejem vytírám pánev po každém mytí v myčce, bylo to, myslím, v návodu. Občas by se to mělo udělat i při mytí v ruce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marau píše:
Poskládání do myčky - doma tomu říkám puzzle… nikdo jiný tam neposkládá tolik co jái když manžel teda taky není nejhorší
My tomu říkáme ježek v kleci ![]()
Jinak jste mě dostaly s těmi noži, netušila jsem, že je myčka tupí (já jsem je měla věčně tupé i bez myčky, tak jsem nepoznala rozdíl
). Nevím, jestli to psali v návodu, český se mi na netu nepovedlo najít, muž četl polský, který byl přibalen u myčky (umí polsky) a na toto mě neupozornil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zakladatelko,
Jak už bylo mnohokrát řečeno - co neprojde myčkou už doma není. Dávám tam opravdu všechno. Kromě antiadhézních nožů - které se jen otírají a víko od papiňáku. Jinak tam cpu jednou za měsíc vše dekorační z domova - váza, svícny, různé podtácky, keramické věci z koupelny, prostě vše ![]()
A taky jednou za měsíc pouštím prázdnou myčku s tím čističem finish, aby se odmastila.
Nikdy se mi nestalo, že by se v myčce něco zničilo či poškrábalo. Myslím, že nové myčky jsou šetrné i ke sklu. Jen jednou jsem vytáhla scvrklou misku - ale to jsem tam v zápalu úklidu dala tu extra měkkou, jak se v ní prodávají jahody, ani nevím, jak mě to napadlo. Tak ta nepřežila…
Nikdy nádobí ani nepředumývám - raději dám program na extra špinavé nádobí, ale mytí nádobí v ruce nesnáším, takže olej vyleju do koše, občas vytřu pánev ubrouskem a šup s ní do myčky.
Tak úspěšné myčkování ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě když zbyde místo, vrznu tam i kelímky od jogurtu, abych je měla čístý, než ej hodím do kontejneru…nepřežije obvykle jen potisk od jogobely, jinak i barvičky vydrží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám sna úplně všechno - teflon vždycky, dřevo taky (i když pár prkýnek už se nám rozpadlo nebo zkoutilo
), žádné extra talíře, kterým by vadila myčka nemáme.. jediný problém jsou některé plastové misky, dvě už se mi tamm trochu zkroutily, ale to je moje chyba, nepřečetla jsem si kolik stupňů snesou.
Jinak myju teď somatem v prášku, ale určitě jsou lepší jarové kapsle a prý jsou perfektní tablety z Lidlu, ale nezkoušela jsem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a myju finishem - práškem + leštidlo - teď mám Somat a sůl kupuju levnou v DM nebo Rossmannu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit